Zdravím 🥺 Prosím Vás.. chcela by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s kolikami. Náš maly ma 5 tyzdnov a koliky neskutočne.. papal Nutrilon HA no z toho mal tvrdú stolicu tak sme prešli na Hipp HA. Z toho má síce stolicu peknú, no má veľké bolesti bruska. Používame aj kvapky ColiPrev a BioGaia.. tie obsahujú Lactobacilus Reuteri, ktorý pomáha tráviť mliecko a mliečny enzým alebo take niečo.. No dostali sme odporúčanie na mliečko Beba Optipro HA, ktoré tiež tie baktérie na trávenie mliečka obsahuje. Tuším ako jedine.. teda Nutrilon ani Hipp ho nemajú. Máte s touto Bebou nejaké skúsenosti? 🙏🏻
Aj náš malý mal Nutrilon a strašné koliky nakoniec sme prešli na Hami a koliky úplne prestali. Malá má teraz Beba HA a je v pohode.
@kira97 nemyslim si ze zmenou mlieka odstanis koliky, moj syn ich mal prve 4 mesiace vkuse az nasadenim prikrmu sme sa tohto problemu zbavili... a vystriedal 3 UM lebo ziadne mu nesedeli...skus antikolik flasu MAM, kvapky espumisan L alebo sab simplex... u nas na stolicu pomohol nutrilon omneo comfort a masirovanie bruska
My sme mali tiez koliky. Pouzivame kombinaciu coliprev - sab simplex pred kazdym jedenim a probiotika jeden krat denne. A od narodenia sme na tej Bebe, co pises. Ale skusila by som zaradit ten sab simplex. To je na inej baze ako coliprev. Coliprev pomaha travit laktozu a sab simplex napomaha k odchodu plynov z criev. A kazdy den cvicime s nozickami
@pribinak Neviem.. oni HA nasadia hneď v pôrodnici, čož sa mi tiež nepáči. Akože našťastie mám doktorku skvelú a tá sa nesnaží nasilu nanútiť jej názor, ale vždy uprednostni názor matky. Čož som rada. Len mi to nejak nejde do hlavy. Doteraz bolo všetko fajn. Ale tu ide o viac zmien.. dávala som mu aj rektálnu rúrku lebo už som sa nemohla pozerať ako sa trápi a stolica nebola tvrdá. Priam až hnačka z neho vyšla, čo doteraz nebolo. Zrazu sa mu aj všetko začalo vracať keď sa napapá. Nie veľmi, ale keď grgne vždy z neho časť vyjde čož doteraz vôbec nebolo.. príde mi to ako keby mal bolesti bruska a nevládal tlačiť.. alebo ho konečnik boli? Ja neviem. Ale pritom aj prdí. Už naozaj neviem
@kira97 pocuj, ja som tiez alergicka, ale HA som nikdy nedavala...skor sledujem uz prikrmy...nutrilon, hipp, beba a sunar je stvorica mliek, z ktorych vacsina deti ma nejaky problem...naopak mlieka ako france lait a kendamil su v drvivej vacsine okamzite akceptovane...skus to tymto smerom a samozrejme pokracuj s biogaiou
Na koliky je dobra tepla látková plienka na bruško a do šatky nech ta cíti ❤️ jasne ze plus kvapky na koliky a určite zmena mliečka 😊
@kira97 ahoj no mojej presli koliky postupne ako som ju dostavala na MM dovtedy nam velmi pomohli kvapky biogaia rano, sab simplex 1x pocas dna a baby calm vzdy po jedeni. Ked chytila zachvat, tak bbay calm..nahriat plienku a masirovat brusko. A za 20min uz bolo dobre. Drzim palce ja som si pritom veela krat poplakala. :(
nám pomohla BEBA mlieko a Dr Browns fľašky kt majú akoby filter 🙂
@janulik2008 My sme kúpili antikolikovú fľašu Philips AVENT lebo strašne hltavo papal, tak sme mysleli že aj to môže byt problém že aj veľa vzduchu doňho pôjde..
Nám urobil veeeeeelmi veeeeeeeľmi zle práve ten coliprev😊 pomohol espumisan a bio gaja
@kira97 my sme skúšali AVENT MAM CANPOL BABIES atď a NIČ. Až mama našla na nete Dr Browns fľašky a pomohlo to.
