Ahoj chcela by som sa spýtať či ste sa už stretli u svojich synov z niečim zakým ako ja :(.
Mam 5 ročného syna a svrbí ho pipik. Pozrela som sa mu naň a zbadala som ked som mu vyťahovala žalud tak mu neprešiel von bo tam mal taki mali kúsok kože čo mu v tom bráni a bolelo ho to moc :( .V lete to mal ok ale teraz už nie.Neviete poradiť čo s tým ? DAKUJEM
Ale predkožka sa má u chlapcov preťahovať pri každom kúpaní a trošku poumývať. Skús mu to pri kúpaní a ak to nepôjde tak k lekárovi - mohol dostať nejaký zápal ale asi mu to bude stahovať aby sa to mohlo vyčistiť. Náš mal také hrudky mazu dookola asi v 1,5 roku - vtedy mu to doktor stiahol - najhoršie bolo cikanie v ten deň. A potom sme museli sťahovať pri každom kúpaní a kúpať v repíku.
ja by som určite nesťahovala na silu. predpokladám, že je to bolestivé a traumatizujúci zážitok. určite sťahovať, tak ako to ide, nie viac. ale k veci. môj syn má častý nábeh na začervenanie pipíku, máva hlavne ráno dosť agresívny moč (slová lekárky), takže každý druhý večer pipík máčame v repíku. klasický repík z lekárne, zaliať, nechať vylúhovať, vychladiť na správnu teplotu a namáčať v ňom pipíka, ako dlho dieťa vydrží. nám to krásne zaberá.
a teda sťahovanie postupne každý deň. najlepšie pri kúpaní, sprchovaní, keďže vtedy je koža najpoddajnejšia.
držím palce, aby sa to rýchlo upravilo a hlavne nebolelo.
suhlasim s angua27, skus mu to pretiahnut po teplom kupeli,mozno skusat par dni postupne plus zaroven davat obklady. my sme tiez mali zapal a pomahal nam kazdy vecer repikovi obklad.ked sa to zakratko nepodda a nepojde to, radsej chodte k lekarke, mohla by sa mu inak natrhnut hrazdicka.
Tiež som za repík, nám ho odporučili aj po obriezke. U nás sa to inak vyriešiť nedalo... ale malý je nadšený lebo má jediný z triedy podľa jeho slov ,, fialového pipka,, . :D
sla by som k lekarke