6-mesačný synček má kašeľ, dusí sa a vracal

novyzivot123
7. dec 2024

Ahojte,
Prosim o radu, maly od stredy kasle,mal aj teplotu volala som s dr ta povedala,ze solmucol.dat 2x 2,5 ml a na noc stoptussin.
Je sobota vecer a maly zaspal ale v spanku sa tak rozkaslal dusivo az zvracal. Kasle a pocujem aky je zahlieneny. Priniesol to stasti syn zo skolky. Neviem si rady ten kasel znie hrozne. Prosim vas mate skusenosti? Dakujem

fulka1891
7. dec 2024

@novyzivot123 ahoj, prosím ťa, je rozšírený čierny kašeľ, takže k doktorke a nech ho vyšetrí, urobí odbery, stery, my sme 2tyzdne chodili, lebo si poznám dieťa a na 3ti týždeň vzala odbery a potvrdilo sa to, tvoj syn to nemusí mať, ale je malinký, nech to doktorka nepodceni, sú na to cielené ATB a musia sa dať v skorej fáze, kašeľ a vracanie sú príznaky...ale môže sa jednať aj o obyčajný kašeľ, ale teraz sú tie vírusy zmutované a veľa zápalov pľúc je.. dúfam, že čoskoro vyzdraviete, držím palce ❤️ kľudne znova na pohotovosť zajtra..

ankare
7. dec 2024

@novyzivot123 Toto sa mi podobá na čierny kašeľ. Chod s ním k dr. Skoré uzdravenie!

janulka420
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
8. dec 2024

Hlavne tahat sople a nic nedavat po 17tej/18tej.

novyzivot123
autor
8. dec 2024

@fulka1891 zatial sme stihli prve ockovanie len ale nie je prave prve ockovanie aj proti ciernemu kaslu?

anna777115
8. dec 2024

Teraz, je nejaká viróza, čo sa tyka kašĺu. Ja, s dcerou, už tri tyždne neskutočne suchy, dráždivy kašeĺ. Stery čisté, negativne, crp nízske, takže nejaky virus, ale je to neskutočne. Strašne, ĺutujem tie male bábatka, ktore ešte nevedia spravne odkašlat musia sa dusiť.

kleopatra114
8. dec 2024

S kľudom to môže byt len obyčajná viroza so zatekajucimi hlienmi a zvracanie z toho . 6 mesačne je ešte malé , sby si s tým poradilo. Ale keďže sa jedna o babatko , nevymýšľala by som , ale šla popočúvať k dr.

fiafia
8. dec 2024

@novyzivot123 je dobre ze tie zapečené hlieny vyzvracal. Moja dcéra vždy vracala,keď mala zatecene sople. Ale je malinky, tu by som to nepredlzovala a išla na pohotovosť popocuvat

fiafia
8. dec 2024

@fiafia zatecene

lenkakravcova
8. dec 2024

@novyzivot123 poriadne odsavaj sople každých pár hodín, inak mu to bude len zatekat. A keď sa to nezlepší zajtra ráno k dr.

lienka.7
8. dec 2024

@novyzivot123 treba odsavat sople. Inak ti bude vracať stále. ATB kvapky do nosa. Pokial si u lekárky bola a inak mu nič nie je, tak len liečiť a liečiť doma. Ak nie, sla by dom pre pokoj duše, nech ho popocuva.

kris_tin257
8. dec 2024

Nasivin pre deti do 1 roka do nosa, inhalovanie 3x denne a pozor na sirupy, solmucolom si nie som moc istá, riedi hlieny a takto malé bábo si nevie poradiť ešte s takým množstvo hlienu

katie253
8. dec 2024

@kris_tin257 solmucol max do 17tej dávať

kris_tin257
8. dec 2024

@katie253 ja by som ho nedávala vôbec zo skúseností 🤷

katie253
8. dec 2024

@kris_tin257 ano, je to na zváženie pri tak malom dieťati.

maminkadeticiek
8. dec 2024

Fenistil kvapky alebo stvrt dithiadenu na ukludnenie.

novyzivot123
autor
10. dec 2024

@kris_tin257 ale skusenosti mate so solmucolom?

novyzivot123
autor
10. dec 2024

Dakujem vam, boli sme u dr,popocuvala a ze ziadny zapal ani cierny kasel ale hlieny. Ze to bude na dlho ale treba odsavat,inhalovat alebo solmucol davat. Nie oboje lebo by to spustilo vela hlienov naraz. A tiez len do 16-17 hod.

kp7333
10. dec 2024

@anna777115 krv na mykoplazmy a chlamydie treba vysetrit. to sa vo vytere neukaze, ani crp.

kris_tin257
10. dec 2024

@novyzivot123 sirupy ako solmucol či mucosolvan riedia hlieny čiže ich znásobujú a tvorí sa veľké množstvo hlienov ktoré tak malé dieťa nie je možné aby sa pekne zbavilo... Dcére takto dala pediatrička sirup keď mala 7 mesiacov skončili sme na hospitalizácii a o pol roka na operácii, museli jej čistiť pľúca od hlienov... Na pľúcnom mi lekári hovorili že deti do 1 roka nemôžu tieto sirupy z tohto dôvodu že najlepšie je nasivin inhalovanie a ak sirup tak prospan napríklad, obsahuje brečtan ktorý rozťahuje dýchacie cesty a uľahčuje vykasliavanie

gabu_lienka
10. dec 2024

@novyzivot123 keby sa ti cokolvek nezdalo, radsej chod k dr popocuvat. My sme tak jeden den boli s malou u dr (6 mesacnou), tiez iba soplik, kasel, obcas som pocula, ze piska pri dychani. Ked ju dr pocuvala tak dychanie bolo ciste. Na druhy den nas ta ista dr poslala do nemocnice, povedala, ze keby ju den predtym nevysetrovala, tak ani neveri. Nakoniec z obycajneho skolkarskeho soplika bol zapal pluc.

kris_tin257
10. dec 2024

@kp7333 nám bolo povedané že ani v krvi sa nemusia mykoplazmy ukázať, že je to 50 na 50 s tým že oni vyskočia až po nejakej dobe... Dcére vyšli negatívne mykoplazmy no aj tak jej dali klacid antibiotiká na mykoplazmy lebo povedali že veľakrát to v krvi ani nevyjde... No nakoniec ich aj tak nemala

saxana000
10. dec 2024

Moja teraz 3 dni kasle iba v noci ale hrozne.doktorka povedala ze dycha cisto na kasel kazala mucoslovan zvlhcit vzduch poriadne vetrat a spat vo vyvysenej polohe.ak nie je teplota idealne v kocari vonku.Deti nevedia vykasliavat tak tie hlieny vacsinou vygrcaju je to dobre znamenie ze sa vsetko zacina postupne odtrhat a cistia sa mi priedusky..

anna777115
10. dec 2024

@kp7333 Tiež, si myslím, ale keď sa človek mesiac dusí z kašla, tak by to malo byť samozrejmé od lekára a nie aby pacient prišiel s diagnozou a dožadoval sa vyšetreni.