Malý mi je veľmi chorý kašle a ma soplik a to ma teraz hlieny.. doktork mu dal sirup sumamed aj kvapki fenistil .. nic nepoomaha 😓 malý sa riadne dusi so hlienom ... pomôžte mi čo mam spraviť!????
Preplachovat morskou vodou a odsavat nos.
Tak ono to par dni trva kym mu to prejde, kym sa zbavi vsetkych hlienov. Takze ta liecba pravdepodobne zaberie. Odsavat sopliky, vyvysit polohu a suhlasim aj so sinupretom, su to bylinne kvapky kludne pridaj k tym liekom co ma. Ale aj tam sa ucinok dostavi az za niekolko dni. Ked nema teplotu, ine lieky mu netreba. Neboj sa, su to len sople, ktore zatekaju, tak kasle.
@mirkastevko Ak nemáte, tak si určite zaobstarajte odsávačku hlienov na vysávač. Je to dobrá investícia a využijete ju dostatčne pri každej chorobe (soplíku) dieťaťa. Kúpite v lekárni (ceny sa pohybujú od 8 Eur a vyššie - záleží od značky).
https://www.modrykonik.sk/staram-sa-o-dieta/odsavacka-hlienov-na-vysavac/
@mamanadruhuu ďakujem za radu. 😇
Do 👃 sterimar to je morská voda a potom odsať. Skúsila by som sinupret na riedenie hlienov. Podložiť postielku. Zvlhčovač vzduch, ja dávam vždy eulaliptovy olej do odpArovaca. Ak má vlhký kašeľ a vykasliava nam vždy zabral mucosolvan no neviem od akého veku sa môže. Treba sa pripraviť na zvracanie. Mojej keď zatekali sopliky pri kašli sa vždy povracala
odsavat a odsavat... Sinupret podla mna nie je pre 6m dieta...
@mirkastevko ahoj ja dávam malému prospan sirup na vykasliavanie a zriaďuje hlien,upokojuje od kašľa, jednoduchšie sa odsava potom je prírodný vhodný pre malicke detičky...mam s nim len pozitívne skúsenosti
@mirkastevko tiež kvapky do nosa nasivin od pol roka pre deti sú original a aj aliamare kvapky to je morská voda ja používam len to ...pri teplote panadol sirup
@simca06022011 ale áno je, mne ho odporučila dr keď mal malý 3 mesiace, mala dotiahla zo škôlky sople a aj začala kašľať, samozrejme to chytil aj malý! Dr nám dala fenistil, sinupret podľa váhy, vtedy mal cca 5 kg - 6 kvapiek a noštek som preplachovala libenarom! Práveže mi vravela, že tak malym deťom ani nieje co dat, ale sinupret úplne v pohode 😉
@mirkastevko hlavne odsavat, zvlhčovač ja používam Libenar ampulky, na noc nasivin a fenistil ak máš,calciovy sirup.cez den sinupret
@lenka2710 Tak staci mi ist do pribaloveho letaka: sinupret je od 2r, plus obsahuje alkohol.. cize to je cisto na rozodnuti lekara, tento liek naozaj nie je urceny pre 6m dieta a hlavne ak to rovno neodporuci lekarka. Maly uz ma ATB, cistit nos a pouzivat to co dala lekarka.. pri 6m dietati sa radit na konovi a davat potom kadejake sirupy sa mi zda dost riziko. Ale samozrejme to je na rozhodnuti kazdej mamy, cim sa bude riadit 🙂
@simca06022011
Odporúčaná dávka je:
- dospelí: 3-krát denne 50 kvapiek
- deti školského veku: 3-krát denne 25 kvapiek
- deti predškolského veku: 3-krát denne 15 kvapiek
- dojčatá: 3-krát denne 10 kvapiek
Toto je v letáku. Každý sirup kt.obsahuje bylinky obsahuje alkohol v malom množstve je to nevyhnutné pri procese vyroby
@mmoni89 Tak to mas nejake zvlaste informacie, ja som pisala priamo z ich webu a na adc, tiez nie je nic take pisane, ako do 2r NEVHODNE.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/sin...
