Dobrý deň,mám syna autistu 5rokov,potrebujem poradiť v sobotu bol u otca večer mi ho priniesol domov a v nedeľu doobeda dostal teploty tie mal do pondelka,boli sme aj na pohotovosti tam nám povedali ze to môže byt viróza(z pohotovosti aj zvracal a v utorok mal hnačku)no potom mu uz nebolo nič ,ani teplota ,ani nezvracal ,ani hnačka,ale v kuse od vtedy len piští ,plače je nekludny ,stále nás niekam ťahá buď von alebo do autá do vnútra a pri tom stále piští …pred tym mi aj viac zjedol ,teraz menej ale je..a aj skôr mi chodí spať ,pred tym ako bol u otca a nemal teploty bol úplne iný veselý ,zahral sa aj sám a spávať chodil okolo 22.00…teraz je ako vymeneny.
K otcovi chodí každý druhý víkend v sobotu na 6h.
Keď som sa ho pýtala či sa mu niečo nestalo ,povedal ze nie všetko bolo v poriadku…vo štvrtok sme boli u obvodnej ,robila mu crp aj moc ,oboje negatívne…
Ja uz neviem co mám robiť…nevladzem.
Prosím poraďte.
Ďakujem.
@pininka1
Áno to viem …a ako to ďalej pokračovalo ukludnil sa alebo to stále trvá ?ja už nevladzem už celý týždeň od rana ako sa zobudí len piští a ťahá nás kade tade..už sa normálne bojím aby mu nebolo niečo závažnejšie…
@klaudia2411 ...kolegyna co ma autistu tak jej tak zvykne pistat a kvilit ked ho bolia zuby, pripadne ked ma aftu.
@tykat afty nemá žiadne ,a nad zubami som tiež rozmýšľala …ma aj nejaké diery a aj sa mu už prerezal jeden zúbok …ja už som na nervy týždeň v kuse nervózny,nekludny nevie co so sebou …ani voda v bazéne ho nezaujíma ,na hojdackach len chvíľku a všade len chvíľku.
Ahoj, mam syna autistu, tiez pisti.... Vacsinou mu ide o nieco na co je upaty. Skus sa spytat ex, ze s cim sa tam hral. Ked ta taha do auta, zrejma si tam nieco "zabudol" moze to byt uplna banalita. Nas je napr. naviazany na ciapku deda mraza, s nou chodi aj spavat... ma este Vianoce. Ked ho nieco zaujme, tak to chce mat pri sebe, napr aj leukoplasty, rad sa s nimi hra, kludne aj mucholapka to moze byt, nieco uplne co by ta ani vo sne nenapadlo. Moj ked pisti, vrieska musim ho na nieco nalakat co viem, ze ho zaujme. Nemuselo sa tvojmu synovi tam nic zle stat, neboj. A ked mal aj virozu o to horsie, moj byva pocas virozy vzdy viac nervozny a tazko zvladnutelny. Casom sa ti ukludni. Moj bude mat 8 (neverbalny) nevie povat a preto trucuje. Len vydrzat, nic ine nepomoze. Chapem ta a mas to tazke. Jaj a este ked ma moj zachvat zurivosti, neham ho tak, kym sa ukludni sam, cim viac na neho hovorim tym horsie. Ale mame aj svetle chvilky...
skus mu pozriet uska, ci nema vytok, to niekedy robi problem. Preventivne mu cistim sprejom do usi.
@lentilka23 chcem s snim ísť na pohotovosť a dať mu pozrieť uši či náhodou ho nebolia lebo si ich chytá častejšie..
Môj malý nemá nič také obľúbené ,ani nemal…keď niečo chce tam my už vieme on si vypýta sám našou rukou alebo nás tam zavedie ale teraz nevie co kam nevie si nájsť miesto ,ani sa nezasmeje nič a inokedy aj keď bol chorý tak sa zasmial a tie záchvaty fuuu to mame tiez našťastie už za sebou dlho to nemal ale vždy sme ho dokázali niečom zaujať teraz sme mu napustili bázen ani to ho nezaujalo len chvíľku a stále plače mrnci piští ..
@klaudia2411 aha, no tak to bude asi pistat ze ho nieco boli. Drzim palce, nech je rychlo dobre 😘😘😘
Podobne sa vyvijala aj 6-ta choroba, ked uz nevracala a nehnackovala bola nekludna a uplakana, nic ju nebavilo. Po case sa vysypala a ked to zmizlo, tak sa aj normalizovala. Nie je autistka.
@roja01 ale toto už trvá týždeň …😕po akom čase sa vysypala?
@klaudia2411 no asi tak po tyzdni.
@klaudia2411 u autistov su zmeny caste a zial aj regresy. Dalsia vec je, ze sa tam mohlo nieco udiat, co ho zasiahlo, ale otec tomu nemusel pripisovat vyznam. Zial aj moja sesternica ma autistu a tiez sa jej to stalo ze dieta prislo od otca ako vymenene a nevedia si dat rady.