Mojej polrocnej dcerke zacali pukat klbiky...ale len na nozkach (bedrove, koleno, aj v chodidle).... ale nie je to take bezne pukanie, ako ked nam pukne kosticka pri pohybe...skor je to take ako keby jej ten klbik skakal....(nie doslova...ale ten zvuk...). Neviete co to moze byt? pocula som, ze detickam, hlavne dievcatkam, do 3 rokoch bezne klby pukaju....
dakujem
@dyba
@dadulajda
nam sa to tiez robilo chvilku....asi taky tyzden a potom nic cca mesiac, ale teraz je to silne....az mam pocit akoby jej v tych klbikoch nie ze pukalo....ale ako by som to nazvala...no preskakuje jej to...a vzdy len v tedy, ked velmi napne nozky (ked sa puci, alebo ked place....) bojim sa ☹ v stredu mame ist na odber, ci jej nechyba vitamin nejaky...
@dreamer4 ak máš strach,popýtaj sa doktorky.možno ti zvýši vigantol.to je na kosti.uvidíš.my sme v tom období riešili ešte katastrofálnu zapareninu,tak som si povedala,že najskôr ,,vyliečim,, tú zapareninu a potom to pukanie. tiež som mala pocit,že akokeby jej tie kostičky v členku preskakovali. potom som to nejako nepozorovala a chvala bohu to prešlo. držím palce
@dreamer4 ahoj, mali sme presne to iste, tie zvuky boli hrozne, normalne pri prebalovani som sa bala nozky roztiahnut, tiez som sa obavala, aj sme vysetrovali, ale ortoped mi povedal, ze to detom takto puka,lebo sa im este len slachy umiestnuju, vsetko sa dava na svoje miesto 😉 no a mal asi pravdu, ked zacal maly chodit a viac sa hybat zmizlo to, este sem tam pukne, ale uz je to v pohode 😉 neboj nic to nebude
@tenty ahoj, presne ako vravis....ale mne sa to nestava pri prebalovani...mne moja mala prisla na to, ze jej puka kolienko a teraz sama napina to kolieno (nozku)...je to hrozny zvuk...akoby sa jej vyklbovalo koleno...dokonca niekedy aj vidim ako jej doslova SKACE..... Som volala s ortopedom a ten mi vravel, ze o tom este nikdy nepocul.... ☹
@dreamer4 toto som pozorovala u mojej mladsej dcerky asi cca v takom istom veku.Nejako to casom odznelo, ale potom okolo 2 - 3 roka ju zacali boliet kolienka.Boli sme na kadejakych vysetreniach , uzatvorili to ako rastovu bolest.Neviem , ci to pukanie bolo predzvestou tych rastovych bolesti 😕 😕
Mojej dcerke tiez praskaju,doktorka nam zvysila Vigantol bez toho,aby jej zobrali najprv krv a teraz je mala predavkovana,mali sme davat 3 kvapky,Vigantol s tym praskanim vobec nesuvisi...takze som potom malej dala zobrat krv,ked to neprestavalo,vsetko az na D bolo ok,D-ecka mala 2-nasobnu hodnotu zdraveho dospeleho cloveka...no ale k tomu pukaniu,ortopedicka mi povedala,ze je to u deticiek v norme,pretoze este maju tensie svaly a vlatne ta zataz je na kosti,vraj to prejde...malej to uz prechadza,uz jej praskaju len kolienka a to jej praskali aj rebra,ked som ju chytila pod pazuchu...
@dreamer4 Mojej dcerke tiez praskaju,doktorka nam zvysila Vigantol bez toho,aby jej zobrali najprv krv a teraz je mala predavkovana,mali sme davat 3 kvapky,Vigantol s tym praskanim vobec nesuvisi...takze som potom malej dala zobrat krv,ked to neprestavalo,vsetko az na D bolo ok,D-ecka mala 2-nasobnu hodnotu zdraveho dospeleho cloveka...no ale k tomu pukaniu,ortopedicka mi povedala,ze je to u deticiek v norme,pretoze este maju tensie svaly a vlatne ta zataz je na kosti,vraj to prejde...malej to uz prechadza,uz jej praskaju len kolienka a to jej praskali aj rebra,ked som ju chytila pod pazuchu...
