syn je cely rok zdravy ako ryba (6,5r) a teraz v lete ho chytila nejaka pliaga, zacalo to v piatok rano trochu zvracanim, myslela som, ze z kakaa nalacno. cely den ok, na desiatu si vypytal banan - banan z neho “vyletel”, tak uz som tusila ze bude zle. zvysok dna len suchar, cierny caj,.. k veceru zvysena teplota, noc akotak fajn. na noc dostal cipok.
vcerajsok opat zacal hnackou, cely den diéta, malatny ani otapeny nebol, fungoval viacmenej normalne, mierne zvysena teplota, prespal skoro celu sobotu. dnes uz cez den lepsie, ale hnacka ho chytila teraz v noci, prezliekam uz druhykrat. cez den jedol len suchu ryzu, cierny caj po lyzickach,.. cez den uz bol zivsi.. zajtra smer dr.
co mu mozem dat na noc, aby sa ta hnacka neopakovala?
Covid?? Teraz je dosť rozšírený
Ja mám doma Tasectan, Enterina čo našim zaberajú, varím aj čaj proti hnačke, čučoriedky
@patka06 covid mal min. rok. priebeh bol uplne iny.
on vobec teraz nekasle, nekycha, nic taketo, len akokeby to bolo nieco crevne. jedine priznaky ktore ma, su zvracanie, hnacka, mierne vyssia teplota, a ze boli brusko (hrdlo ho podla mna moze boliet aj z toho vracania, ked som laicky pozerala do hrdla, nie je ani zapalene, ani chytene, ani nic zvacsene, zdurene,..
nic)
@annamivo vdaka za tip, zajtra kupim ten tasectan.
dala som mu teraz cierne uhlie rozdrvene v troske vody, tak hadam nevadi a do rana vydrzime
Teraz je taká brušná viróza , mali sme to celá rodina , ťahalo sa to týždeň kým sme to všetci podostávali 🙈🙈 veľmi prísna diéta , lebo toto keď sme porušili u dcéry po 3 dňoch, tak znova hnačkovala ... dr nám kázala len diétu , probiotiká a repíkový čaj , prvý deň nejedla dcéra napr. vôbec nič, druhý deň len tyčinky a na tretí deň banán, presnidavka .
@ingrid56 syn dnes len trochu ryze, a ten cierny caj. nic ine.
a teraz to cierne uhlie som dala. ale nasla som ze aj espumisan mam. mozem dat tiez?
a rano hned volam dr.
Myslis, ze je nutne s tym utekat k doktorovi? Tiez ti nepovie ine, len dieta, nieco na zastavenie hnacky (tasectan, smecta), probiotika. Pokial nezvracia a nehnackuje tak, ze by bol dehydrovany, tak treba len trpezlivost, my sme to tiez mali, je to nejaky virus,tieto horucavy to len podporuju. Skus najprv doktorke zavolat, nech tam zbytocne syna netahas. A ja by som mu dala tu smectu, ucinkuje rychlejsie ako tasectan.
@hanaxxx aj smectu dostal, rano. mas pravdu. zavolam, poradim sa aspon. dufam najma ze uz potiahneme do rana bez komplikacii teraz hlavne.
@hanaxxx a nemam prilis vela skusenosti - mozem kombinovat smectu? cierne uhlie? co je vlastne na co lepsie?
Možno covid… teraz je taký fajnovy z hnačkami a podobne (vlastná skúsenosť)
@timea301196 🙈 veru moze byt. lebo uz aj na mna nieco lezie
Ja by som davala bud smectu alebo cierne uhlie, ale skor asi smectu. Nekombinovala by som. S dostatocnym odstupom, ked uz nezvracia, tak by som dala probiotika - Enterol, Nekadex. A vela tekutin. Po troskach, nie naraz velke mnozstva a nejake suchare. Po case aj cierny caj s glukozou, ak vela zvracal, hnackoval. Kvoli energii. Nasa mala mala afty a nechcela pit, pred nemocnicpu nas zachranila voda s glukozou. To bola podom ako naspeedovana. Az po 3 dnoch mi zacala jest aspon pplievku. To je ine, ale hlavne tekutiny treba, hlavne, ked je takyto hic. Drzim palce.
@nevenka tak vyzera to byt ten covid, co spomina
@timea301196 taky aj s hnackou, lebo uz to preliezlo aj na mna. Ale bez teploty som.
Syn je uz ok. Nehnackuje, prespal celu noc, strava radsej stale len lahka. Teraz sa len stazuje ze ho boli/skriabe v krku. Tak sa opytam v lekarni co by pomohlo. Napadol mi doritricin?
Jasne alebo aj sprej na hrdlo nejaký.. toto máme presne my. Manžel test pozitívny 🙂
@timea301196 tak syn je uz ok, teraz ja. 4-5dni u neho, takze do konca tyzdna to mozno stiham 🙈 ja cca od soboty stavy ze koniec. priebeh cca ako u neho. jemu davam probiotika, stale lahku stravu. mne nechuti jest nic ale musim sa donutit aspon nejaky suchar/kusok bananu, lebo mi bude zle aj od hladu.
a na hnacky a celkovo taky rozvrateny organizmus po viroze/hnackach, je lepsia smecta/probiotika/hylak?
nekasle, len sa dnes stazoval ze boli hrdlo (vcera brusko). ze taketo veci vzdy vyjdu na vikend 🙄🤦🏼♀️ rano hned letime za dr.