6 mesačný má vyrážky okolo konečníka. Čo to môže byť?

zdenda6
1. jún 2010

ahojte!
môj 6mesačný synček ma už vyše týždna okolo konečníku malé hnisavé vyrážky davam mu na to rybaciu masť a neprechadzA mu to čo to môže byť?umývam ho po každej stolici nikde inde to nemá prosím o radu ☹

molnarovak
1. jún 2010

zdenda, ja by som radila ísť s malým na kožné. Aj našej malej sa urobili malé hnisavé vyrážky, najskôr sme tomu nevenovali pozornosť, len sme ju častejšie prebaľovali a umývali. Ale potom sa to začalo rozširovať, tak sme šli na kožné a tam nám na to dali špeciálnu masť. Do týždňa to bolo preč.
Výražka môže mať tisíc dôvodov, iba odborník dokáže určiť, o aký typ vyrážky sa jedná. Dokonca ani naša pediatrička s dlhoročnou praxou si netrúfla určiť o akú vyrážku môže ísť. Radšej nás poslala na kožné a dobre urobila.

ewana73
1. jún 2010

zdenda6 , my sme asi pred dvoma tyzdnami mali presne taketo male hnisave vyrazticky okolo konecniku.nie vela ale zopar. dva krat za den som mu to natierala imazolom a za tri dni to bolo fuc.

gabika_83
1. jún 2010

aj my sme mali nieco podobne, dr. nam predpisala imazol a krasne to zmizlo

zdenda6
autor
2. jún 2010

ten imazol je len na predpis?

bluvatko
2. jún 2010

zdenda,my davame sudokrem

gloria78
2. jún 2010

aj nám zabral imazol, je voľnopredajný 🙂

milota164
24. sep 2015

Ahoj, musis to najprv vysusit, skus nejaku mast s obsahom zinku alebo repikom umyvat. A potom ked to prejde tak treba pri takychto malinkych detoch pouzivat setrnu ochranu kedze este nemaju vyzretu pokozku a je velmi nachylna na poskodenie napr. agresivnou stolicou. Skus vyskusat Extra mast od Bepanthenu.Obsahuje olivovy olej na hydrataciu,vitamin B3 ,podporuje regeneraciu pokozky a vytvara vodeodolnu vrstvu takze je pokozka lepsie chranena

modrofuzik11
27. sep 2015

dolezite je tieto namahane miesta - na zadocku aj okolo pipika vzdy poriadne do sucha utriet. ja vzdy vyutieram tieto miesta nakoniec papierovymi vreckovkami. ked sa stane zaparenina, je potrebne nechat miesta dlhsie vyvetrat. len tak, bez plienky. neboj, ono sa to upravi. tiez odporucam bepanthen. ten extra je vyvinuty presne na pokozku najmensich deticiek. urcite pomoze. drzim palce.

janula2511
2. okt 2015

A to ma vyrazky alebo vyraztky?