6,5 mesačný synček má problém s kakaním. Poradíte?

hannah25
5. dec 2012

Mamičky viete mi poradiť?
Náš synček má 6,5mesiaca, kojím ho asi 3-4krát denne a v noci,na desiatu papá ovocie, na obed pyré zo zemiakov, mrkvy,kalerábu prípadne petržlenu---striedam to.,poobede mu semtam dám pribináčik. Má strašne tvrdú stolicu a je mi ťažko pozerať sa nato ako sa trápi :( a plače od bolesti. Stále niečo vytlačí a ako nevládže tak aj to málo čo chce vykakať ide naspäť do zadočku :(
Skúšala som mu dať aj banán no vynechala som ho ako začali tieto problémy.
Viete mi poradiť ako tú stolicu zmäkčiť?
Ďakujem za každú radu!

brnka
5. dec 2012

skus probiotika

1234lubka
5. dec 2012

Tekutiny nedavas? Ked prikrmujes uz musis davat aj vodu alebo cajik aj ked este kojis....nas ked pije malo vody ma "bobky"...skus probiotika z lekarne urcite pomozu....alebo skus ovsene vlocky....povar vo vode pridaj ovocne pyre a mas take ako puding ked sa rozvaria vlocky....nam to pomaha 🙂

sissika
5. dec 2012

@hannah25 skus od hipp slivkovu stavu, u nas zabrala

talula
5. dec 2012

no asi by si mala toho pribinacika vynechat 😖 .... inak nevidim preco by nemal mat stolicu, skus mu brusko masirovat, davat pit vodicku a probiotika proti zapche aj hnacke su najlepsie nutrolin b, teda aspon my ich mame odskusane 😉

myya
5. dec 2012

lubka má pravdu treba dať tekutiny. No ak to nepomôže, nám pomáhajú lanové semiačka. Jednu lyžicu dáš vyluhovať do200ml. vriacej vody a ten výluh dávaš malému po lyžičkách každý den jednu čajovú. Nám to pomáha

bettynka222
5. dec 2012

Skús hovädziu polievku, k zelenine pridávaj olej, davaj mu pit vodu, probiotika. Maj doma po ruke Lactecon (používaj v krajných prípadoch) - neškodné prehanadlo založené na cukre laktuloza, ktoré je vhodne od 1 mesiaca 🙂
Náš malý máva tiež posledné dva mesiace zapchu a toto nam pomáha 🙂 ešte kukurica, ale to bábätko ešte nemôže 😉

lenka268
5. dec 2012

tiez som davala slivkovu vyzivu a pekne sa vykakal a vodicku

nikol156
5. dec 2012

U nás zaberali hlavne ovocné výživy a veľa tekutiny ako napr. bylinné čaje pre deti, polievočky a hlavne dojčenská prevarená voda! Malé detičky majú niekedy takýto stav, tráviaci systém si musí zvyknuť na nové potraviny. Keď som videla, že malý bude kakať, tak som ho vybalila a opatrne som mu pritlačila nôžky k brušku, no nie silno! Párkrát som to opakovala za sebou a malému to naozaj pomohlo. Potom som ho masírovala s olejčekmi atď......

luba41
5. dec 2012

6,5 mes. by stačil len jeden príkrm za den, možno je na neho tej tuhej stravy veľa a ešte nie je na to prispôsobený/ 2 príkrmy stačia zaviesť aj v 8 mes/. A viacej zvýšiť počet kojení za den /3-4 na den sú dosť málo/, nakojiť aj po príkrme / nemusí mať iné tekutiny, stačí aj MM/ A pribináka zrušiť. 😉

fialkaa
5. dec 2012

slivkovu stavu, pripadne horucou vodou zaliat akekolvek susene ovocie, napr. aj obycajne hrozienka a po vychladnuti vypit. vseobecne pit vela tekutin. a ked potrebujes akutne pomoct syncekovi, ked sa nemoze vykakat, skus ho dat do vanicky s teplejsou vodou, kakanie mu to ulahci. aspon u nas to zabralo.

jonas17
5. dec 2012

pribináčik vyhodiť, to nedávam ani mojej takmer trojročnej, príkrmy obmedziť, v takom mesiaci by mal spoznávať ešte len jednu - suroviny nové, nie toľko, čo píšeš, nové veci pridávať po troch dňoch a zistíš, čo mu vadí...a kojiť a kojiť a kojiť...ak tento problém pretvrá to vyššieho veku, až potom uvidíš, aký je veľký...

