5-ročný syn začal mať nočné mory

5. jún 2023

Ahojte. Chcem sa opýtať či niekto ma skúsenosť. Syn ma o týždeň 5 rokov. Pred 3 týždňami začal mať nočné mory, alebo neviem čo, nevieme si to vysvetlit. Keď večer zaspí o hodinu alebo dve sa zobudi a začne plakať, hovorit úplne ako zmyslov zbavený, alebo chodi po izbe a plače. Nevie kde je, je úplne dezorientovaný. Nikdy nemal problém prísť v noci alebo nadránom za nami do spálne.
Toto cudne správanie ma tak 2 alebo 3x za noc, potom sa normálne zobudi ešte cca okolo 4 a príde si k nám. Už bez týchto ako to nazvať výpadkov? Nič sa u nás nezmenilo, fungujeme normálne ako predtým. V škôlke tiež všetko super, teší sa tam. Správanie iné nema. Jedine čo sa zmenilo je to, že sme mu omalovali izbu na bielo. K jeho posteli po dĺžke som mu nalepila nálepky - stavebné vozidla. Od toho dňa ako som ich nalepila to začal v noci robiť. Prvú noc ukazoval na tu stenu, že ten bager a čosi komolil. Ale však v noci tu stenu nevidí. Ja neviem myslite si, že to ma z toho? Že sa toho boji? Ja to aj zlepím, ale bude ma mrzieť ak to bude pokračovať ďalej… Nemáte niekto podobnú skúsenosť? Je to dosť strašidelne všetko…

lienka9
5. jún 2023

To su skor nocne desy,nie mory.syn to maval,ale ked mal ca 2,5-3 roky.je to strasidelne naozaj..a ked je hore a sa ho na ten obrazok opytas,co ti povie.hovori o tom? Niesi aj nahodou tehotna? Syn to mal ked som bola od 5teho mesiaca,ked sa mi tak zvacilo brucho a vtedyto zacal vnimat,ze velka zmena a nejako to nevedel spracovat..ale ak si myslis,ze by to mohlo mat suvis,tak kaslat na obrazok a radsej zlepit ako to zazivat znova..

autor
6. jún 2023

@lienka9 práveže hovorí z cesty keď sa ho niečo opýtam. To iba prvú noc ukazoval na tu stenu. Prero som si myslela, že to môže mat súvis. Ale včera zas ukazoval na svojho obľúbeného plyšaka … tak ja už fakt neviem 😏 rano si nič nepamätá

maria1678
6. jún 2023

si veriaca? modli sa za syna a žehnaj mu

autor
6. jún 2023

@maria1678 áno sme veriaci

biem22
6. jún 2023

Príde mi to ako nočné desy, synovec má tiež. Doktorka poradila žiadna tv a mobil poobede, pokojnejšie hry poobede - žiadne naháňačky a podobne , pomaly sa to zlepšilo . Držím palce. Sestra keď to opisuje, veru nie je to nič príjemné.

maria1678
6. jún 2023

napíš ip ak chceš

autor
6. jún 2023

@biem22 my deťom nedávame vôbec mobil. Večer pozerajú rozprávky. No v poslednom čase ani to nie,, keďže je pekne počasie a sú stále vonku. Večer okúpať, napapá, umyť zuby, prečítať rozprávku a spať. Proste nechápem tomu, lebo vždy sme takto fungovali a nič sa nezmenilo :/ práveže keď boli zimné dni boli sme dnu, pozerali tv viac...

biem22
6. jún 2023

Jasné rozumiem, skúste sa poradiť aj s pediatrickou, možno niečo ďalšie ešte poradí .

nika23t
6. jún 2023

@maria1678 toto, čo popisujes je skôr nočný des. Dcéra to máva, hlavne počas choroby, keď napríklad tepltouje, to aj 5xza noc. Ale aj hocikedy, keď ma nejaké akčnejsie dní, aj bez príčiny. Je to desivé, trvá to dlhšie, kým sa zobudí a vôbec vie normálne reagovať. Nám sa osvedčilo dávať jej otázky, také bežné, že kde je, ako sa vola sestra, kto s nou rozpráva. A ona sa postupne dostáva zo sna do reality. Potom je ešte chvíľu nesvoja, ale tak už si po rokoch vieme poradiť. Hlavne Ty sa neboj, nič sa nedeje a nič zlé to neznamená. Malý z toho vyrastie.
Ešte dodám, že tiež vidí kadejaké stavby, postavy a neviem co ešte, je vystrašená, spotená, trasie sa. Aj keď je to ťažšie, lebo ma vtedy odtlaca od seba, ale celý čas ju držím za ruku, hľadím, objímam a upokojujem. Ono to postupne prechádza a mala sa upokojuje.

autor
6. jún 2023

@nika23t všetko to iste ako u nás. Ibaže nás neodtlača ale tiež sa dlho normalizuje … u nás to začalo 3 dni pred vypuknutím kiahni. Ale kiahne mal take že sme o nich ani nevedeli