Dobrý deň, dcéra je neustále chorá, vybrali jej aj mandľu lebo lekári boli presvedčený že to bolo nosnou mandlou- nebolo. Vždy po antibiotikách ochorela znova na druhý deň ……nemôže jej toľko antibiotík ublížiť ? Na vlastnú žiadosť som jej dala odber mykoplazmy, chlamýdie. Mykoplazmy - IGa pozitívne, chlamýdie Igg - pozitívne.
Ma ďalšie antibiotika klacid, poraďte čo máte s tým skúsenost bojim sa aby jej toľko antibiotík neuškodilo.
moj syn, ked bol maly, mal pocas 1 roka 8x zapal stredneho ucha, t.j. 8xbral ATB, riesila som potom imunologiu - treba si pytat vysetrenia - casom z tych chorob "vyrastol" a teraz uz chory nebyva skoro vobec
Však je pozitívna, to sa na ňu lepí všetko čo prejde okolo
Čo ja viem tak mykoplazmy a chlamýdie sa preliecuju aj 3 mesiace. Tam sa užívajú ťažké ATB v takých cykloch a potom pauza a zas cyklus.
Ak toto nemáte poriesene, tak zlapa všetko čo prejde okolo
to by skor chcelo riadne odbery a cielenu liecbu, potom podporu imunity. Mozno imunologicke vysetrenie, ale aksu tam chlamydie a mykoplazmy tak to proste patri lekarom a maju liecit. ci je nieco reinfekcia, alebo vysledky su pozostatok minulej choroby tazko povedat v kazdom pripade tieto napr. mykoplazmy daju riadne zabrat imunite
Probiotiká uziva denne? Odkedy ja dávam probiotiká deti sú fit, raz za čas len soplik, dovtedy furt daco, všetko sa tvorí v crevach
Jedna kura ATB odpali crevo na pol roka,to je dokazane. V creve je imunita. Brala ich uz 7 za necely rok,tak si vies predstavit,v akom stave musia byt. Nie je to normalne a treba lekarku v predpisovani zastavit a pytat sa na imunologiu.
@zuzubb007 Presne tak, probiotiká treba. Antibiotiká zlikvidujú baktérie v črevách a to je základ dobrého zdravia. Zrovna včera som narazila na článok že zistili že deti narodené počas pandémie majú omnoho menej alergii. Človek by povedal že skôr budú chorejšie, keď neboli vonku, nejedli piesok a nestavali si imunitu. Ale práveže neboli tak choré, nejedli toľko antibiotík a nemali toľko krát preriedenú črevnú mikroflóru.
Potom, aby to nebolo zle pochopené.... antibiotiká častokrát treba. Pred vynájdením antibio mali ľudia a hlavne decká vysokú úmrtnosť. Bohužiaľ za to trocha platíme dobrými baktériami, ale to sa dá celkom dobre manažovať probiotikami.
Je v rukách imunologa berie aj imunor ….probiotika berie denne už rok a striedame ich
Nám pomohli detské kúpele v Tatrách. Aj u nás nevedela doktorka čo má ešte predpísať aby neodpalila imunitu.
Aj môj synček bol často chorý..Antibiotikam sme sa ale bránili zubami nechtami..Lebo aj keď síce pomôžu, môžu mu v niečom aj uškodiť..
Veľmi mu pomohlo tekuté Colostrum Akut od delty, ktoré aj dlhšie užíval..A ktomu každé ráno tekutý Lipo C askor 1000 s lipozonalnym vstrebávaním. A teraz sa udržiava užívaním Imunoglukanu. Sú to drahšie výrobky ale neskutočne pomohli..
Keď bol moc chorý, kupila som pravé 100% goji Himalayo, ktoré je hotový poklad, čo sa týka vitamínov a to nehovorím o posilnení imunity..
Dcérke prajem skoré uzdravenie..
8 atb je veľmi veľa . Naša dáva atb po dôkladnom uvážení ( napríklad pri chlamydiqch a mykoplazmach samozrejme klacid dala ) , dokonca ani pri zapaloch priedusiek vírusového pôvodu nedáva , ani ori pozitívnom vytere , ak nie je prítomn teplota .
Robí vždy pri chorobách výter , crp?
@kleopatra114 a ešte dodám - neviem , ako je možné , že na druhý deň po dobrati atb ochorela . Skôr si myslím , že zle predpísané atb mykoplazmy “utisili” a potom sa prejavy opäť zvýraznili . Na tieto potvory zaberajú iba presne mierené atb ( najlepšie sa osvedčil klacid) a aspoň 3 týždne . Moj otec napríklad musel uzivat 5 tyzdnov.
@kleopatra114 áno boli to zle predpísané antibiotika dávali sa podľa citlivosti ba výter ….no nevedeli sme že to robia mykoplazmy len teraz dostala klacid …ona povedala že ho ma brat len týždeň no vypýtal si ešte jedno balenie aby aspoň 14 dni mala ….zbytocne jej vyberali nosnú mandľu …..iba na moju žiadosť jej urobila odber na mykoplazmy …..s komentom že ich určite mat nebude
Nechapem , ako doktorka s tým nepočítala , veď teraz mám pocit , že kazdy clovek ich má . Mne to hneď povedala doktorka , že zoberieme na ne krv , hoci som jej neverila , že to urcite nebude ono . A bolo ( okrem iného)
Aké iné choroby ma, skrz tých atb myslím?
@danielahamar okrem intenzívnych a chronických zelených soplov a následného kašľa nemá žiadne
Nikdy ste nerozmýšľali, že spúšťač môže byť aj niečo iné? Napr. Strava, HIT alebo tak. Lebo ja pod atb myslím celoplošné, nie len kvapky. U môjho 3r. kvapky majú účinnosť akurát len vtedy, keď ich dávam. Celkové dostáva keď to sklzne na dolné dych. cesty. A inak ani môjmu strednemu nepomohlo vybratie mandle v 3r., chorý bol do 10r.. Preto som si povedala pri malom 3r, ze budem robiť všetko preto, aby sa nevybrala.
Neviem, či poradím, ale môj syn, keď bol v jednom kuse chorý, sme zisťovali aj alergie, a vyskočila mu mliečna bielkovina. Vtedy sme nasadili prísnu diétu na pol roka a až po tomto, postupne pridávali mliečne, a bol to obrovský rozdiel. Z alergie vyrástol (poklopem).
@zuzubb007 sniem vedieť ake probiotika dávate? Ďakujem
@oblecenie99 môj ma tiež abkm od 4m.
Dcéra je bezmliecna už 3 roky, hoci krvou nepotvrdena no expozicny test bol pozitívny alergiu mame podchytenú bol jej robený rozsiahly panel Alex na všetky alergény ktoré existujú
Za mňa je tam ešte niečo, čo týmto detom vadí, preto stále dutiny chytene. Proste tie baktérie sú zloba.
Deti proste musia z týchto detských chorôb vyrásť. Vyžiadaj si ešte od pediatra potravinové alergie a intolerancie. Ak ne sú ATB nevyhnutné, tak by som ich nedávala. Skús inhalovanie vincentky, mojej dcére, to veľmi pomáhalo, rozpustalo jej to hlieny. Tiež bola v kuse zahlienena samé laringitidy a v ôsmich rokoch, jej na moju žiadosť zistili intoleranciu na kazein....