5 ročný syn meria 104 cm, je nutné vyšetrenie na endokrinológii ?

polariso
12. jan 2020

Môj Jurko sa narodil s výškou 48 cm. Uz v brusku mi hovoril gynekológ že bude menší lebo ze ma kratšie stehenne kosti. Boli sme na 5 ročnej prehliadke a ze meria 104cm...ze nás pošle a endokrinológia. Myslíte že jd to nutné keď on rastie, ale pomalšie. Ja som vysoká 164 cm, muz 170 cm.

miriam1983
12. jan 2020

@polariso moj otec mal 148 v 9triede. Po strednej ma 180cm. A ja som bola to iste. Behom roka som z nicoho nic narastla o 20cm.

seahorse27
12. jan 2020

Nemyslim si, ze meria az tak malo. Moj syn mal na 5-rocnej prehliadke 114 cm, co je podla tabuliek priemerna vyska, ale dr. hovorila, ze je dost vysoky. My s muzom sme ale o dost vyssi ako vy, takze aj to treba zohladnovat. Aj tak je dolezitejsi medzirocny pritastok ako samotna vyska. Endokrinologiu mozete absolvovat, nic za to nedate - tam ho zas len zmeraju, odvazia, dr. si ho pozrie a prehmata od hlavy po paty a zoberu mu krv na hormony a vitaminy - kompletny rozbor. Chodime so starsou dcerou, ktora je zas extremne vysoka. Vzdy ma vsak vsetko ok, rastie rovnomerne, hormony ma k veku, ale aj tak chodime raz za 1/2 roka.

jankaalaci
12. jan 2020

@polariso to ku akej doktorke chodíte ?

evka_s
12. jan 2020

@polariso náš se narodil s 45 cm (v termínu). Teď má 6 a měří cca 113 cm, váží 16,5 kg. Podle naší doktorky je ok, protože roste podle tabulky vzhledem k výšce při narození. Kopíruje sice spodní hranici tabulky, ale roste jak má. Věřím, že kdyby viděla problém, řešila by to. Jeho čerstvě čtyřletý bratr má cca 110 cm, váží stejně. Jinak já mám 160 cm a manžel 196 cm 🙂

cica8
12. jan 2020

Keby neboli tabuľky tak sa doktori asi poo.....
😂😂😂😂😂😂

pininka1
12. jan 2020

Nás má 8 rokov, váži ledva 20kg a doteraz nosil číslo 110. Akurát nohavice má 122 lebo ma dlhšie nohy. Tričká v pohode oblečie aj 104ky. Aj nám lekárka vravela že bude po manželovi nižší, muž má 173cm, ja mám 179cm. Starší syn a aj mladšia dcéra sú vysokí.

kittykat22
12. jan 2020

Ved ale podla rastovej krivky je v poriadku. Vas chlapeck by mal mat v dospelosti 173cm na zaklade vysky teba a tvojho manzela http://www.vyrostu.cz/Kalkulačka tu si to vypocitaj. Co je 10 percentil v tabulke. A tvoj syn je 25 percentil - takze este prekonava priemernu hranicu ktoru by mal v dospelosti dosiahnut.

polariso
autor
12. jan 2020

@jankaalaci skerlikovej

polariso
autor
12. jan 2020

@jankaalaci skerlikova

michu_
12. jan 2020

nas za chvilu 5rocny ma nieco 100/100+, neriesim nijak, v lete sme stretli zdraveho 6rocneho,ktory bol jeho vysky. kazde dieta inak rastie.

veronikaszabova
12. jan 2020

@polariso podla mna je v pohode. Nas maly ma 5,5 roka a meria cca 110cm. Pri narodeni 51cm.
Ja mam 155, muz 193cm

pianina
12. jan 2020

@polariso ono nezalazi kolko ma cm,ale kolko podrastol od poslednej prehliadky/3 rocna/,u nas 12,5 cm...

beata85
12. jan 2020

@polariso aj môj syn je menší, je aj chuducky, na päťročnej prevencii mal 105 cm.Ja meriam 168, Dr. sa ma opýtala na mužovu výšku(185) a výšku mojich súrodencov a hlavne na to, či vidim že rastie(kam už nanovo dociahne, oblečenie), povedala som, že áno. Zhodnotila teda, že je na spodnej hranici a mam si len vsimat rast, že či nestagnuje dlho a zatiaľ bez ďalších vyšetrení. Jaaaj a ešte ci rastie noha a ako často meníme topánky.

polariso
autor
12. jan 2020

@beata85 hihi presne ze ci du mu teplaky malé... Ze ci vidím ze rastie. Ano rastie vidím to na oblečení i topankach

mery34
12. jan 2020

@polariso za tú endokrinológiu nič nedáš. Ja mám obe deti drobnejšie, syn má za mesiac 6 rokov a 109 cm a 18 kg. Dcéra mala ešte menej - spodné 1 percentil rastových tabuliek, aj výška aj váha. Na endokrinológiu išla, keď mala asi 2 roky, zobrali jej krv, všetky parametre v poriadku aj rastový hormón. Odmerali, odvážili - že by mala pribrať. Na kontrole o rok iba odmerali, odvážili a to bolo všetko. Má 8,5 roka a konečne sa začína vytahovať a nie je totál drobátko.

polariso
autor
12. jan 2020

@mery34 ja viem ze by bolo dobre ísť na endokrinológiu.... Ale to moje dieťa.... Alergia na doktorov. A hlavne keď mu budu krv brst. Na alergologiu som ho skolila vyše mesiaca.... Vsetko co budu robiť... Teraz na ocneee...

mery34
12. jan 2020

@polariso chápem, mojej babe je to jedno, ešte sa aj pozerala. Niekde som našla, že od 3 do 10 rokov majú rásť 3 až 5 cm za rok.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
3. jún 2020

@anita1978 lenze to je preto lebo sa zvysuje priemerna vyska deti. Kvalitne ich krmime 😀 Mne sa casto stava ze idem so stredoskolakmi niekde v MHD a som vedla nich ako hobbit. Pricom mam 170cm 🤷‍♀️ Deti su velmi vysoke teraz.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sandrika1986
3. jún 2020

Ja mam 177 cm, muz 180 cm. Dcera mala vo februari 5 rokov a ked ju lekarka vo februari merala, tak dcera mala 110 cm.
Syn mal v aprili 4 roky a meria 107 cm.

iwesska
3. jún 2020

Nie je to nutne. Moja ma 6r.a 109cm,je uplne v poriadku,lekarka jej pre istotu v ramci prehliadky urobila komplet rozbor vratane stitnej,celiakie a neviem,co vsetko a je to uplne normalne zdrave dieta,najnizsie v rocniku. Teraz sa trosku povytiahla,ale tiez sa narodila ako 48cm a taka drobna je cely zivot. V 5r.sa jej pytali,ci uz chodi do skolky a ona uz chodila do predskolskej😂

sense
3. jún 2020

Moja sa tiez narodila ako 47cm... teraz ma 7,je vysoka na svoj vek nad tabulky 🙈 ale tak ja mam 172, otec 188cm, mam kamaratku ma 9rokov jej syn a je o hlavu mensi od mojej a to sa narodils s 53cm ale rodicia nie su mic vysoki(165 a170cm), boli aj s nalym.na vysetreniach vsetko je ok len he zial nizsi...