6-mesačný syn má zapálené palce na nohách

lucinka5913
6. okt 2023

Ahojte mamičky,
Chcela by som sa spýtať mám 6 mesačného syna ktorý má zapálené palceky na nohách boli sme u pediatra ten nám predpísal framikoinovu masť skúšali sme no nepomohlo
Potom sme skúšali ichtoxylovu masť a tiez žiadny efekt
Má to zapálené ako keby mu nechtíky zarastali
Dr povedal ze nic sa s tým nedá robiť ze to bude mať stále no mne sa nechce veriť ze sa neda s tym nic
Este spomeniem ze ked sa nam narodil tak na palcekoch nemal dorastene nechtíky az teraz mu dorastli
Ďakujem za rady

petra7797
6. okt 2023

Tea tree oil skus nám ten pomohol zriedila som to z vodou a natierala 😊

nikpa
6. okt 2023

@lucinka5913 pri 6 mesačnom bábätku by som neskúšala rady z modrého koníka ale ukázala to pediatričke. Zarastené nechty sú totiž veľmi bolestive, viem to z vlastnej skúsenosti. A v určitej fáze už nič na to nepomáha.

anavixy
6. okt 2023

Ja by som to riesila na chirurgii, toto ma riadne zarastene, neviem ci “uz to tak bude mat vzdy” je uplne dobry postup.

pinkgirl
6. okt 2023

To ho musí aj bolieť, chudatko. Ja by som mu to prelepila gazou s Višňovského oleobalzamom - ten kúpiš bez rcp v lekárni. Gázu potri balzamom, obtoč okolo palca a prelep čistou gazou leukoplastom bez vankúšika. Nechaj mu to aspoň 24h, kľudne aj 48h alebo znovu prelep. Stiahne mu to zápal. Potom by som nechty skrátila. Plus daj mu kľudne aj panadol/ibalgin dávku podľa váhy aby ho to tak nebolelo.

lucinka5913
autor
6. okt 2023

@nikpa boli sme u pediatra ten povedal že to bude mať stále preto sa pýtam tu
Uz sme rozmýšľali ze by sme šli aj na pedikerke

lucinka5913
autor
6. okt 2023

@pinkgirl
Našťastie ho to na dotyk neboli

lenka905
6. okt 2023

@lucinka5913 ja by som sla na chirurgiu, toto ma velmi zarastene 😥

lucilaines
6. okt 2023

Ahoj, ja ti poradim . Mala som to rovnake s mojim synom, on este nemal asi ani 6 mesiacov vtedy a mal to velmi zarastene. Pediater nas poslal na chirurgiu na Kramare, aby mu tie nechty trhali. Z toho mi bolo pekne povedane nevolno, tak som hladala ine moznosti. Nakoniec sme sa dostali na medicinsku pedikuru v BA v Raci a tam mau to krasne napravili takyni vlozkami a nechty vyrovnali. Pani mala uzasny pristup k babatku, absolvovali sme asi tri navstevy. Dnes ma syn 5 rokov a odvtedy sa mu to nevratilo.

nikpa
6. okt 2023

@lucinka5913 akože povedala, že to bude mať stále, hrabe jej? Toto je normálne aby mal niekto stále zarastené nechty? Buď sa mu to samé ešte uvoľní, tie detské nechty sú veľmi krehké, jemné a keď nie a bude ho to bolieť, treba to riešiť.

lucinka5913
autor
6. okt 2023

@lucilaines ďakujem krásne skúsime

kk77
6. okt 2023

Ten tea tree oil je na toto super. Normalne kvapnes a zamasirujes do probl.partii.

floki1994
6. okt 2023

@lucinka5913 hned zdravotnicka pedikura..ja som nedavno u takej bola a mala tam vela babatiek prave s tymto...toto uz je dost zle stadium...tam uz sa tvori to "dive masko" okolo a to je velmi zle a nepomozu masti..treba nechtik podlozit...

mamickalisticka
6. okt 2023

Naše dvojičky to mávali, ale len za to, že sme priliš ostrihali a potom im to tlačilo do kože.. teraz nechty strihame tak, že len kusok, aby nechtík bol vkuse nad kožou..

jeliz59
6. okt 2023

Syn mal zapálený palček dávala som kokosový olej pomohol dúfam že by pomohol aJ tvojmu dietatu....nech sa mu to rýchlo zahoji