6. deň teplota u 9-ročného dieťaťa

Dnes o 01:24

Ahojte, v piatok zacal 9r syn teplotovat. 3dni bol.uplne odpaleny, v pondelok sme boli u dr. Ma plny nos-hlieny priesvitne a vlhky hrdllvy drazdivy kasel. Teplota kolise, ale stale dosahuje max.39,2. Syn len lezi, spi, nechce jest, boli ho brusko. Rano bude 6.den teplot(teraz ma 38). Dr povedal, ze chripka, nakazal antivirotika kalobu, mucosolvan a kvapky do nosa. Mne sa to uz zda dlho. Dako nam nic nezabera, neni to uz na atb? Kolko dni moze trvat chripka? Kolko dni moze byr 9r dieta v horuckach? Syn nebyva chory, co je toto za pliagu, ze polozila aj najzdravsie deti v triede?(lahla cela trieda).

kittykat22
Dnes o 01:28

mohla to byt chripka ked ste tam boli a nemuselo byt vidiet nic vaznejsie. Ale kedze sa mu stav nelepsi treba ist na pretestovanie. My sme takto boli vcera s tym, ze v triede je angina a syn je chory od piatku. Doktor ho pozrel a povedal ze anginu nema a vypada to na beznu virozu. Ale ze pokial sa to nezlepsi, tak mame prist - ze nemoze zarucit ze za 3 dni tam nenajde streptokoka. Takze choroba sa vyvija. Urcite chod k lekarovi znova.

autor
Dnes o 01:30

@kittykat22 ved pojdem, ale do piatku daleko😞

kittykat22
Dnes o 02:32

chod na pohotovost. spravia CRP, popocuvaju a ked tak daju lieky. Pokial neje tak to brucho ho moze kludne boliet z mucosolvanu alebo z pripravkov na stahovanie horucky. Berie to dlho a ono je to na zaludok tazke.

kittykat22
Dnes o 02:39

Nemas doma Erdomed? Ten je velmi ucinny proti kašlu.

autor
Dnes o 02:47

@kittykat22 solmucol mam.

sante81
Dnes o 06:54

Šla by som na pohotovosť, veľa detí v okolí malo a má zápal pľúc, nech mu vezmu Crp

1fifinka1
Dnes o 07:34

Naša dcéra mala tiež dlho teploty. Celý rok nebola chorá, teraz nás to všetkých skolilo. Ona brala teraz 2x atb, ale trvalo to cca 3 týždne a stále sme není fit. Kašeľ ma stále. Aj my teda. Ten kašeľ je peklo. Covid negatívny.

rk123
Dnes o 07:35

dcera mala pred mesiacom chripku, 7dni mala teploty. potom to prestalo.
ale ci je to na atb mi nevieme. treba jej spravit crp

simsalabim
Dnes o 08:18

Ja som pred mnohymi rokmi pocas velkej chripkovej epidemie v 90. rokoch tiez ochorela na chripku.... mala som okolo 20 rokov.
Vysoke horucky od 23.12., medzi sviatkami som dostala atb, aby nevznikol bakterialny zapal pluc (poliklinika plna ludi s chripkou, vsetky ambulancie riesili iba chripku, mna vysetroval chirurg) a este 31.12. som lezala nevladna s horuckou. Mama vydesena, ze tak dlho a este aj s atb... no na novy rok teplota zrazu klesla uplne a ja som sa zacala zotavovat.
Takze - ano, chripka taka moze byt. Nenanadarmo sa povazuje za zavazne ochorenie a odporuca sa vylezat.

simkids
Dnes o 11:32

U nas to iste, od stvrtka poobedia, 7 rocna, nad 39 teploty, neje, len lezi a spi, v pond sme boli u lekarky. Aj ked mala nizke crp dala jej atb. Konecne sa dostala pod 39 a vcera a dnes mala len 37, v noci sice 38, ale konecne jej to zislo dole v noci bez liekov, uz sme skoro 24 hodin bez nurofenu, ale stale slabo je

autor
Dnes o 14:08

@sante81 ved v pondelok ho pocuval dr. Aj hrdlo mal ciste.. dnes uz len 37,3 bez zrazania. Aj culejsi je. Snad sa to bude zlepsovat🙏🍀

autor
Dnes o 14:09

@rk123 crp je nanic. Kazdu bakteriu sme mali s crp 1. Ja a moje deti sme nikdy vyssie crp nemali. Ani pri streptokokovi pyogenesovi.. crp je nezmysel..

autor
Dnes o 14:11

@simkids dnes sa mu polepsilo. Len jest nechce. A ked mu dam vitaminy a doplnky na prazdne brusko, tak ho boli. Uvidime. Ak znova naskocia teploty, behneme ho dat kuk. Len zalahol muz aj druhy syn🙄😞

autor
Dnes o 14:11

@simsalabim ved pri takomto stave sa moc behat neda.. len lezi, spi, pije..

vivuska666
Dnes o 14:22

U nas to iste. Uz je bez teploty dnes. Ale kasel riadny. Teraz zacina zas mladsi teplotovat.

autor
Dnes o 14:26

@vivuska666 aj nas drazdivy vlhky kasel. Ladujem ho celou domacou apothekou🙉