@sandra_sul Dakujem za info. Ja som malu objednala k inej ortopedicke, nech sa na to este pre istotu pozrie niekto dalsi, ideme v pondelok, tak dufam, ze nam povie to iste a bude o jednu vystresovanu maminu menej 🙂
@dreamer4
@happynela ahojte kocky, som rada, ze som nasla tuto temu. Moja ma 15mes a uz asi 2 mesiace (nepravidlene) jej puka v pravom kolienku, takze viem, co ste prezivali. Ako to je u vas teraz? Upravilo sa to?
Ja som bola u 1. ortopeda - povedal, ze normalne. Potom u druheho, ten nas poslal na rtg, ze ak tam nieco je, tak rtg to ukaze, v Po budu vysledky... dost sa bojim. Inak ako to prezivali vase deticky?? Lebo moja mala je z toho ''na prasky'', neviem, ci ju to boli, ale ked to pukne v noci (vela krat za noc) ako meni polohu, tak zaplace. A mali sme uz aj strasnu noc, kedy kvoli tomu nevedela skoro vobec spat... dik za odpovede
Baby ahojte som rada ze to tu uz ktosi riesil. Mala ma 2,3r a uz asi tyzden jej na jednej nohe tiez nie ze puka ale presne akoby jej preskakuje kost alebo co neviem to popisat. Aj ked ju prezliekam aj ked ju chytim na ruky oroste ked pohne nohou. Tiez uz msm stresy ju za tu nozku chytit. Predtym nez som nasla tuto temu tiez som uvazovala ze s nou pojdem na kontrolu len som nevedela ako to doktorovi vysvetlit ze to neni puknutie ako ked ti pukne v nohe ci v ruke pri trebars vystreti. Ale ze sa to tam dako divno pohne 😱
Aj ked ste to riesili pred rokom takze vravite ze je to normalka a mam pockat trebars mesiac ci jej to neprejde? Kedze ste pisali ze to mavaju dievcatka do 3r?
@dreamer4
@tenty baby malý má tiež to praskanie to vážne akoby mu niečo preskakovalo. Boli sme už aj na pohotovosti ale nič že mám sledovať ale je to dosť často. Mám neskutočný strach baby 😢😯ako ste po chodili ako sa mate teraz? To je hnusný zvuk akoby mu čosi lamalo V tých kolienkach hlavne V pravom. Ďakujem za každú odpoveď
Zdravím. Ja mam presne ten istý problém, synček ma osem mesiacov a zo dňa na deň mu zacalo to kolienko vyskakovať doslova, ale je zaujimave ze ho to vôbec nebolí. Ja sa na tom nemôžem ani pozerať, je ni až zle ked vidím ako mu to tam preskakuje (v kolienku). Samozrejme sme isli k ortopedovi ale akoby naschvál mu to tam nepreskakovalo, lenze ortoped si robil zo mna srandu ze ked je to moje prvé dieťa ze len stresujem, samozejme on to pochopil ako by mu to len pukalo. A tiež som z toho na nervy a bojím sa lebo malý lozí, postavi sa, sadá si hocijak pokrutený a bojím sa ci sa mu to napraví ked mu to vkuse preskakuje. Trosku ste ma upokojili, lebo tu som sa s nikým nestretla zeby sa to niekomu stalo (dietatku). Dúfam ze to prejde. A ak sa môžem spýtať ci ste dávali nejaké vitamíny alebo nejak cvicili s detickami?
este som zabudla napisat, ze na sone s klbikmi nam povedal doktor, ze ich ma krasne vyvinute....(neviem, ci to moze mat nejaky suvis)