6 mesačné bábätko samé v nemocnici

bajuss21
23. feb 2021

Ahojte, zaujíma váš názor/skúsenosti a ako by ste sa v danej situácii zachovali vy, lebo sa akurát snažím spracovať jednu informáciu, ktorá sa ku mne dostala a teda zmieriť sa s ňou neviem 😡 vo štvrtok ide moja pol ročná dcérka na hospitalizáciu na jednu noc do nemocnice, konkrétne ide na scintigrafiu obličiek. Automaticky som brala, že bez žiadnych diskusií budem hospitalizovaná s ňou. No akurát som sa dozvedela, ze tým, že nekojím, tak sa môže stať že pre mňa nebude miesto a pošlú ma domov. To ako vážne??? To ju tam mám nechať samú v cudzom prostredí s cudzími ľuďmi, ktorí o nej prd vedia???? Neviem to doslova predýchať.. ..

anjelicek26
23. feb 2021

No skusat skusaju, ale nikam nepojdes... u dietata do 7 rokov mas pravo ist ako doprovod. Ako pisu - moze sa stat, ze nebude miesto, teda nie postel, budes sediet na stolicke...ale budes tam..

pribinak
23. feb 2021

@anjelicek26 nie do 7, ale do 18 rokov

simsalabim
23. feb 2021

@bajuss21 nedaj sa. Mas pravo tam byt. Argumentuj chartou prav dietata. Povedz, ze si ochotna spat na karimatke na zemi. Ale oddelenia mavaju aj rozkladacie lozka pre matky, ak nie je meisto v izbe matiek. A uricte maj platny covid test, co najneskor urobeny. Ja som bola opakovane hospitalizovana s 15 rocnou dcerou, bez prostestov, iba jednu noc som bola na chirurugii s nou, kym nas prelozili a tam boli proti zubami nechtami, ale vyhadala som si to.

pribinak
23. feb 2021

@bajuss21 nie, povedz že s dcérou tam jednoducho budeš, noc zvládneš aj na pristelku.

anjelicek26
23. feb 2021

@pribinak tak do konca. Kazdopadne u pol rocneho dietata nie je o com, mozno sa len zo sestrickou nepochopili... niektore izby su velmi uzke, ze sa tam viac posteli pre mamicky a deti nezmesti, ale tak jednu noc aj na stolicke sa da zvladnut doslova.

ewwe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
23. feb 2021

@ewwe do 18 určite !

bajuss21
autor
23. feb 2021

Aj postojačky vydržím! Mne je jedno kde čo ako ale samú ju tam v žiadnom prípade nenechám, je mi až zle z tej predstavy 😰
Za tú chartu ďakujem!
A nie, so sestričkou sme sa pochopili až moc dobre...
Len neverila som, že sa môže niečo takéto riešiť, mňa to ani nenapadlo. A som zdesená z toho, že sa môžu také veci stať...

mogaa
23. feb 2021

@bajuss21 ale určite si daj urobiť test - treba zavolať lebo niekde požadujú PCR test a na mieste urobia ešte antigén...ale sestra má v tomto pravdu, v terajšej situácii chápem že požadujú aby v nemocniciach boli len pacienti a pri deťoch mamičky len v nevyhnutných prípadoch, ale pri 6mes.by mohli urobiť výnimku(a prespíš na stoličke)

bajuss21
autor
23. feb 2021

@mogaa mám potvrdenie o prekonaní do konca marca, vyjadrili sa, že nepotrebujú pcr test ak toto mám... akurát malej sme museli dať spraviť, čo sa mi tiež moc nepáčilo ale zvládla to lepšie ako dospelí...och no dúfam že to bude ok a nebudem musieť sa tam biť o vlastné právo byť s mojím bábätkom...

