5 ročnú dcéru páli vagína

mama004
14. nov 2020

Dobrý večer, dcérka (5r) mi už od včera hovorí že ju páli tam dole. Pozerala som, a má to červené. Okolo 7 keď išla spať som jej močila uterák v repikovom čaji a prikladala jej. Čítala som že pomáhala takto jej to vymočiť. Chcem sa Vás opýtať či nemáte na to ešte dáke rady/triky. Skôr také prírodnejšie ako čaje podomácky vyrobená mastička triky. Alebo nejaká lacnejšia masť. Som matka samoživiteľka tak preto. Vopred ďakujem

pieksamaki
14. nov 2020

@mama004
Ja na to pre dcerku pouzivam sudokrem....

maris5
14. nov 2020

Teplotu nema? Dala by som sudocrem alebo co pouzivas napr. na ritku?

pseudomonas87
14. nov 2020

@mama004 dobrý večer, určite treba ísť s dcérkou k detskému lekárovi, môže sa jednať kľudne o mykozu, či iné obtiaze,Podomácky maste vyrobené neodporúčam, môžu skôr uškodiť než pomôcť. Lekár sa na to pozrie a urči co dalej. Ja sama ako dieťa si pamätám, že som mala takéto obtiaze a bolo to strašne, pálenie, svrbenie, pričom doteraz nechápem, prečo ma mama vtedy nezobrala k dr
(DR)

loginexistuje
14. nov 2020

sodu bikarbonu do vody donlavorila a posadit na 15 minut

maytee
14. nov 2020

Nám dr.predpisala oftamol-framykoinovu mastičky (ja ju poznám ako očnú mastičky že je jemnejšia pre deti ) a je to vždy do dňa zhojene je to na predpis. Možno skús len zatelefonovať keďže je e recept možno by sa dalo... Alebo imazol skúsiť ten je bez predpisu

naobedbuduspagety
14. nov 2020

Imazol, nestojí veľa, mal by zabrať

jarmila2010
14. nov 2020

najlepsi na taketo veci je masticka fungicidin..velmi rychlo ucinkuje...nam ju raz odporucili pre dceru v lekarni a urobili velmi dobre..a je aj lacna...
https://www.drmax.sk/fungicidin-leciva

jarmila2010
14. nov 2020

..aj ja ju pouzivam...napr.canesten ja vobec nemozem..problem mi zhorsoval...

nevenka
14. nov 2020

@pseudomonas87 mna aj zobrala a nic z toho, stale masticky, raz taka, potom onaka, bakterie v moci, neskor od 11 rokov gynda, pribudli cipky. Caste ATB, neskor sa zistilo, ze mam vadu na oblicke, ze to aj preto. Cely zivot sa s tym trapim. Ale suhlasim, treba s tym ist k doktorovi. Prinajmensom, ak nema teplotu, tak zavolat pediatricke, co ona na to. Vacsinou predpise framykoin alebo volnopredajny fungicidin, nasej malej na zaparene cervene pomahal Imazol Plus, je to proti kvasinkam aj bakteriam. Ale radsej skonzultovat s doktorom. Odniest moc na zakladny rozbor alebo kultivacne vysetrenie, ten moc musi byt sterilny. Toto je taky zaklad. Mozno to ale ma len zvonku, to nevieme, je to tazko posudit.

tncka
14. nov 2020

@mama004 toto mame obcas aj my a davam.sudocrem tak nahrubsie a pomaha

verrramkonik
14. nov 2020

@mama004 fungicidin krem.da sa kupit volnopredaj a je urceny aj pre deti na taketo problemy.kremy ako sudokrem doktorka neodporucala.nieje ani drahy nepamatam si ale presne kolko..

kittykat22
14. nov 2020

@mama004 v lekarni kupis saforelle tekute mydlo. Je urcene na detsku intimnu hygienu. Je bez predpisu. Je to vlastne latacyd pre deti.

durianka1973
14. nov 2020

Ja mam doma 7-rocnu a tiez ma obcas palenie a svrbenie. Masticka fungicidin je dobra. Obcas pouzijeme aj pytiol (teraz sa to tusim vola neophytiol) - staci len tenucku vrstvicku. Ak ma castejsie taketo problemy, stoji za to kupit mydielko na dievcensku intimnu hygienu. Nam poradili v lekarni lactacyd girl (dostat ho aj v dm) a odkedy pouzivame, je to lepsie. Mydielko stoji sice 5-6 eur, ale staci ho dat pri umyvani len trosku, dlho vydrzi.

deti95060810
14. nov 2020

Aviril...ale najskôr umyť chladnejšou vodou...teplá bude páliť...to má zaparené....Aviril kúpiš aj v Jednote - úplne hoc kde

gilmorka
14. nov 2020

Aj moja 7rocna sa obcas stazuje, raz ritka stipe, inokedy vpredu. Tak raz za dva tyzdne povie, pouzivame sudocrem, raz natriem vecer a uz je to do rana vzdy v poriadku.

