ma 38,5 a v noci mu vystupi az na 39,5...vcera sme boli na pohotovosti ...vysetrila moc krk usi(tak zbezne) popocuvala skontrolovala uzliny a povedala ze je trochu nachladnuty a ma trosinku zvecenu uzlinku a nech mu kupim vitamin C...mne sa to nejako nezda co to moze byt?
viroza, ja mam to iste od včera, len dufam,ze to nechyti malá 😒
a iné vyšetrenia ??? krv moč...nám vždy dr. povedala tri dni teplota je OK...po troch dnoch priniest moč a odobrat krv... može to byt čokolvek...od bežnej nádchy , zápal moč, ciest. ušká,,,, resp...ani nič...len telo s niečim bojuje,,, tak zajdi k detskej a nenechaj sa odbit...
mi sme to mali 3 dni a potom razom horúčky prešli,, ale máme len 1 rok,, treba zrážať teplotu, a ja by som ešte raz išla na pohotovosť už by tam mohol byť aj iný doktor a keď sa ti nebude páčiť, choď k svojmu doktorovi zajtra ráno
ak to stale neprechadza, ist znova na pohotovost, nech mu zoberu CRP..
moje decká mávajú, žiaľ, pri chorobách bežne takéto horúčky... treba zrážať teplotu, podávať dostatok tekutín a zajtra hneď ráno bežať k pediatrovi... ak by bolo veľmi zle, nečakať a znovu ísť na pohotovosť, požadovať aspoň CRP... prajem skoré uzdravenie 😉
nepises kolko ma taku teplotu. Ak to troch dni je to ok. Ak do zajtra neprejde pojdete k dokine ci sa nieco nezmenilo od pohotovosti. Zasa netreba tu malovat certa na stenu a stresit. S najvacsou pravdepodobnostou je to obycajna viroza. Ako prisla tak odide. C vitamin a vela tekutin. Zrazat taku teplotu nemusis ak bude velmi vysoka, zabaly ci vlazna sprcha.
Mononukleoza je virusova a v ziadnom pripade sa nelieci ATB - dokonca pri zle urcenej dg - pbcas ju na zaciatku zdiagnostikuju ako anginu a daju na nu ATB dieta sa vyhadze prave koli tym nespravne podanym ATB
Nemaluje certa na stenu - zakladatelka temy nenapisala kolko dni trva horucka ani ci ma nejake ine problemy, ci sa medzi vystupmi teploty dieta sprava normalne - je cule, hra sa, vypada ze mu nic nie je. Moja starsia dcera ma pri virusovych anginach tak 3-4 dni teploty aj okolo 40st a je to len virusove ochorenie neberie nic okrem antipiretik a prejde to pozvolne samo takze ak by teploty do tych 3 dni neodzneli tak treba ist znovu navstivit lekara aby posudil vyvoj chorobya urobil pripadne vysetrenia
@evulka0401 nechcem strasit, ale my sme s takouto teplotou mali infekcnu mononukleozu. v takom pripade treba okamzite nasadit antibiotika. ale moze to byt aj mnoho ineho, aj nic. siesta choroba, virus - chripka. cokolvek. isla by som urcite hned na pohotovost a dozadovala sa komplexneho vysetrenia. hlavne krv, pecenove testy ci su ok.a to mal syn tiez 5 rokov, ked to mal.