Ahojte maminy, nemate nieco vyskusane co pomaha pri prehanani? Malicky mi ma 5 tyzdnov a uz ho piaty den prehana. Kojim ale aj prikrmujem Nutrilonom. Davali sme kvapky Hylak ale nezaberaju. Krvicku uz ma na rozbore ci nema alergiu na kravsku bielkovinu z nutrilonu tak uvidime.
Doktorka tiez nerobila paniku, hovorila ze mozno to ma z mojej stravy. Ale on taku stolicu nemal od narodenia vacsinou to bolo ako prazenica s kuskami, ale teraz sa to normalne vpija do plienky to je dost, alebo nie? No my tiez skrachujeme na plienkach on kaka aj 6 krat denne a 2 krat v noci. Ale aspon ho nebolieva brusko ked vsetko vykaka. Ano niekedy ho musim prikrmit lebo ho otocim na prsnikoch aj 4 krat a stale omlza rucicky a pyta tak mu este dam umele a je spokojny a zaspi. Aj pri prvom som mala malo mliecka robim vsetko aby bolo viac, no nedari sa.... Skusim tie probiotika dobry tip dakujem. Tie sa mozu aj pre take male baby?
no a vyter z konecnika mu nerobili? Moja dcerka mala ako 2,5 mesacna salmonelu infanti. Bola vtedy dojcena. V nemocnici mi povedali, ze ju zrejme niekto chytil s neumytymi rukami a ze salmonela je na hocicom. Alebo niekto chytil vajicko a chytil malu za rucky a ona si potom pasticku vlozila do pusinky. Moze to byt z hocicoho. Ale moja dcerka mala aj vysoke horucky. Bolo to otrasne. Tiez by som nasadila probiotika - viem ze su infant dophilus - uz pre najmensie babatka.
@reka99 ano, môžu sa, na dávkovanie sa opýtaj v lekárni, len pozor, držia sa v chladničke. Sleduj pre istotu, či ti dosť ciká- počet pocikanch plienok, či je čulý a či nemá vpadnutú fontanelu.
@reka99 si si istá, že ho preháňa? Dojčené detičky môžu mať riedku stolicu aj viackrát denne a je to normálne, rovnako ako keĎ kakajú raz za tždeň. Moja malá od narodenia kaká aj 5x denne, vždy riedke, aj som sa vyľakala, ale už v pôrodnici som sa pýtala a že to je normálne... Inak s tým ťažko niečo urobíš. Je nevyhnutné ho prikrmovať? Bolo by super, keby bol teraz len dojčený...Teploty a iné príznaky nemá? Probiotiká si dala- a mám lepšie skúsenosti s Infants Dophilus ako s Hylakom.