januarova
5. dec 2012

6,5 mes. kojeny nepogtrebuje pribinacka. tam je tvaroh, ktory do roka dieta nema jest. od 8.mes. moze sa skusit biely jogurt s dzemom apod. mozes zvysit pocet kojeni, preco kojis iba 3-4 krat za den? ved mozes kojit aj po zjedeni prikrmu a aj pomedzi, MM obsahuje probiotika, ktore riedia stolicu. a je fakt ze 6,5 mes. staci jeden prikrm denne, netreba sa ponahlat, nic vam neutecie 😎

dadulienka
5. dec 2012

Aj my sme mali a sem tam este mame, niekedy som skusala uplne vsetko aj tak moc nepomohlo..vekom a asi pohybom criev sa to zlepsilo....ale mali sme aj horory......ale vseobecne co pomáha.....ja by som skor ako banán , vynechala mrkvu. Udajne nie je banán ,,zapekadlo" ako sa traduje.....nasa chudicka potom nejedla banany asi rok, ale nejako to nepomohlo....Ked kojis pribináka urcite nepotrebuje. Prikrmy robit na oleji. A stále nadájat vodou alebo kojit ovela viac...ale ja som aj za tu vodu....aj liter denne....ak by sa ti to podarilo...tak to zaberie urcite...u nas staci ze pol dna ju nenadájam vodou a uz je zle...ona by sama vypila tak deci....musis si to povedat a kazdu pol hodinu deci vody mu naliat do hrdla: ))) ...aj ked bude to tazke v 6,5m...aspon u nas pitie do 18 mesiacov hroza a des......ale odvtedy co pije viac je to lepsie aj ked hoci pila viac nebolo to hned dobre... alebo to je tym vekom ze sa to zlepsilo??......dodnes som sa nedozvedela...a veru uz sme si s tou stolicou aj chirurgov aj gastro presli....ale musi mat mega davky tekutín....potom sa mi zda ze je celkom jedno co papá. My sme skusali aj vlocky a vsecko mozné....jaj este kupit lanove semiacka tie rozdrvit na prach a lyzicku do kazdeho jedla....ale ako pisem tekutiny su aj tak najviac.....

A este najdolezitejsie ...ziadne prehanadla....a ozaj ak budes kupovat výživy slivkove tak pozri zloženie...napr. taká od HIPPKY určite obsahu aj ryžu...

luciahromadkova
5. dec 2012

pribinacik netreba, moj ma 2 a este nemal..., skus prevarenu vodu, bylinkove caje pre deti a hippky- slivka, marhula, broskyna, hruska a jablko a zapekat ho moze aj varena mrkva a ryza, a skus aj probiotika bio gaia.

slniecko41
5. dec 2012

hlavne dávaj maličkému veľa piť, mal by piť aj vodičku, čajík už....slivková voda je super.......

evelina30
5. dec 2012

ahoj, skúste postrúhané jabĺčko a veľa piť 🙂 nám to pomohlo vždy 🙂

ali76
5. dec 2012

my sme tiez mali tvrdu stolicu, ked kakal tak bol cely cerveny, tak som to vyriesila tym, ze mu davam kazdy den polievocky. A odvtedy tvrdu stolicu nemame

briketa
5. dec 2012

@hannah25 myslim, ze ked ma tieto problemy, organizmus naznacuje, ze este nie je pripraveny na tak pestru stravu.
Skus odstranit aj mrkvu,karelab, petrzlen, vsetko je tazsie na travenie. Banan zapeka, ryza zapeka.
Presla by som naspat len na jeden a ten isty prikrm (broskynova vyziva, alebo slivkova, alebo jablckova) plus tvoje kojenie.
Dalsi prikrm zacat az nejako po troch tyzdnoch. A tak postupne. Ocividne jeho travenie potrebuje viac casu. Uvidis, ze sa upravi. Par dni to potrva, kym sa mu vsetky zbytky predoslej stravy vytravia.
Je to cele koli tomu, ze jeho telo este nema pohyb na tak rozmanitu stravu, travi mu pomalsie.

monika15
5. dec 2012

hmmm urcite skus nieco so slivkami.... nejaku vyzivu....... tie pomozu... ale troska vela toho miesas nie.... ?hmmmm
ja osobne som tolko nemiesala... mala som 4 veci a po mesiacoch sme pridavali.....

raichel
5. dec 2012

Nam pomahali susene slivky....par sliviek,vriacu vodu a nechat vyluhovat...potom uz len dat pit....aj stava zo slivkoveho kompotu sa moze dat,par kavovych lyziciek.....

