Dobry den mamicky,
Prišla som k Vam o radu. Uz par dni ma maly na ruke na jednom prste zapáleny červený necht/lozko na jednej strane. Asi sa to stal ked som mu pilnikovala nechtík a omylom som to nejako zmrvila. Pripadá mi to ze nechtik zarasta do jednej strany- pilnikovala som do rovna.. hnis odtial moc nejde. Jeden den to bolo trosku žlté na tom spoji kde končí vyrasta necht. Kozna nech davam ichtamol a repik /dezinfekciu. Neviem ako mu to mam este osmakat noznickami alebo co. Aby to uz nemal tak cervene. Rozhodne nechcem aby mu strhli necht. Mal to niekto a ak co s tym? Vie to pediater nejako dobre posúdiť? A urobit s tym nieco??
@babyttcirl
Dobré ráno 🙂
Synček mal to isté. Kým nechtík neodrastie, veľa s tým nespravíte...ak dojčíte, kvapkajte mu na prštek materské mlieko. Má protizápalové účinky. Neverila by som... nám to pomohlo 😉😉😉
@kacenka05 oki, vyskusam!
@babyttcirl my sme to natierali borovou vodou z lekarne, asi o 4dni to bolo ok, stava sa to ak sa nechtik zalomi hlbsie, oni su ti nechtiky krehunke
skuste ten nechtik podlozit kuskom vaty/kapesniku aby odstaval a netlacil do kozicky (len dajte pozor aby to nespapal ak si uz okusuje pasticky)
drzim palce
framykoin je super masť určite pomôže, nám velakrát moc pomohol
Framykoin a par dni, materske mlieko sa neodporuca ani do oci
Framikoin a za par dni s tym bol pokoj
Maly mal tiez takto zapalene, lekarka predpisala framykoin, par dni som natierala a zmizlo,urcite som do toho nesprtala a nestrihala