6 dni trvajúce horúčky

andrea901
8. dec 2022

Ahojte, dieta 4,5 r. ma od minuleho piatka horucky, na zaciatku az 39 a viac, po 4 hodinach sme museli zrazat prve 3 dni. Potom sa interval bez lieku a horucky predlzil na 6 a viac hodin. V utorok, teda po 4 dnoch horuciek sme boli u dr, urobila iba crp ale bolo negativne, tak ze mame vydrzat. No dnes je uz stvrtok a on stale horuckuje. Sice davame sirup iba 2x za den, ale pre mna je taka dlha doba s horuckami uz alarmujuca. Vcera som volala s dr, opat nic, ze horucky prejdu, mame vydrzat. Zajtra uz ona neordinuje tak uz sa len spoliehat ze sa to naozaj polepsi alebo smer pohotovost. No aj tak som rozhodnuta, ze dnes pojdeme so synom na ambulantu pohotovost, nech ho radsej pozru aj tam, bojim sa o neho. Tak neviem ci je to normalne, ze ma dieta tak dlho horucky a ja iba prehanat, ze sa o neho prehnane bojim alebo su moje obavy opravnene?

anjelicek26
8. dec 2022

Syn mal takto 8 dni skoro 40ky pri mononukleoze... zajtra behni k normalnej lekarke, neodijde proste z cakarne. Stav sa mohol zmenit, pozriet ho musi.

simsalabim
8. dec 2022

@andrea901 ked som bola na VS, pocas chripkovej epidemie som ochorela - 25.decembra a este 31.12. som teplotovala, vysoke teploty. Pamatam si to, lebo cely Silvester mi volali kamosi, ze ci fakt nepridem. Moja mama uz bola hotova, ze tak dlho mam horucky. 1.1. som sa zobudila bez teploty a uz bolo dobre. Tym chcem povedat, ze pri virozach asi takyto priebeh moze byt. Ale ak si si moc neista, radsej chod.

andrea901
autor
8. dec 2022

@anjelicek26
@simsalabim on ma aj huste sople a kasel k tomu este...

anjelicek26
8. dec 2022

@andrea901 crp mohlo od utorka narast... urcite chodte este raz, ked je viditelne chory. Syn nemal absolutne nic, len tu horucku...nakoniec mu to potvrdili z krvi.

simsalabim
8. dec 2022

@andrea901 zajdi zajtra k obvodnej. Nasa detska vzdy hovori, ze ak sa matke daco nezda, treba ist.

taziona
8. dec 2022

@andrea901 dcera, tiez 4,5 roka, mala taketo vysoke horucky a kasel. Potom mala vkuse zvysenu teplotu. Dostala antibiotika,lebo mala zvysene crp. Neskor crp uz vysoke nemala, teploty pokracovali. Dr vzala krv,mala podozrenie na mononukleozu. Aa potvrdilo sa to. Ona nema ziadne dalsie priznaky,len ta teplota tam bola. ma sa setrit, to je vsetko...

sojorez
8. dec 2022

Syn tak mal - crp nizke, teploty 39,7 cely tyzden. Bola som na kontrolne crp po styroch dnoch, doktorka sa uz chystala dat atb a crp este nizsie ako pri prvom odbere. Tiez sopel, kasel, antigen negativny, uzliny, hrdlo kludne. Nasi mali pri mononukleoze vzdy hrdlo vysypane, celkova slabost tela. Na mono sa atb nedavaju, je to virus, treba pecen setriacu dietu a kludovy rezim. Inak su vraj teraz klasicke chripky.

zabka79
8. dec 2022

@andrea901 neprehanas ! Je to moc. Isla by som na pohotovost , tiez sme tak boli lebo ta nasa sa na to vybodla...

babulkomale
8. dec 2022

@andrea901 na pohotovosti povedali vydrzat, vsade je chripka. U nas nezrazitelne styridsiatky 🤦 nekonecne...

adrianap83
8. dec 2022

@andrea901 dnes kamoška chorá dcéra a Dr povedala, že teploty až 6 dní môžu byť. Ze taka fajniva víroza. Mala 40. No keď sa ti sú nezdá, choď na pohotovosť. Držím prsty.

andrea901
autor
8. dec 2022

@babulkomale zajtra uz nasa dr neordinuje, najskor az v pondelok by sme sa k nej dostali opat, tak preto rozmyslam ist na pohotovost.

babulkomale
8. dec 2022

@andrea901 kludne chod ale bude vas tam tak patdesiat a CRP kupis aj v lekarni 🤷 nemaju ti ako pomoct. Predpokladam ze na hospitalizaciu to nie je.

sante81
8. dec 2022

@andrea901 covid zmizol , sú opäť chrípky. My sme boli doma skoro 3 týždne, teploty 8 dní, kašeľ , sople + vracanie. Crp nebrala, ani vytery, potom to ustúpilo. Je všade takýto vírus, v školách chyba veľa detí

ciernysokol
8. dec 2022

@anjelicek26 prosim ta a co mu potvrdili z krvi?aky je to virus?dakujem.

lenuska252
Autor odpoveď zmazal
Zobraz