5 ročnej dcérke nechcú rásť vlasy

happyfeed
15. jan 2017

Ahojte. Mojej dcerke velmi pomaličky rastu vlasy,už ma 5 rokov a tie vlásky má stále krátke. Už sme ju dali aj niekolko krát ostrihat,ale nepomáha to. Nemáte niektorá nejaku radu alebo skusenost? Dakujem.

pribinak
15. jan 2017

Co na jej vlasky hovori pediatricka? Videla ju kozna?

Inak vlasy su vec genetiky, cize otazka je aku kvalitu mate vy rodicia a stari rodicia.

jeennyv
15. jan 2017

@happyfeed tak v prvom rade strihanie je blbost...vzdy len narastu take vlasy ako mas mat....sama si zistila, vlasy su aj genetika v prvom rade, ake mate vlasy vy ako rodicia, potom sirsia rodina stari rodicia atd.pozistuj...ci niekto nema nejake ochorenie v tomto smere a potom to ries lekarsky ci uz vitaminy ci nejake ine problemy, diagnozy...drzim palce

alienka73
16. jan 2017

My mame to iste, dcerky - dvojicky maju 6 a pol roka a vlasky rastu pomaly. Su kucerave , jemnejsie a rastu nepravidelne. Okolo tvare a dole rastu pomaly a v strede vzadu rastu rychlejsie, tam su aj celkom dlhsie len tym, ze su kucerave tak posobia kratko ale ako hovorim, rychlejsie len vzadu tak v strede hlavy. Ja som sa pytala uz dvoch pediatriciek a nic. Akurat nech skusia jest pseno alebo chlorellu, ta ma vela bielkovin. Ale toto mi dievcata nezjedia.

lorela
16. jan 2017

@happyfeed Strihanie nepomôže nijak extra - jedine, že by malo dievčatko rozdvojené končeky, t. j. strihanie má vplyv na kvalitu, nie na hustotu a primárne ani na rast vlasov. Oboje je vecou genetiky, ako už bolo napísané.
Za úvahu stojí návšteva kožného lekára, no osobne som toho názoru, že by bola vhodná najmä úprava stravy. A to, primerane veku množstvo kvalitných bielkovín (biele mäso, červené chudé mäso, zverina, tvrdé syry, ryby, tvaroh), železo (napr. červená paprika, brokolica, srukoviny, ovsené vločky) a celozrnné výrobky tiež (aspoň sporadicky - natural ryža, celozrnné cestoviny). Zdravé rastlinné tuky - extra panenské oleje (najmä olivový), orechy a semená (nepražené, nesolené), avokádo.

happyfeed
autor
18. jan 2017

Dakujem