Mam 6 mesacneho synceka a v poslednom case zacal vrtiet hlavickou akoby robil "nenene".Predtym to robil len sem tam,ale posledne 3 dni to robi dost casto,urobil to aj dnes rano hned po prebudeni.Myslela som si ze sa len tak hra alebo ho vzadu svrbi hlavicka, ale kedze sa intenzita zacala stupnovat, znepokojuje ma to.Zacal to totisto robit aj ked je na rukach. Mate s tym niekto skusenost?
Môj syn robil to iste.Stupňovala sa to keď zaspával.Boli sme aj za neurológom ale nič nezistil.Proste deti v tomto veku robia také veci.Neviem odkiaľ ste ale výborná neurologička je v KE Janka Eliašová.Všetko vám vysvetli.....
Dakujem...trosku som sa upokojila.Vo stvrtok mame poradnu tak sa na to opytam. A sme z Bratislavi 😉
Aj moja to robila 🙂
@sam2 moja to zacala robit aj ked tancovala na pesnicku neviem asi 9 mesacna robi to stale. ale dnes som jej nasla ze sa jej zase rozsirili zlte supinky na hlavicke tak ju to asi svrbi, ale podla mna to neni nic vazne - nasa ma dlhe vlasky mozno aj preto neviem, blazni sa a vymysla 🙂 neboj
Takze asi je to bezne 😀 .Lebo inak je uplne zdravy a sikovny. Tak dufam ze to nic nebude 😨
aj moja to robi 🙂tiez od 6 mesiacoch najprv zacala davat hlavicku na jeden bok potom na druhy ,babka ju naucila nie,nie,a to opakovala,
aj moj syn to robil, sice uz straaasne davno, ale pripomenula si mi 😀 sme sa z neho smiali
Ano ono to vyzera smiesne. Len som sa zlakla ci to nie je tyk alebo neurologicky problem.Ale asi nie. Som kludnejsia 🙂
@sam aj moja 5mesacna dcerka to zacala robit. Zo začiatku mi to prišlo smiešne no robi to už častejšie neviem nemam z toho dobrý pocit už mi to nepríde vtipné. Mne to krutenie hlavičkou urobila po prvýkrát hned v ordinacii po očkovaní dostala záchvat plaču a vtedy mi tak krútila hlavičkou. Teraz cca 2tyzdne po očkovaní som to zase u nej zbadala. Bojim sa či to nebude daka neurologicka porucha alebo neziaduci účinok vakcinaciem. Pojdem s ňou radšej k pediatrovi. A radšej to aj ty spomen na poradni. Radšej to riest ako niečo zanedbat.
Urcite to spomeniem. Ja nemam pocit ze to zacal robit po ockovani.Vsak uvidim co mi povie lekarka 🙂
NAsi obaja to robila, videla ich neurologicka, je na to oficialna diagnoza ale nic tragickeho, odporucanie bolo zaujat dieta inou cinnostou resp odputat pozornost, lebo sa z toho stane zlozvyk, ktory sa tazko oduca, preslo to v priebehu dvoch max troch mesiacov
ahoj, neviem, ci si myslim spravne, ale moja to zacala robit teraz, ma dva mesiace. myslite taky tras zlava doprava hlavou? pripada mi to ako stari ludia ked trasu hlavou zlava doprava z nejakej choroby, urcite ste to uz u nich videli. moja ma to presne akoby, ked lezi na brusku na mne a zdvihne hlavu, zadiva sa na moju tvar a zacne to mykanie. je to to?
@babulina
ak si dobre spomínam,aj môj syn to robil,sme sa smiali,že už teraz je jeho odpoved nie.postupne to prestalo.ak máš ale strach,zájdi k dr.prípadne jej/mu zavolaj a popýtaj sa,čo si o tom myslí,za to nič nedáš a ty budeš mať kľudné svedomie,to za to stojí