anka2015
23. feb 2021

Ja som bola naposledy so 6 ročnou dcérkou a napriek tomu, že nebolo miesto, zostala som s ňou - spala som na zemi pri posteli, kým sa neuvoľnila súkromná izba. Bolo to síce dosť drsné, ale nenechala by som ju tam samú a to mala 6 rokov - nie mesiacov. Určite by som sa nedala vyhodiť a zostala pri nej aj keď len na zemi či na stoličke.

mogaa
23. feb 2021

@bajuss21 ono teraz sa zbytočne nad tým rozčuluješ, tiež by sa ti nepáčilo kedy si sa ty alebo dieťa nakazili v nemocnici koronou....v nemocnici sú ideálne podmienky na šírenie, preto je gro zdravotníkov nakazených z nemocníc....preto sa snažia aby tam bolo minimum ľudí a predsa ak je tam mamička s dieťaťom celý deň, celú noc, ide minimálne do bufetu v nemocnici(ak tam funguje), či ide si kúpiť jesť alebo jej ho niekto ďaľší prinesie - takže priniesť to tam môže ktokoľvek.....keby bola iná situácia tak chápem že ťa to vytočí, ale v aktuálnej situácii sa tomu naozaj nečudujem - snažia sa minimalizovať počet osôb na oddelení

bajuss21
autor
23. feb 2021

@mogaa no... keď nás dajú na oddelenie tak čo viem, tak kvôli covidu ostaneme zavreté na izbe, žiadne vychádzania, takže nemám ako ho tam šíriť....a na vianoce sme si ho obe prekonali a malá aj s dosť ťažkým priebehom....a vytáča ma to... či je covid či nie. Dodržiavame opatrenia, fungujeme zavretí doma, dieťa doslova nesocializované a totálne naviazané na mne lebo s nikým neprichádza do kontaktu a zrazu ho mám nechať samé v cudzom prostredí... úžasné

marcellka32
23. feb 2021

Nedaj sa! Syn mal vysoké horúčky, mal 5 rokov, a posielali ma domov, pretože (podľa nich) nemali voľnú posteľ pre mňa, hovorím, že domov nejdem, manžel mi prinesie matrac a budem tu s ním...manžel medzitým naozaj išiel domov pre matrac (mysleli si že si robím srandu), keď prišiel a zazvonil, otvoril mu práve primár, manžel hovori: priniesol som manželke matrac...primár pozeral na neho, otočil sa a o chvíľu mi už sestričky tlačili posteľ do izby (akože ja aj na stoličke by som bola, ale muž hovorí, že to nedopustí)...áno, chápem, že teraz je iná situácia, ale aj tak, predsa len keď je dieťa s matkou je mu hneď lepšie a rýchlejšie sa uzdravuje 🙂

vevesh
23. feb 2021

@bajuss21 skusali aj na mna. Eeee, ziadne take. Ja idem s dietatom ako doprovod a oni su povinny informovat MNA o liecbe a JA rozhodujem, ci liecbu dieta podstupi (pokial to nie je zivotu ohrozujuci stav). Ale bohuzial na oddeleni som bola sama. Ostatni rodicia sa nechali a radsej pomlcim o sestrickach a starostlivosti o same deti tam. Len cez moju mrtvolu.....

marcellka32
23. feb 2021

@vevesh presne!

tajik
23. feb 2021

To je fakt normálne,že doprovod sedí na stoličke alebo spí na zemi??????tak to je silaaaaaa

elizabet173
23. feb 2021

@bajuss21 s dietatom v nemocnici som bola pred vyse dvadsiatimi rokmi, to co bolo za sestricku? Ak by mala este pindy, vypytaj si cislo zakona alebo vyhlasky, ktory to zakazuje. Som zvedava, ci ti povie, lebo nic take neexistovalo ani neexistuje. Nenechala som ani starsie dieta same v nemocnici, nie to este taketo drobca.

elizabet173
23. feb 2021

@tajik ja som spala normalne na posteli. Dieta pri mne v postielke, malo 17 mesiacov. Bez problemov, sto rokov dozadu.

