5-ročné dieťa sa v noci začalo pocikávať

vanessafashionn
4. nov 2024

Ahojte , syn 5 ročný , odplienkovany pred 3 rokom na deň a chvíľku na to aj na noc . 2 roky bez problémov fungoval bez plienky keď potreboval v noci vypýtal sa na wc a teraz ako 5 ročný sa zacal pocikavat. Najskôr len trošku mokré pyzamko - cvrknute a posledný mesiac každú noc aj 2 krát úplne mokrý . Už som aj skúsila ho vziať na záchod v noci ale on sa potom ešte zase nad ranom pocika . Čo s tým ?

zuzinka888
4. nov 2024

Treba hladat pricinu. Fyzicku- lekar/urolog. Alebo jeho malu dusicku nieco trapy- doma v skolke.....

zuzanaete
4. nov 2024

Riesit s lekarom.

nina004
4. nov 2024

@vanessafashionn Nejaký psychicky problém? Doma nejaké zmeny, hádky? V škôlke všetko ok? Môj syn to mal počas prerábky bytu,keď sme zmenili prostredie. Keď sme sa vrátili domov všetko bolo hneď ok

vanessafashionn
autor
4. nov 2024

@nina004 neviem či to môže mať súvis , prešiel z najmenšej triedy k predškolakom aj keď mal byt ešte v strednej . Iný štýl výučby , prešli v podstate z hrania skoro celý deň na už prípravu na školu , mávajú domáce úlohy a celkovo mám pocit že je to pre neho veľká zmena a veľká príťaž . Že mu chyba ta stredná trieda a plynulý prechod . Celkovo od septembra sa zmenil aj správaním , z anjelika sa stal tvrdohlavý chlapec vzdorovit. Len teda neviem či to odkukava od tých väčších deti alebo je to na neho príliš a takto sa s tým vyrovnáva

nina004
4. nov 2024

@vanessafashionn určite to spolu môže súvisieť. Skúsila by som sa s ním o Tom rozprávať ,prípadne sa s učiteľkou poradiť alebo sa poradiť s detskou psychologičkou ako dieťaťu pomôcť zvládnuť toto náročné obdobie.A zmenili sa aj spolužiaci?

tramtada31
4. nov 2024

Skuste dat vysetrit moc, môže mat nejaký zapal, predsalen je už chladno a mohlo ho ofuknut. Potom môžete pátrať dalej

vanessafashionn
autor
4. nov 2024

@nina004 áno v podstate úplne iná trieda , učiteľky , deti , len jeden stary spolužiak mu zostal

sono2
4. nov 2024

@vanessafashionn manžel mal také. Že. Urobili mu obriezku, že problém prestal.