5 ročný námesačný chlapček uteká z domu

andrejka1983
7. sep 2012

milé maminy, chcem sa poradiť a opýtat: stretli ste sa už niekedy s námesačnosťou u vašeho dieťaťa? Moja švagriná mi vela krat vravela že jej chlapec ( 5rokov) je asi námesačný, trva to už vyše roka ( nie každú noc, ale par krat do týždna ano), no začalo to iba tým že sa posadil na postel a bud sedel a pozeral sa do prázdna, alebo silno plakal...Neskor začal aj chodit po izbe alebo z jednej izby do druhej, oni ho potom nasmerovali do postieľky aby si ľahol a on aj zaspal...ráno si samozrejme nič nepamatal. Párkrat ho našli aj na vecku, svietilo sa on prešlapoval na mieste pred záchodom a pozeral sa na stenu.....no teraz posledne dni zacal v noci chodí ku vchodovým dverám a otvára kľučkou. Jasne že je zamknuté, ale švagriná sa bojí že raz nezamkne alebo jednoducho si nejako otvorí a odíde preč a kde ho budu v noci hľadať ak to neustriehne že je námesačný???ked ho v tom momente zobudia, nastane strašny pláč a nie a nie ho útíšit, potom sek a on je ticho a zaspí 😔...... cez deň je to normálny veselý chlapec, ktorý chodí do školky, je tam rad, má kamošov. Doktor( jeho detský) povedal že z toho vyrastie, že u deti sa to občas stáva)...čo si o tom myslíte, čo jej poradiť???? ďakujem za každý príspevok

iviatko
7. sep 2012

Mozno by bolo fajn, aby spal s nimi..alebo pouzit pestunku /vysielacky/aby ho vcas poculi...ja som hned hore, ked sa nieco suchne, tak by som ho setrnym sposobom tahala naspat do postele.Moj bracho takto otvaral okna, ked bol namesacny, jedina som sa na to budila...je to naozaj dost nebezpecne.

adka22
7. sep 2012

moja sestra ako dieta bola byvala skoro kazdu noc namesacna dokonca par krat skoncila aj na dvore(sama odomkla)neskor to preslo akosi z toho vyrastla.asi by som to tiez riesila tou vysielackou ako radi iviatko.

andrejka1983
autor
7. sep 2012

myslím že vysielačku doma nemaju, zatial sa budia na to že niečo v dome šramoce....neviem do kolkých rokov bývajú takto deti namesačne, neviete???

matka44
7. sep 2012

tak toto si pamatam u mojho brata. ked bol maly tak v noci "bludil" po byte....nasi museli poriadne zamykat ... retiazky na okno a pri balkone kazdy vecer stala fotelka aby nevysiel von... 😎 teraz ma 30 a uz z toho davno vyrastol

bets
7. sep 2012

moj syn od malicka bludi po byte. nemyslim, ze je namesacny, len musi ist na WC a ako je rozospaty, tak vlastne nevie co robi, kam ide. takze davame pozor na zamykanie dveri. v dome sa mi osvedcil pohybovy senzor na chodbe,aby pomohol lepsej orientacii v tme a zaroven ked sa zasvieti, viem, ze niekto chodi po chodbe a radsej idem skontrolovat, ci sa dieta vratilo spat do postele alebo ci naslo tu spravnu miestnost na svoju potrebu 🙂

baryana
7. sep 2012

ahoj, synovec aj neter takto bludili donedavna, vykrikovali zo sna a otvarali okna. teraz maju 15, bludenie preslo, len tie vykriky zo sna zostali. takze najlepsie vsetko zabezpecit pre istotu a klud.

zmrzlinkams
7. sep 2012

ja som mala sesternicu ktora toto robila že vstala z postele a premiestnila sa inde a nepamútala si to ona z toho vyrastla len treba davať pozor lebo vraj je to nevezpečne budiť namesačních ludi počula som že može zo šoku upadnuť až do komy ale či to je pravda neviem ale niečo na tom bude lebo vraj sa nemaju ti ludia budiť 😒

hradnapani
7. sep 2012

@andrejka1983 namesacni sa nesmu budit!!! pokojne nasmerovat do postele, to je jedine co sa da robit. A poriadne zabezpecit okna, balkon, dvere. A vydrzat... casom to prejde.

andrejka1983
autor
7. sep 2012

dakujem za príspevky 🙂 takže vyzera to že len čakať a čakat,oni sa boja hlavne toho aby nevysiel niekam von na ulicu lebo bývaju pri hlavnej ceste....ale zaujímalo by ma z čoho to vznika, čo mi švagrina hovorila, býva to vždy len do polnoci max. do jednej rána....potom už klud

sedmikraska82
7. sep 2012

ja s tym mam osobnu skusenost, ako 6rocna som robila to iste, otvarala som bytove dvere, alebo skor som sa len pokusala a strngala som klucami, nasi ma udajne podla ich rozpravania vzdy nasmerovali spat, vzdy som to urobila len raz, opakovane v tu noc nikdy a moja dcera ma 8rokov a este minuly rok robila nieco podobne, akurat s tym, ze chodila do kuchyne, tam sa trosku pokrutila akoby nevedela co chcela a vratila sa spat.. tiez som toho nazoru, ze sa nesmie budit dieta, nikto nevie ako zareaguje mozog.. z coho to vznika nezistia ani na neurologii, clovek je uplne v poriadku, moze byt akurat citlivejsej povahy, moze to byt po zlom zazitku atd. este som kedysi davno citala, ze sa to riesilo aj tak, ze sa dieta kazde tri hodiny zobudilo a trebalo ho premiestnit spat do inej miestnosti, po mesiaci/dvoch by to malo ustupit.. to bola osobna skusenost nejakej rodiny, odporucala im to lekarka a vraj to po mesiaci aj skoncilo..

sedmikraska82
7. sep 2012

este som zabudla dodat, ze to s tym preslapovanim pred weckom robi aj moja dcera, normalne ma zavrete oci, preslapuje, place, ked ju chcem dat cikat je az zuriva, odrazu akoby nic, v pohode sa vycika a ide do postele, pokracuje v spani..

monika15
25. feb 2013

@andrejka1983 nemozu dat na dvere nejaky zvonec alebo na jeho dvere dospalne, ? ale popriopade keby spal s rodicmi chvilu ?????