tanja111
23. feb 2021

My sme minulý rok skončili v nemocnici-slepak.. Dcerka mala 8,5r. Povedali ze do 7 r môžem tam byt s nou.. Ale ja by som to nedala a ani ona.. Keď ju išli dat kanylu tak výstrajala tak jedna sestrička povedala ze bude lepšie ak mamička ostane, potom došiel zástupca primára ze ak by sa plnil stav tak budem musieť odísť, chvalabohu nič sa také nestalo..

deti95060810
23. feb 2021

bola som niekoľko krát s deťmi v nemocnici .... Veru som tam videla aj malinké deti - ozaj mali tých 6 mesiacov a sestričky sa o tie deti pekne starali. Dokonca sa pamätám na jedno bábo a sestrička mi povedala že za dva dni si príde pre bábo maminka - bolo tam už asi dva týždne. Neviem čoho sa tak bojíte, však sestričky nie všetky sú harpie...

vevesh
23. feb 2021

@deti95060810 ale tu nejde o sestricky. Deti su na rodicov naviazane (zvlast v takom malom a utlom veku) . Ak sa k tomu prida este choroba+ opustenie rodica (pre dieta psychicka istota), tak sa predlzi aj liecba, aj to zanecha na dietati nasledky. Ja viem, ze za urcitych rezimov to bola norma a dokonca odporucane, ale uz je vedecky dokazane, ze to dietatu a ani liecbe neprospieva, ak je samo odlucene v cudzom prostredi bez kontaktu na akukolvek blizku osobu (a nie, cudzia sestricka, akokolvek mila, tuto osobu nenahradi....). Preto tam pojdem a budem, pokial ma moje dieta bude potrebovat.

bellovag
23. feb 2021

Bolo to síce v ČR, ale dovolili mi ostať pri synovi, ktorý mal vtedy 3 mesiace dokonca aj na ARO...na stoličke vedľa jeho postieľky...určite sa nedaj odbiť....

emmusska
23. feb 2021

Nedaj sa take male dieta nemoze byt v nemocnici same, ohradila by som sa a bojovala,. samu ju tam nenechaj taketo veci mozu mat na nu psychicky dosah

bajuss21
autor
23. feb 2021

@deti95060810 sestričky môžu byť akokoľvek úžasné... ale to dieťa zrazu ostane bez matky... kvôli korone je moja dcéra nonstop so mnou. Poriadne nepozná babky, dedkov... manžel chodí do práce...a ona je s ním sama 15 min a s plačom ma hľadá...ten plač vie byť až hysterický, že sa nevie nadýchnuť...a zrazu ju dva dni nechám samú v nemocnici... cudzie prostredie, síce milé ale cudzie sestričky a nikto ju nepozná. V zdravotnej karte nemá čo na ten a ten plač zaberá..a zrazu začne hystericky plakať a mama nepríde.... nepríde ani za hodinu, dve, desať...ste s tým stotožnená? Oukej, neberiem vám to ale ja nie.

kuka221
23. feb 2021

@tajik áno sila. Ja som bola so synom pred 5 rokmi štyri noci a stolička pri posteli.

tajik
23. feb 2021

@kuka221 neskutocneeee

elizabet173
23. feb 2021

@deti95060810 Nie su vsetky sestricky harpie, ale ani vsetky sa k detom nespravaju, ako by sa mali. A najma su zaneprazdnene. Hadam si nemyslis, ze ked zacne polrocne babatko plakat, sestricka necha vsetko tak a bezi ho brat na ruky. Desat krat do dna, najma ked tam placu dalsie tri. Aj dospely clovek sa v nemocnici neciti dobre, nevidim jeden jediny dovod, preco by tam malo byt dieta same

horalka1986
23. feb 2021

Co? Ved to ani nieje realne. Moja bola na scinigrafii ako 5 mesacna a tam sa sestricky o dieta starat nebudu. Nieto este hi drzat na vysetrenu, zbierat moc a podobne. Proste by som nesla alebo trvala na tom. Nemozu ta vyhodit. Na to nemaju pravo.