5 ročné dieťa má teplotu a zvracia

malulienka
28. nov 2021

Ahojte
Moja dcera 5 ročna vcera vecer z ničoho nič zvracala, dali sme espumisan.Myslela som, že jej len nezapasovalo jedlo.Večer zvýsena teplota.Ráno úplne v pohode, čulá, pre istotu dietna strava a dala som znovu espumisan.Celý deň úplne v pohode bez ťazkostí.Teraz znovu zvýšená teplota a má pocit na zvracanie.V ústach som si všimla 3 maličké afty.
Môže to byť covid?
Nič ine jej nie je, telo ju neboli, nekašle.
Pred 3 týždňami sme s manželon prekonali covid.Ona bola negatívna.

janinah
28. nov 2021

Môže..espumisan jej netreba

pribinak
28. nov 2021

@malulienka kľudne aj viróza, prečo hneď covid

jjanulienka
28. nov 2021

Espumisan jej nedávaj daj jej hylak

malulienka
autor
28. nov 2021

@malulienka teraz som zbadala ze ma červené flaky od brucha až po krk.Môže to byť z tej teploty? Este to nikdy nemala
@malulienka

ajka6
28. nov 2021

Nechcem strašiť, ale vyrážky, zvracanie a teplota patria medzi najčastejšie príznaky postcovidového syndrómu u detí. Alebo to môže byť alergická reakcia. Určite by som na Vašom mieste čo najskôr kontaktovala lekára.

pribinak
28. nov 2021

@malulienka 6 chorobu už mala?

malulienka
autor
28. nov 2021

@pribinak nie nemala

pribinak
28. nov 2021

@malulienka tak mize byt. No však zajtra zavolas pediatricke

nikpa
28. nov 2021

@malulienka keďže ste mali kovid, mohla mať aj ona ale neskôr ako ste jej robili test. Môže mať Kawasakiho chorobu alebo len obyčajnu virózu. Náš keď máva virózu, pri teplote vždy vracia. Treba jej dať hylak alebo iné probiotiká a dlhšie, nie pár dní. Espumisan jej neviem načo dávaš. Ale minimálne by som zajtra kontaktovala pediatričku. 6. chorobu tiež mal malý, 4 dni vysoké teploty, potom z večera do rána zostal bez teploty a vysypal sa, vyrážky veľmi podobné ako má dcéra.

ajajaj00
28. nov 2021

moj syn mal toto tyzden dozadu trvalo to tri dni aj sme boli na pohotovosti a ze crevna viroza ze je toho teraz vela