Takto to funguje 🙂
@kira97 aj náš malý mal koliky. Od toho cca 6 týždňa. Nič nepomohlo. SAB simplex sme dávali, kojila som ho, bruško nahrievali, nožičkami cvičili. Prešlo to zo dňa na deň cca po troch mesiacoch. Keď prišiel “záchvat” tak sme ho nosili s manželom na striedačku na bruško, alebo potom v nosiči tak mu bolo trosku lepšie
Probiotika INFANTS Dophilus Plus, su skvele, vyssia cena cca 15 eur, su praskove, ale vynikajuce...plus mama nam, ked este neboli take UM ako teraz, pri kolikach z nich, najprv vyvarila ovsene vlocky vo vode, a z tej vody zarabala UM...a koliky presli...treba skusit
@kira97 Ahoj ,výskúšaj tieto kvapky nám aj mojim kamoškám pomohli možno zaberie aj vám .Obsahuje prírodné zloženie takže škodiť neškodí ,ukľudňuje bruško takže určite odporúčam a potom teda zmeniť mlieko a my sme teda mali tú Bebu ako píšeš (tiež som alergička) a potom neskôr sme prešli na tú proti zápche a ostali sme len pri nej potom ,len čo sadne jednému druhému nemusí 😏.Tak prajem veľa zdravíčka hlavne nech sa vám to upraví 😊
@kira97 plne s tebou súcitim 🙏 prešli sme si tým s dcérkou nedávno, bola plne kojená a koliky od rána do večera a nevedela som ako jej pomôcť, nezaberalo absolútne nič! Skúsili sme všetky kvapky, rúrku, Coliprev, Sabsimplex a nezaberalo. Lekár vravel že je úplne zdravá a len sa nahlce mlieka a nevie spracovať vzduch v črievkach a to ju bolí 🤷🏻♀️. Myslela som, že ma porazí z toho plaču a to mám ešte staršie dieťa. Museli sme vydržať. Odznelo to po štvrtom mesiaci. Nasadila som stratégiu udržať ju čo najdlhšie spať, lebo vtedy bola ticho. Takže som ju nosila v šatke, nešlo to hneď trvalo to týždeň kým si na ňu zvykla a prestala bojovať, ale na rukách mi spať nemohla. Na návštevy sme na čas zabudli a cieľom bolo prežiť deň. Dnes má 8 mesiacov je síce mega akčné dieťa ale usmievavé a spokojné a samozrejme najradšej sa nosí doteraz 🤦🏻♀️ Ale keď si mamička prejde takými stavmi na začiatku potom ju veru nič nerozhádže a nad prerezávanim zubkov sa len pousmeje 💪 Inak neviem či sú koliky len z bruška možno je to nedozretá nervová sústava a deti sú proste nerváci od mala a keď dozrejú prejde to samo.
@kira97 my sme mali silné a nic nepomohlo ako len vyckat pri najhorsom sme používali rektalnu rurku s tým sa kus zlepsilo a rýchlejšie preslo plus sme menili mlieko tiez dali nutrilon az hippko obycajne jej zabralo a tiez som silny alergik takze na tie HA by som sa nezaberala malej nič nie je a uz 2,5r. Sksute obyčajne dat bez HA mliecko
@zuzkaa1991 Tak ja respektíve musím HA.. len z toho dôvodu že to mi poisťovňa prepláca. Akože ak by mu to malo pomôcť, tak budem hradiť aj plnú sumu za nejaké iné.. ale nič nepomáha. Asi to nie je len v mlieku
Ahoj s malým som nala tiež ten istý problém a papal Nutrilon HA ale z toho sa pi čase vyhadzal tak sme prešli na iné... Ale tak koliky boli... Dávaš mu piť aj čajík? Nám úplne na koliky pomohlo, keď sne do klasického feniklového čajíku pridali na par minút na vyluhovanie kmín... Mali sme sice potom prdkajúci kočík v meste ale koliky neboli také časté a pomohlo tiež aj dávanie na bruško... Alebo mastička PUPÍK, nikdy som nedávala žiadne kvapky ani nič...
No ma 5 týždňov plánujete 3tie mlieko. To podla mňa nepomôže. My sme s nutrilonom ha prežili pol roka a síce s tvrdou stolicou bol problém chvíľu, ale vôbec som to neriešila, dávala iba dolphius práškové probiotika a upravilo sa všetko. Viac ako mlieko na kolíky pôsobí fľaša... Ja keď som jej nebidaj dala inú (mama moja stále chcela starodávne používať tie sklenené), tak sa mala nahltala a o koncert som mala postarané. Aké sú teraz fľašky u cumliky na to neviem, tommie tippie alebo tade niečo sme my používali veľmi dlho. Plus cvičili sme nohami a masirivsli bruško, dávala som ju na bruchu dosť často... Časom som makej robila aj čaj pomedzi mlieko. Ale to len tak raz za deň..
@kira97 ano riesila som preplacanie ale ked.som prepocitala to istema vyslo ved hippmo stoji pp novom 16eur ci menej uz nesledujem vtedy bolo 600g po12 eur a mala.som krabicu na týždeň... takže vôbec by som neriesila preplácanie ale aby dieťaťu bolo ok
@kira97 musí piť HA mlieko?