Skúste poradiť🙏ak máte náhodou skúsenosti... Dcérka, pomaly 6ročná slečna, niekedy po cikaní-nie vždy, možno cca raz za dva-tri dni, ide sa vycikať, riadne ju utriem a potom mi ešte povie, že maminke tečie mi cikuška a keď pozriem tak ozaj má pipinku opäť mokrú, nie toľko že by jej to prešlo až na gaťky, ale pár kvapiek jej ešte evidentne ubehne... moč sme poslali aj na rozšírený rozbor, všetko mala negatívne ... môže to byť tým, že sa úplne nevyciká a potom keď sa počas hrania uvoľní tak jej ešte vybehne?za každú radu a skúsenosť budem vďačná... mám doma aj papieriky na kontrolu moču, tak aj teraz ho mala ok...
@dada13288 ďakujem za reakciu, to môže vzniknúť takto zo dňa na deň? lebo doteraz nemala takýto problém, inak zvažujem urologiu. Vieš mi povedať ako prebieha vyšetrenie s dieťaťom na urológii?
Tiez sa to nejak neprejavovalo, kym sme neschytali zapal mocovych ciest. Cize vo vasom pripade kludne moze ist o tu hru a zaujatost pri hre 🙂 nam sa to zacalo stavat az po zapale. Nam pozrela urologicka mechur a oblicky cez usg. Nasledne robila pod rtg snimok mechura naplneneho kontrastnou latkou a mala sa skusit aj vypiskat (po leziacky) a tak sa este urobil snimok. O trosku neskor sa zistovala aj kapacita mechura plnenim roztoku do mechura a nasledne vycikanim. Dostali sme zatial len lieky na rozsirenie kapacity mechura, viac nic.
@dada13288 ufff,no takto na prečítanie to neznie bohvieako 😬 nič bolestivé to pre dcérku nebolo?
No nic prijemne :( predsa sa vsetko zavadza do mechura + kontrola cievkovaneho mocu. Tak uvidite ako dopadnete lebo nam kontrolny moc nic neukazal, az cievkovany a dost zly nalez.
@dada13288 no to si ma nepotešila 😱 koľko mala dcérka rokov keď ste to riešili?
@dada13288 lebo u nej sa napr.zápal močových ciest z labáku nepotvrdil, prišli výsledky negatívne...aj u Vás to tak bolo, že od pediatričky sa absolútne nič nezachytilo?lebo u nás ani zápal, ani baktérie 🤨 všetko negatívne
4 rocna a taha sa to, musime chodit na kontrolky a tak. Ne u pediatricky nic ale nebol to ranny moc ale len odobraty neskor u lekarky. Labak nic .. o par dni oktem bolesti zacali aj teploty a tam sa slo uz na pohotovost a tam sa cievkoval moc a vysli bakterie 5 tisic
@dada13288 no moje nervy 😱 zatiaľ sme pri tomto probléme teploty našťastie nemali, no uvidíme akým smerom sa to bude poberať...celkovo nemá príznaky na zápal zatiaľ, nechodí často cikať,ja jej to musím pripomenúť po cca 4hodinách😏iba toto raz za 2-3dni sa objaví a aj to od minulého týždňa... budem to sledovať, kamarátka pracuje v nemocnici,tak vravela nech ešte podporím močové cesty-čajmi, brusnicami,kapucinkou a ak neprejde tak nám vybaví urológiu🙄
Ahoj, moze byt ze ma zle ,,tlaky,, v mechuri. Najlepsie to pozrie ale urolog, ale nespravny tlak v mechuri moze sposobit nedokonale vycikanie a nasledne reflux mocu naspat do obliciek.