5 týždňové dieťa nechce byť na brušku

30. nov 2021

Syn má 5 týždňov,skúšam ho dávať na bruško každý deň aspoň na 3-4 minútky, asi tak2- 3 hodiny po jedle je je kludny, ale keď ho tam dám, strašne sa rozplače, len kope jemné nožičkami, hlavicku pretaca len veľmi málo a zuzle si ruky.. prosím vas aj vy to tak máte? Alebo teda čo by sa malo diať keď je na brušku alebo ako spraviť aby v tej polohe vydržal dlhšie?

pininka1
30. nov 2021

Treba ho davat, uz kvoli svalom pravidelne, aby ste potom nemuseli cvicit. Niektore deti nechcu byt na brusku, ale to ze sa chvilu pozlostia to nevadi.

rebekamarcusko
30. nov 2021

My sme na tom rovnako a maly ma 3 mesiace. Akoze kazdym dnom sa to lepsi,ale na tom brusku musi byt aj ked sa rozculuje. V piatok ideme na rehabku,aby nam ukazali cviky.

euka210
30. nov 2021

Len davat pravidelne aby posilnoval svaly

petamich
30. nov 2021

nic s tym nenarobis - proste sme ho tam davali a ked sa zacal jedovat otocili sme ho 🤷‍♀️ dali sme ho 4-5x za den a kolko vydrzal tolko vydrzal a este sme ho vela nosili na tigrika, tam sa to tiez posiluje

marianarem
30. nov 2021

Moj nemal rad byt na brusku a preto tam ani nikdy nebol dlho. Este aj ako 3mesacny som bola rada, ak to bolo dokopy 10-15 minut denne. Vyposiloval sa hlavne v tej polohe tigrika, tak travil dost casu, a este v polohe klokana. Plus sam nieco skusal. Isiel si tak po vlastnej osi, postupne prichadzal na rozne pohyby a ako som ho sledovala, teraz som uz presvedcena, ze davanie na brusko nebolo unho potrebne. V 3.5m sa pretocil z chrbta na brusko sam a az vtedy tam konecne chcel byt a vydrzal.

ivangeline
1. dec 2021

Niekto je rad.Niekto nie. Najskor kvolo brusku ci unave. Ako obycajne. Moj je rad na bruskh pokym sa nevyprdka a ked chce spat,zacne plakat,ze nechce byt na brusku. Uz ma 3m. Mladsia bola stale na brusku (dismikrobia criev a velmi zle travenie) a spat nechcela nikdy. :D Doslova. A najstarsi zas nemal problem byt na brusku. Rad tak aj sam zaspal. Bol hypotonicky. A aj mu motoricky rozvoj dlhsie trval... a bolo podla mna jedno,ze je na brusku....Overall,nenutila by som dieta byt na brusku,ked vrieska! :D