Ahojte, mal niekto podobný problém pri pár týždňovom bábätku? Keďže sa mi nespustilo mlieko, boli sme od pôrodu na Nutrilon prosyneo.Po návrate z nemocnice sa však prestal vyprázdňovať a postupne sme kvôli tomu zmenili na Beba comfort.Lenže po pár týždňoch od zmeny tiež sa len pučí a nevykaká sám.Musím použiť rektálnu rúrku pred jedením aj po, inak spustí rev ako by ho z kože drali, je celý červený z tlačenia a nič nevytlačí.S rúrkou najprv vyjde prdík a hustejšia ako keby soplavá, krémová stolica s hrudkami umelého mlieka a následne riedka stolica akú bežne mával.Dávam mu probiotiká probiofix.Taktiež som skúšala espumisan a babycalm, pupík krém a masáž, bebacare vlákninu, no bez zmeny.Dnes mu chcem dať pár ml feniklového čaju, či to nie je spôsobené nedostatkom tekutín, aj keď pije každé 3 hodiny 120ml umelého mlieka.Tento stav trvá už asi 4 dni.V noci má nekľudný spánok a mrví sa.K pediatričke ideme budúci pondelok, budem to s ňou riešiť určite.Len ma zaujímalo, že keď vám nesadla beba comfort, na aké mlieko ste prešli? Ďakujem za každú radu, už som z toho zúfalá😔
@thirstymonk a mali ste umelé mlieko, či materské?
Ahoj, tiež sme mali tento problém na začiatku, umelé mliečko Beba to spôsobovalo. Potom sme prešli na HIPP a všetko pekne prešlo. Rektálnu rúrku som používala hneď na začiatku, kým sme nezmenili to mliečko. Doktorka nám odporučila kvapky Biogaja tie sú super ak by sa niečo udialo.
@michaela412 ahoj, aj vied povedať ktoré mlieko Hipp?
HIPP Combiotik
Kym nenajdes tu spravnu kombinaciu, mozes skusit aj drzat babatko ako na obrazku v linku. Chrbatikom oprete o teba, chytis nozky pod kolienkami, bude moct lepsie tlacit a moze to pomoct. U nas bolo vdaka tomu 90% plienok len pocikanych. https://www.modrykonik.sk/blog/ywpismenkova/article/kolika-uz-nie-nas-problem-d2p7y5/
Nooo materske veru
@michaela412 ďakujem 😊
S tou rektálnou rúrkou môžeš v pohode narábať, náš sa napr. realizoval aj keď sme mu merali rektálne teplotu. 6 neuveriteľných mesiacov mal koliky, jačal jak keby ho z kože drali, nedalo sa robiť vôbec nič... len to vydržať. Espumisany a všetky tieto veci boli len vyhodené prachy, ktoré nemali žiaden efekt.
Pri dcére to bolo trošku iné. Ona mala koliky krátko.