6-mesačné dieťa neudrží hlavičku

bebe99
8. aug 2022

Ahojte, moja dcérka ma dnes 6 mesiacov - keď je na brušku tak drži hlavičku pekne vysoko aj pol hodinu, pretáča sa z chrbatika na brušku a naopak stale s tým problem nie je ale keď ju vezmem na ruky ešte neudrži hlavičku pekne stabilne vystretu musim ju podopierať alebo len si ju oprie o moju hruď vždy. Nemala by už hlavičku držať samostatne bez opor keď ne na rukách? Ešte neovláda druhé vzpriamenie.

janinah
8. aug 2022

a čo na to pediater?

pribinak
8. aug 2022

@bebe99 určite by ju mal vidieť neurológ a možno aj fyzioterapeut

ildiko36
8. aug 2022

@bebe99 odporucam neurologa a fyzioteraputa, ked reh.lekar vypise rehabilitaciu mas to zadarmo..Treba urcite cvičit vojtovku..Ja mam zopar cvicenie, viem ti poslať len cez messenger, ked mas zaujem napis ip.ja som s malým cvičila od 3mes..

werony_n
8. aug 2022

@bebe99 určite chodíte na poradne, pediater to mal už dávno riešiť a poslať vás niekam, bábätko v tomto veku už by malo hlavičku držať samé.

kacena4
8. aug 2022

nechapem ako moze dieta udrat hlavu v polohe na brusku "vysoko" a na rukach nie. je to mozno len tym, ze vo zvyslej polohe s nou viac manevrujete a nevie sa opriet o stabilnu podlozku chce to len trening podla mna

majlo1234
8. aug 2022

Tiez si myslim to, co pani nado mnou. A dodam, ze babatko, pokial nesedi a nestvornozkuje, by sa nemalo takto vertikalizovat, nie je este dostatocne spevnene.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sss2023
12. nov 2023

@bebe99 ahoj ako ste dopadli s hlavičkou?

bebe99
autor
13. nov 2023

@sss2023 no vzhladom k tomu, že malá ma už teraz skoro 20mesiacov tak som sa prehnane bála - nemusela ešte uplne držať pevno hlavičku - pevne sa má držať až ked dieťa samostatne sedí čo bolo v nasom prípade ked mala 10 mesiacov - ničoho sa neboj 🙂… každé dieťa ma svoj čas 🙂 …. jej bratranec rovnako starý sedel ked mal už 5 mesiacov a dnes? chodí čaptavo a rozpravať nevie nič a naša pekne chodí je vzpramená a už rozpráva sama aj vety čo je inač na jej vek dosť skoro 🙂 čiže netreba sa bať každé dieťa je iné á ma svoj čas

sss2023
13. nov 2023

@bebe99 ďakujem 🙂