Zdravím vás píšem vám sem,lebo sa chcem poradiť či vy mamičky ste mali taký prípad.....
Moja malá 5 ročná dcérka sa mi sťažuje že má suchý nos a nemôže spať ale chorá nieje ani nádchu nemá nič.....mala to už cez leto povedali sme to aj obvodnej doktorke že máme kúpiť sprej.. kúpili sme morskú vodu ....potom jej to pomohlo teraz sa mi sťažuje 3 dní morskú vodu dávame nepomáha jej, Najviac to znáša cez noc prikladáme na noštek aj mokrú utierku aby sa jej lepšie dýchalo, čítala som že môže byť aj suchá sliznica...mali ste to niektoré taký prípad ak áno ďakujem za každú odpoveď a radu
@nely2018 Má to aj moja dcéra (v máji bude mať 4r) a trvá to už dlhšie. Noc co noc na mňa volá s tým, že má upchaty noštek. Reálne nevysmrká nič. Dr jej robila výter, lebo od nástupu do škôlky sa u nás točia choroby a vyšlo jej, že ma v nose moraxellu a streptokoka. Dr povedala, že práve tieto potvorky sú zodpovedné za ten pocit upchatia. Vlhkosť udržiavame na tých 50%, čiže ta je v poriadku. Nekašle dcéra? Moja si denne zopár krát tak mokro odkašle, no inak je cez deň fit.
Ano suchy nos=sucha sliznica. Skusila by som najprv zakladne veci. Treba spravne aplikovat sprej do nosa, teda morsku vodu, nestriekat rovno, ale do boku smerom ku kridlu nosa na sliznicu, pit vela tekutin, vetrat, neprekruovat a hlavne zvlhcovat vzduch v miestnosti. Existuju aj gely do nosa na zvlhcenie s kys. hyaluronovou, Yabro na inhalovanie atd. Pokial to nepomoze, tak dalej riesit s dr a hladat mozne priciny (choroba, plesne, neberie antihistaminika?).
@nely2018 Podľa mňa to u vás bude v tom (co je super, lebo ľahko odstrániš príčinu). Myslím si to preto, lebo tvojej dcérke pomáha ta mokra vreckovka blízko nošteka. Ja som si kúpila za pád centov fľašu s rozprašovačom a hocikedy vidím, že je suchý vzduch (mám vlhkomer za pár € vo viacerých izbách), tak len nastriekam závesy a o chvíľku je vzduch omnoho lepší. Držím palce, nech to rýchlo prejde 🙂
@nely2018 skus masticku Rhinopanteina z lekarne.
Ja mavam odmalicka suchy nos az tak, ze sa mi pusti krv. Jeden cas som si davala na vatovu tycinku olej(olivac, alebo barsjaky bol po ruke) teraz mam priamo kupenw kvapky na premastenie. Tiez bude fajn zvysit vlhkost, vysusena sliznica je nachylnejsia k infektom
@nely2018 A aku mate vlhkost v byte/dome? Mne sa to stavalo v panelaku, ked bol v zime presuseny vzduch. Tiez sa mi zle spalo.