Ahojte, mam 5 tyzdnoveho chlapceka , je dojceny. a problem je v tom ze uz 5dni nekakal, iba ma pocikanu plienku a prdka. je to normalne?
Ahoj, je to normálne. Mne pediatrička povedala, že môže kakať do každej plienky alebo nemusí kakať aj niekoľko dní, a pritom je to v poriadku. Tiež som sa bála, lebo malá mi nekakala aj 5 a viac dní. Teraz jej dávam probiotiká BioGaia a kaká mi každý deň. Pokiaľ je bábo spokojné, nemusíš sa obávať 🙂
Je,dojčene detičky nemusia kakať aj viac ako 4dni,pretože materské mliečko je lahko strávitelne.keby ho bolelo bruško bol by plačlivý a nervozny a videla by si že sa ako sa vraví pučí.vtedy treba trošku pomocť bud cvičením nožičkami,alebo rektálnou hadičkou 🙂
moj kakal raz za 7 dni a niekedy aj tri krat za den je to normalne pokial je kojeny, u mojej pediatricky jedno babetko nekakalo tri tyzdne a bolo ok
Moja nekaká aj 11 dní. Pokým nie je plačlivý (myslím viac ako je obvyklé), tak je všetko ok. Všetko mliečko vstrebe 😉
@misell23456 ahoj v pohode, moja kakala raz za 2 tyzdne dlho, ale len do 4 mesiaca, potom uz zacala po prikmoch pravidelne. bud rada 🙂
je to ok,dojcene deti nemusia kakat kazdy den,moj kakal kazdu nedelu 😉
Je to úplne v poriadku. Môj drobec kakal raz za 13-14 dní 🙂
Vasa pediatricka ho pozna, chodite na poradnu, treba sa poradit. Za to clovek nikdy nic neda. Staci zatelefonovat Dr. a opytat sa jej po telefone. Hm?
http://www.clinic24.eu/clanky/99/stolica-dietat...
v tomto clanku je popis ako zhruba vyzera vypradnovanie u deti rozdelene podla veku dietata a aj podla toho, ci je babo dojcene, alebo nie.
je to úplne normálne.. Pokiaľ nemá bolesti... /to by Ti plakal a skrúcal sa, celkovo by bol nepokojný../
My máme rekord 7dní, vtedy som už aj volala lekárke, tá mi vysvetila, že materské mlieko je výborne stráviteľné a najdlhšie videla kojené dieťa bez stolice a problémov 12dní...
Mama mi poradila že keď vidím že sa chce vyvkkať a nemôže, tak sa jej mám v ritke poprechádzať špičkou teplomera namočeného v olivovom oleji, pocvičiť jej nožičkami a masírovať brucho masťou Pupík... ale to až keby boli problémy - toto vždy zabralo..
Keď som ju už prikrmovala kakávala každý deň.
úúúplne. ak je v pohode, tak to nerieš, my sme kakali tak cca 1x za týždeň...
v poriadku. Ak budes mat pochybnosti, konzultuj pediatra.
babo nekaka lebo vsetko spotrtebuje na rast a vovin, neboj sa, kludne moze nekakat aj 10 dni...kym pribera a je spokojne, tak je vsetko fajn
Moja dcerka kakala od 5.t az do 5,5m len 1x za tyzden, vzdy v utorok rano 😉, ale to bola vzdy poriadna kopa 😀, hned sme museli ist do vane. A to bola kojena asi na 70% a prikrmovana nutrilonom na 30%. Malo to svoje vyhody, nemusela som tolko prebalovat a vzdy som vedela, kedy to pride. Ked sme zacali s prvymi prikrmami, vsetko sa upravilo. Teraz kakame skoro kazdy den, niekedy aj 2x za den.
je to uplne normalne...kojene dieta kaka niekedy iba raz za týžden...je to stale v norme,a kakaju na žlto a riedko, nekojené by mali kakat každý druhý den a tvrdšie 🙂...a ak prdka tak je všetko v poriadku
ak je kojeny tak ano 🙂
je to normálne, môj synček sa vykakal až po 14 dňoch a bolo všetko v poriadku
ja mám doma rekordérku, keď bola len na materskom mliečku, nekakala mi 21 dní a všetko bolo v poriadku - doktorka skonštatovala, že má dokonalé trávenie :o)
moja dcerka nekakala aj 10dni , materske mlieko je lahko stravitelne a asi mala vsetko vyuzila no a potom ked uz prdkala hura kaky bolo vonku
mne mala nekakala 15 dni-rekordmani u doktorki,ale to sme brali maltofer,tak si myslim ,ze preto a tiez bola len kojena
ano je kojene deti nemusia kakat kazdy den mozu kakat aj raz za 2 tyzdne 🙂 🙂 🙂 je to v poriadku pokial ho brusko neboli