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenqua_12325
14. nov 2020

Treba zdvihnut zadok a ist k lekarovi vysetrit moc. Ak ma tazkosti s cikanim.

sweetlife001
14. nov 2020

Pardon, som zmazala komentár , lebo som sa pomýlila 🙂 moja dcérka má tiež 5 rokov a občas máme to iste, kedysi som jej tiež dávala imazol, teraz používam len Infadolan, to mojej malej zaberá najlepšie na tento problém. Je to masticka v tube, hustá, vydrží veľmi dlho. Je to super mať doma, je skvelá aj napr na vystipany nos pri nádche a na zapareniny. Tiež by som ti neodporucala liečiť to podomácky. Ta masť stojí len okolo 2-3 €, vyskúšaj 🙂

jana_eyre_2
14. nov 2020

Dievčatá to mávajú často preto že v škôlke/škole sa zle utru, alebo neutru vôbec po potrebe.. vôbec to nemusí byť mykóza, ale obyčajne zaparenie.. ja používam v takom prípade klasicku modrú masť jekoris, je to na zapareniny najlepšie a má to aj priaznivu cenu.. dcéra keď bola v podobnom veku tak sa jej často zaparila, teraz sa už utiera správne a takýto problém už nemáme..

mariska1989
14. nov 2020

Nedávno som mala toto s 9 ročnú dcéru . Zaniesla som moč dr .takže ak v pondelok zaniesť povedať čo je vo veci dávať pozor až sa nepodari kontaminovať vtedy by trebalo zopakovať odber ..nám pomohli krém Canesten keďže moč mala v poriadku

jana_eyre_2
14. nov 2020

@lenqua_12325 nabudúce ešte milsie skús, taketo prispevky vždy pomôžu.. samozrejme myslím to ironicky..

len tak mimochodom nikde nevidím že by autorka spomínala že jej dcéra má ťažkosti s cikanim..

lenqua_12325
14. nov 2020

@jana_eyre_2 "Okolo 7 keď išla spať som jej močila uterák v repikovom čaji a prikladala jej. Čítala som že pomáhala takto jej to vymočiť." Davam jej lekarsku radu. Bakterie v moc. cestach niesu ziadna sranda a take bakterie zo zadku v posve, co sa moze stat a stava tiez nie. Treba navstivit lekara a nie carovat na fore. 😉

deedol
14. nov 2020

@lenqua_12325 sorry, ale ja v tom tvojom citate nevidim nic o cikani, citas poriadne? 🙂

jana_eyre_2
14. nov 2020

@lenqua_12325 močiť uterák nie je močiť do toalety.. ak jej dávaš lekársku radu, skús najprv čítať s porozumením a nebyť zbytočne utocna..

lenqua_12325
14. nov 2020

@deedol pravda, zle som precitala. V takejto nocnej hodine sa to stat moze. To nemeni situaciu. Ma zobrat dieta k lekarovi. Mamicky google liecitelky tu "liecia" online cudzie deti. Potom sa stav zhorsi a ked idu k lekarovi neskoro, tak prave on je ten najhorsi. Dobru noc.

deedol
14. nov 2020

@lenqua_12325 s tym, ze vziat k lekarovi, na sto percent suhlasim. ale da sa to povedat aj inak. aj v tuto neskoru nocnu hodinu 🙂 dobru noc.

lenqua_12325
14. nov 2020

@jana_eyre_2 rob drezuru svojmu muzovi a svojim detom. Mna nemusis ucit,ako sa spravat. Len aby pre tvoje rady a dalsie rady od mamiciek lieciteliek, este neublizili tomu nevinnemu dietatu. . A aj tebe zelam dobru noc. 😉

lenqua_12325
14. nov 2020

@deedol ...ked tu clovek cita denne niektore veci, chudata deti. Pokusny kralik, vsak vyskusajme 10 kremov. Clovek si castokrat neuvedomuje, ze aj nevydarenym pokusom o pomoc moze ublizit 🤕

deedol
14. nov 2020

@lenqua_12325 ja viem, toto vobec nespochybnujem. ja som prave opacny typ, ze radsej so vsetkym k lekarovi (mozno to az prehanam). a to by som odporucila aj autorke temy, len asi menej drsne ako ty.

jana_eyre_2
14. nov 2020

@lenqua_12325 ja ťa neucim ako sa správať, dospelá žena by to už davno mala vedieť.. ale ako vidím nie každá to dokáže.. dobrú noc