6. choroba

lienka1122
30. okt 2015

Ahojte mamičky. Môj malý má skoro 8mesiacov a pred časom mal vysoké horúčky dva dni. Bol hrozne nepokojný odmietal jesť aj piť nevedel spinkat mal aj v kuse plný nostek. Na tretí deň som teda šla k dr kde po vyšetrení povedal že ma malý chytene priedušky a hrdielko a predpísal antibiotiká. Tie sme brali tri dni no po vysadeni opäť prišli na dva dni horúčky a na tretí deň sa celý kompletne vysypal. Od večera do rána z ničoho nič. Bola som teda opäť u dr a predpísal nám fenistil, nevedel čo to je lebo u malých deti sa to vraj ani presne nezistí. Teploty už nemá našťastie. Dnes som si na nete čítala o 6tej chorobe. Myslím že príznaky by aj sedeli. Čo si myslíte vy? Máte podobné skúsenosti?

eeffka
30. okt 2015

@lienka1122 ahoj podla mna sa ti vysypal z ATB, 6.choroba je bez soplikov, a bolaveho hrdla
len proste 3dni horucky a potom osypane dieta.

lienka1122
autor
30. okt 2015

Pýtala som sa dr či nemôže reagovať na atb a povedal že by sa reakcia prejavila hneď a nie po troch dňoch. V každom prípade kázal vysadiť a užívať fenistil. Ja len dúfam, že to čoskoro zmyzne 🙂

eeffka
30. okt 2015

@lienka1122 nieco obdobne tvrdili aj mna, hlavne ze dieta sa mi pravidelne po istych ATB vyhadzalo tak ze som skoncila na koznom s podozrenim na svrab ... 😠
Zaujimave ze odkedy odmietam urcity konkretny typ ATB , problem nebol... a ze ak nejde o ATB nakazali vysadit... niekedy treba pocuvat sedliacky rozum nie len lekara
Drzim palce nech to zmizne co najskor, moja mensia mala vysyp cez mesiac kym som ju dostala opat do normalneho stavu po ATB, ak to je ta 6.choroba to zide za par dni

beacka
30. okt 2015

Aj moj maly mal 4 dni horucky.ja som mu davala norofen sirup a paralen sirup nam doktorka nevipisala antibiotika.aj ona vravela ze pri malich detoch je to bezne a ze je to 5-6choroba.a do rana sa tiez vysipal.uz tezaz je dobre.tak zufam ze uz nebude chorucky.

majka99999
30. okt 2015

@lienka1122 je mozne, ze ste to chytili v cakarni a prejavilo sa to az po 3 dnoch. Moj maly mal hnacku a zvracanie v sobotu, v pondelok uz horucky a vo stvrtok bol ako muchotravka. Boli sme na navsteve u nasich a potom uz len doma. Mohla to byt 6. choroba.

takatakasom
30. okt 2015

My sme prekonali 6.chorobu. Nepokoj, nechutenstvo a potom zvýšená teplota, ktorá okamžite ustúpila ako sa vyhádzal. Afty mal dokonca aj v ústach, takže sme celý čas riešili, čo môžeme jesť aby nás to neštípalo. Inak bol úplne v pohode.

zdena12345
30. okt 2015

my sme mali len teploty par dni- uz si nepamatam kolko, boli smé u dr, ale nebrali sme ziadne lieky... potom ked sa vyhadzal som jej volala a ona hned ze to bude 6 choroba a ze nemam s nim nic robit. nicim nenatierat, len ho mojkat🙂

8291
30. okt 2015

Ja si myslim že ste mali 6 choronu a sopel s bolavym hrdlom bežali zároveň.a neviem načo vám nasadzovala ATB pokus nemala vyšetrene crp.takto potom vznikajú,,alergie na atb"dieťa ma 6 chorobu dva dni vysoké horucky tak šup dame atb a dieťa sa na 4-6 den vysype a hneď to pripišu atb a potom to snim ide celý život.alergia na antb by sa ti prejavila uz v prvých 24 hodinach.my sme to tiež prekonali zaroven s herpetickou anginou.3 dni v horučkach do 39,8.cele dni vlazne sprchy na striedacku nurof,paralen každé 4 hod.a medzi tým vo vani,pod 38,2 nam to neslo vôbec zraziť tak sme to aspon drzali na zej hodnote.3dni sme ťahali 24😁 a potom sa nam mala vysypala.zvladli sme bez atb,je to vírus čiže atb sú zbytočne.tiez nam dr povedala zrážat horučko,predchádzať krčom

lucy125
31. okt 2015

@lienka1122 ja suhlasim s @eeffka,moj mal 6tu chorobu min.rok,ked mal 2.5 r a prejavilo sa to 3dnami horučok-40st,ktore sa nedali zrazit a ked tak ,len na chvilu a len trošku,nemal ine priznaky,iba horučky.po 3.dnoch same horučky ustupili a maly sa jemne osypal (ko keby fliačiky po tele) hrudnik,chrbatik,nožky,Dr kazala nerobit s tým nič,lebo to nesvrbi,neboli,dieta ani nevie že je osypane a do 48h to same zmizlo.

maria0307
31. okt 2015

@lienka1122 Môj maly ma 9 mesiacov a presli sme si 6.chorobou 2 tyzdne dozadu. Mal aj sopliky, pokasliaval, hlieny atd 3 dni horucky 39+ a potom sa vyhadzal a bolo po vsetkom. Ja som nesuhlasila s atb. Poziadala som o crp, mal velmi nizke hodnoty, takze nebol dovod..