Ahojte, mám 5 ročného synatora, posledný cca rok ráno keď vstane začne kychat a ide mu sopel, kychne aj 10 x, sopla nie je až tak veľa, na 3-4 fuknutia, je vodnaty,priesvitný. Potom ešte párkrát kychne a...celý deň je pokoj, nos suchý,dýcha dobre,občas kychne, bez ohľadu na to,kde sme. Večer ide spať, nekycha,nič mu nie je. Niekedy v noci jednorázovo zákasle,ale je to aj o 3 v noci,nie pri zaspávani. Otázka je,či je to ešte normálne, nejake ranné čistenie nosa alebo je to alergia a treba to liečiť. Resp. je to choroba alebo čo ... V noci sa odkopáva,hlavne nadránom,môže to byť z toho? Alergia na roztoče? Na chalupe sme dávali úplne nové periny,matrace,postele, stále to bolo. Prosím dajte svoje skúsenosti.
Aj ja. Mám celoročnú nádchu a prejavuje sa mi len asi hodinu rano. Inak vobec
Neter 5 ročná to isté, obehane vsetko co sa dalo, nic nezistili. Ja si myslim, ze alergia na niečo
alergia, reflux?
Inak ny mame velmi podobny problem dcera 3.5 roka, presne toto robi posledny najmenej rok a pol...cez den vobec nic v noci ak sa preberie kycha, sopli, rano si aj 10 krat.kychne vysmrka sa a zas cely den ok....okrem.toho sa jej aj sem tam spravi nejaky ekzem... teraz bola na krvi u dr (sice kvoli niecomu inemu) ale vysla jej zvysena nejaka zlozla bielych krviniek co vraj znacieva parazity alergie...parazity uz vylucili tak cakame na objednanie na alergologiu
@tatisna ahoj nas mladsi syn presne to iste. Na alergologii mu zistili alergiu na roztoce okrem ineho. Rano kychal aj 15 minut v kuse. Kvoli tomu stale doma kychal. Hlavne rano.
@slavka2010 ja dufam ze aj mojej cosi take zistia 🙈 ale moja nekycha vacsinou cez den skor len tak sem tam ale rano hlavne ked vstane
Mam to tiež.. Alergia mi nevysla, ale aj tak som na antihistaminikach a tie zaberaju.. Moja alergologicka tvrdi, ze tych druhov roztocov je tisice, a ich testovacia sada neobsahuje prave ten "moj".. 🤔
My to iste, úplne do bodky rovnaký scenár, dieťa 5 rokov
@tatisna dobry den, mozem sa spytat, ze ako sa to nakoniec poriesilo? Zistili nejaku alergiu? Museli ste nieco zmenit?
My to teraz takto mame, ale cakame na vysetrenia.
Dakujem
@perlicka50 dobrý deň, tak akurát včera sme boli konečne u alergologa. Medzitým sme minulého roku riešili nosnú mandlu, boli sme na odstránení, potom kadejaké choroby v zime, sarlach a potom kým nám dali termín na alergologiu tak to trvalo...v júli ideme na odbery a testy. Malý stále ráno kychá a sopli, a stekajú mu asi hlieny dole. Tak uvidíme po vysetreniach
@tatisna ako vidim aj u vas ako sa hovori "furt nieco"🙈 aj my takto stale chori a plus teraz sa objavilo toto kychanie rano...my mame termin az v septembri, pediatricka jej dala i kvapky do nosa, ale neznesie ich, ma z nich vedlajsie ucinky, tak sme ich vysadili a musime cakat, zatial skusim homeopatika. Keby vas napadlo po kontrole napiste, ako ste dopadli a z coho to maly mava.Drzim palce a nech je vsetko ok🙏
Moj starsi to mal. Zistili mu alergiu na travy. Predpisali mu lieky a preslo to. Berie kazdy den Spirabel.
@kimina21 ahojky, tak výsledky z krvinukazali kopec alergii, na roztoče,prach,rôzne pele, rôzne stromy, vôbec som to nečakala...berieme Staloral a zodac mame podľa potreby. Občas ráno zakycha, zodac mu dávam len občas,nechcem to doňho pchať. Tak uvidíme co bude...Tajne dúfam že z toho vyrastie, mne tak prešla alergia na roztoče...ale nemala som ju nejakú silnú...
@tatisna alergia na prach? Celoročná alergia? Mate sucho? Mate príliš vlhko? Nemáte nejaké zvieratká doma? Skúste kúpiť čističku vzduchu.. Ak amtecsucho zvlhčovač ak máte vlhko odvlhcovac. Skúste malého inhalovať nad vincentku a v lekárni kúpite a sprej do nosa Vincentka.