sea23
6. dec 2012

tiez sme mali tento problem,vela pit,slivkovu stavu,od hippu na zriedenie stolice ,aj hroznovu.... 😉

sona28a8
6. dec 2012

Ahoj presne takýto problém sme mali aj my,keď začal malý brať železo,nepomáhalo ani veľa tekutín,ani ovocie.Kamarátka mi poradila mliečny cukor.Cez internet som zohnala Babio mliečny cukor bio,je to jediný cukor materského mlieka,vhodný od 1týždňa živote dieťaťa,obsahuje probiotiká,neučí závistlosti na sladké jedlá,dáva sa do tekutiny či jedla,je ho ževraj dostať aj DM drogérii pod názvom milchzucker.Od vtedy je to tisíc a jedno,malý konečne kaká bez problémov,a bolesti.

actimela
6. dec 2012

Ahoj ja mam 4rocneho syna a veru 3krat sme boli lezat kvoli zapche aj v nemocnici.Uz sme vyskusali aj nemozne,trapime sa 2roky,chodila som s nim aj k psychologicke.Nic nezaberalo az vekom sa to nejako upravilo.Chodil na stolicu zo zaciatku raz za 5-7dni.Teraz kazdy 2den.Mam nazavarane slivky,davam mu pit stavu a niekedy rozmixujem,potom je velmi dobra kysla kapusta,a ovocie,co obsahuje drobne zrnka-kiwi,jahody,jablka ale so supkou.S tou vlakninou to nie je bohvieco,lebo ked ti dieta nevypije dostatok tekutin na vlakninu ma to opacny ucinok.Tieto problemy ma strasne vela deti aj dospelych...Bratova dcera uziva kvapky biogaia,ale tiez zabrali len nachvilu.V kazdom pripade sa porad so svojou obvodnou lekarkou-lebo mas este male babatko a on urcite mnoho z toho nemoze,co som ti napisala....

stanislavao
6. dec 2012

poznam tento problem, my sme skoncili so zapchou v nemocnici. ziadna mrkva, ziadne mliecne vyrobky. ked nieco, tak jedine probioticke jogurty. ja mam oblubenu aktiviu tvarohovu s vanilkovou prichutou. ziaden pribinacik. kupte si probiotika kvapky BioGaia a davajte ich pravidelne, po obede. do vareneho jedna pridajte ovsene vlocky, alebo jacmenne krupky. ziadna ryza, mrkva, banany, struhane jablka bez supiek tiez nie. dieta pri zapche je dost obmadzujuca. ziadne biele pecivo, ale celozrnne, grahamove a pod. ak by toto nepomahalo, tak potom je taky sirup Duphalac, ale neviem, ci je aj pre take male deti, ako mate vy. treba zistit u doktorky. a slivkovy kompot, slivkova stava a podobne veci treba jest a pit. a inak na pitie tiez nic, len cistu vodu. ziadne cajiky, dzusiky, malinovky, proste nic.

nikolet_89
6. dec 2012

ahoj dala by som slivkovu stavu, zaradila vlocky ovsene do jedla mozes skusit zeleninovu polievocku nic sa nestane a do toho ich dat napr. a dalej lieky ktore nam pomohli: babycalm na prdky ulavy sa mu, nam espumisan ani sabsimplex nezaberal...dalej biogaju upravuje crevnu mikrofloru krasne sa s tym kaka a potom trubicku...

jarka0812
6. dec 2012

my sme mali v tomto veku tiež taký problém a zabrala mrkvová šťava, kt. som riedila 2:1. V preibehu dňa vypila takmer cca 1-1,5dcl nariedenej šťavy. Mali sme domácu mrkvu, tak som nemusela nič kupovať. Pokým sa stolica neupravila vyradila som banán, varenú mrkvu a ryžu. Po čase som postupne zaviedla späť a od vtedy sa nám zápcha nezopakovala.

eimijoyce
7. dec 2012

Nespomínala si čo papáš ty. Aj tam môže začínať malého problém. Mojej dcére síce už staršej, pomohli probiotika od LR, ale tie nekúpiš v lekárni, len u priamych predajcov.

machovalucka
7. dec 2012

no miesto pribináčika iba bielu activiu,prípadne ochutiť lekvárom,jablcka a redšie príkrmy....my sme mávali velké problémy s kakaním,vylúčila som aj mrkvu a banány,mali sme aj probiotiká a cvičiť s nožičkami a masírovať bruško a piť harmanček....ked bolo velmi zle použili sme easylax-dostať v lekárni..

katka121
7. dec 2012

mojej známej takto reagoval chlapček na mrkvu.... inak si tu dostala dobré rady, slivková šťavička, bio gaia...........