Odkedy dávame zeleninové príkrmy tak vôbec nekaká a stále je nervózna. Dávam jej aj dostatok MM aj vodičku, aj feniklový čajík. Stále prdí ale vôbec nekaká. Mám volať doktorke? Alebo je to normálne? Ďakujem za odpoveď
Ja by som už v tomto prípade dala čípok.
@joesvk aký čipok prosím?
Glycerínový
Capik Lecicarbon je lepsi. Stacilo by aj pouzit rektalnu rurku alebo len skusit pomasirovat konecnik prstom zvonka. Vyborna a ucinna na vykakanie je aj poloha ako pri bezplienkovej komunikacnej metode. Ona aj tlaci ci len je nespokojna? Do prikrmov olej a vela tekutin a vynechat mrkvu, zemiak, davaj vodovejsie zeleniny.
Ne feniklovy. Ten je na prdy a môže práveže zapekat. Ale KAMILKOVY. Ten je na riedenie stolice u babatiek. Od kedy ho davam malej, kaka ako hodinky kazdy den ráno.
@anavixy olej dávam do príkrmu, mrkvu a zemiak skúsim vynechať. Občas aj tlačí, ale nič nevyjde.
Kým nezvracia a má prdky, tak k lekárovi asi nemusíš ísť.
Ale nabudúce urob všetko pre to,aby k tomu nedochádzalo .
Také malé dieťa má mať tie príkrmy v takom mnozstve aby ochutnalo a trochu zjedlo.A naďalej má byť strava -hlavne mlieko.
Odkedy prikrmujete? Ake prorcie? Aky mala rezim stolice dovtedy? Moj plne dojceny kakal 1x za tyzden, S prikrmami sa to dostalo potom na kazdy den ...
Toto by som urcite riesila. Mrkva zapeka. Treba kamilkovy caj, do prikrmov mozes dat aj vlocky ovsene, pokojne ich varit so zeleninou. Ale po 6tich dnoch by som uz riesila lekara. Cipok by som skusila este dnes a zajtra lekar ...
Na rozhybanie peristaltiky u nas pomahalo plavanie, masirovanie, teply kupel, ...
@ukulela plne dojčené kakala niekedy aj 2x za deň. Podľa toho aká zelenina. Keď jej nechutí tak 2-3 lyžičky, ale keď jej chutí tak aj 100ml príkrmu. Príkrm dávam asi 2 týždne
skusila si dnes cipok? ja by som zajtra sla k lekarovi. radsej si daj pomoct. mozno zaberie uz cipok, mozno poradi ine ... a teda zrejme hladat prikrm, ktory bude vyhovovat ... redsi, cukina, batat, tekciva, .. .mrkvu vynechat nateraz asi. cvicte nozickami, skuste teply kupel a masirovat v nom brusko, ...
Dávaš do príkrmu olej?
Úplne vynechaj mrkvu z príkrmov.
Nechaj voľne bez plienky, aby sa mohlo hýbať - pocvič nožičkami.
U nás pomáhalo aj jemne pretrieť konečník rybilkou.