5-týždňové bábätko a rektálna rúrka

28. máj 2024

Ahojte, mal niekto podobný problém pri pár týždňovom bábätku? Keďže sa mi nespustilo mlieko, boli sme od pôrodu na Nutrilon prosyneo.Po návrate z nemocnice sa však prestal vyprázdňovať a postupne sme kvôli tomu zmenili na Beba comfort.Lenže po pár týždňoch od zmeny tiež sa len pučí a nevykaká sám.Musím použiť rektálnu rúrku pred jedením aj po, inak spustí rev ako by ho z kože drali, je celý červený z tlačenia a nič nevytlačí.S rúrkou najprv vyjde prdík a hustejšia ako keby soplavá, krémová stolica s hrudkami umelého mlieka a následne riedka stolica akú bežne mával.Dávam mu probiotiká probiofix.Taktiež som skúšala espumisan a babycalm, pupík krém a masáž, bebacare vlákninu, no bez zmeny.Dnes mu chcem dať pár ml feniklového čaju, či to nie je spôsobené nedostatkom tekutín, aj keď pije každé 3 hodiny 120ml umelého mlieka.Tento stav trvá už asi 4 dni.V noci má nekľudný spánok a mrví sa.K pediatričke ideme budúci pondelok, budem to s ňou riešiť určite.Len ma zaujímalo, že keď vám nesadla beba comfort, na aké mlieko ste prešli? Ďakujem za každú radu, už som z toho zúfalá😔

thirstymonk
28. máj 2024

S tou rektálnou rúrkou môžeš v pohode narábať, náš sa napr. realizoval aj keď sme mu merali rektálne teplotu. 6 neuveriteľných mesiacov mal koliky, jačal jak keby ho z kože drali, nedalo sa robiť vôbec nič... len to vydržať. Espumisany a všetky tieto veci boli len vyhodené prachy, ktoré nemali žiaden efekt.

Pri dcére to bolo trošku iné. Ona mala koliky krátko.

autor
28. máj 2024

@thirstymonk a mali ste umelé mlieko, či materské?

michaela412
28. máj 2024

Ahoj, tiež sme mali tento problém na začiatku, umelé mliečko Beba to spôsobovalo. Potom sme prešli na HIPP a všetko pekne prešlo. Rektálnu rúrku som používala hneď na začiatku, kým sme nezmenili to mliečko. Doktorka nám odporučila kvapky Biogaja tie sú super ak by sa niečo udialo.

autor
28. máj 2024

@michaela412 ahoj, aj vied povedať ktoré mlieko Hipp?

michaela412
28. máj 2024

HIPP Combiotik

janica_
28. máj 2024

Kym nenajdes tu spravnu kombinaciu, mozes skusit aj drzat babatko ako na obrazku v linku. Chrbatikom oprete o teba, chytis nozky pod kolienkami, bude moct lepsie tlacit a moze to pomoct. U nas bolo vdaka tomu 90% plienok len pocikanych. https://www.modrykonik.sk/blog/ywpismenkova/article/kolika-uz-nie-nas-problem-d2p7y5/

thirstymonk
28. máj 2024

Nooo materske veru

autor
28. máj 2024

@michaela412 ďakujem 😊