19% alkoholu vobec nie je malo, okrem ineho samozrejme. Ak to neodporuci lekar ako nutne, tak vobec to nie je pre 6m. Ale tak ako som pisala, kazdy mozeme davat dietatu co len uzname za vhodne.
@simca06022011 ved samozrejme, ja som to samozrejme dávala deťom na odporúčanie lekára a ma to sinupret priamo na krabičke uvedene toto dávkovanie co som poslala, tak isto aj ne webe.tak potom majú sami informacie ktoré sa nezhoduju, pravdepodobne pre to ze nie je testovany na deťoch, pochopiteľne
@mmoni89 tak pochopitelne, nik neda dojcatu hlt piva, lyzicu vina.. ale sinupret dobrovolne v pohodicke, preco asi? (pomer alkoholu je rovnaky) lebo to nie je testovane? :D Pribalovy letak je to co som sem zavesila, to je na internete, aj na original stranke sinupretu.. a je to aktualne, kedze je tam aj datum schvalnia len nedavno. Kazdy si musi zvazit +-, ci je to nutne alebo nie. My sme sinupret tiez uzivali a nie raz samozrejme, aj do dnes ho mam v skrini, ale urcite nie v 6m, tam som si na sopel vystacila odsavackou a kvapkami do nosa.
@mmoni89 máš pravdu, je to takto v letáku, avšak pre dojčatá je to podľa váhy a to tam tiež nieje napríklad napísané! Nám vtedy odporučila dr 6 kvapiek a to mal cca 5 kg! Ale samozrejme treba zavolať dr a opýtať sa co a ako, ale u nás je sinupret topka, dávam aj staršej keď ochorie a nikdy ma nesklamal 😉
@lenka2710 v letaku je to co som sem zavesila, nic ine... to je oficialny, schvaleny letak k 11/2020, dieta do 3m vobec nedokaze metabolizovat alkohol, a po tomto case len pomalicky.. preto to musi odporucit lekar.. plus tento drobec este berie aj atb asi ,a lebo kto vie co ine.
@zuzana_ilkova ďakujem ti za radu skusim kupiť ten sirup
@mirkastevko nemáš začo u nás vždy zaberie po 3 dňoch je maly v pohode
@simca06022011
@lenka2710 ok ja sa nehadam, ako píšem, kým boli chlapci malý tak som konzultovala s lekárom takže vždy mi doktorka upravila aj dávkovanie, neskôr už 99%viroz liečim sama a naj bez medikamentov. A tak rokmi sa štúdie menia,kedysi sa podával ibuprofen v 2trimestri tehu ako bezpečný a neskor prisla studia a tom ako sa nesmie ze spôsobuje vážne poškodenia plodu takže asi toľko k štúdiam no
@mamanadruhuu pise, ze maju sirup Sumamed....to su ATB....ci este nejake ine mala predpisat????
@katren nehnevaj sa, ale na teba to smerované nebolo, tak načo sa do mňa obuvas? Určite je sinupret lepší ako ATB summamed
@mamanadruhuu ja sa nehnevam 😉 ale trochu si protirecis.....reagovala som na prvu spravu od teba autorke...citujem: " určite Dr mala predpísať ATB ako kvapky do nosa... " dr atb predpisala....a teraz pises, ze sinupret je lepsi ako atb.....tak sa rozhodni 🙂
@katren no nečítala som to čo som osiala popravde ale ak ti to mam zrekapitolovat tak, ATB do nosa je určite dôležitejšie ako summamed ale pevne verím ze sinupretom by neboli potrebné ATB.. Lepšie to znie
Sinupret je veľmi dobrý, skúste podložiť postieľku alebo madrac aby nebol v rovnej polohe aby mu hlieny nezatekali, dajte na radiátor mokrý uterák a odsavat hlieny stal, použite nejaký fyziologický roztok alebo morskú vodu do noštek a určite Dr mala predpísať ATB ako kvapky do nosa... Držím palce a skoré uzdravenie