5-ročná dcéra má horúčku

9. dec 2024

Ahojte
Dcera 5r mi dnes cely den horuckuje od 38 do 38,7
Po nurofene podanom poobede okolo 17:00 horucka ustupila ale nedavno zaspala a namerala som jej 37,5
uprimne bojim sa zaspat keby jej horucka stupla nech som v strehu,moze este stupnut teplota?mam byt radsej hore a dat pozor? Dakujem

anjelicek26
9. dec 2024

Nedavno som tu dala rovnaku otazku, poradili mi kazdu hodinu budika a nechat spat dieta pri sebe a bolo to asi to najlepsie...my sme sa prestriedali s muzom, dve hodiny spal on, potom zasa ja...

viera
9. dec 2024

Ja tomu nerozumiem...Preco vsetci na horucky davate sirupceky ala nurofen a podobne...Ak ma niekto horucky a chces aby mu nevystrelovala do vysky tak sa davaju cipky do zadku...Najrychlejsie zaposobia a najdlhsie vydrzia udrzat nizku teplotu a nie je to ziadny nurofen a nic podobne ale panadol

autor
9. dec 2024

@viera zial moja cipky este jeden cas nesmie nakolko mala vyvrateny konecnik

elanor
9. dec 2024

nespat celu noc nic nevyriesi. Rano budes jako prejdeta buldozerom.
37,5 je zatial "ok". chod spat, a nastav si pod vankus budik tak o 2 hodky. Skontrolujes. Ak by vyrazilo zatial vyssie, podas liek a uvidis. Zase si mozes nastavit budika o hodinku, dve. a tak.
Idealne, ak sa ti da, spi v tej istej miestnosti ako dieta, ak by sa budilo same, ci mrvilo alebo cokolvek, aj to vie cloveka zobudit a skontrolujes co sa deje.

autor
9. dec 2024

@elanor ano spi pri mne,tak si dam budik a budem sledovat

elanor
9. dec 2024

@viera ani cipky nie su zarokou 100% uspechu. Uz sa mi nie raz stalo, ze ani cipka nezabrala. Cize az tak by som ich neglorifikovala.
Za dalsie, nie kazdy moze cipky, dovod moze byt milion. A taktiez, nie kazdy ich toleruje.

elanor
9. dec 2024

drzte sa. a trosku prizmur oci, aspon trosku si skus v ramci moznosti oddychnut.

autor
9. dec 2024

@elanor dakujem velmi pekne🙏🏻

viera
9. dec 2024

Aha...Ok.

viera
9. dec 2024

@elanor Nic nie je zarukou 100perc.uspechu ale je to najrychlejsia a najbezpecnejsia volba...Viac ako ine sracky...

majka99999
9. dec 2024

Urcite v tu prvu noc by som kontrolovala, 37,5 je zatial ok, nemusis nic davat, nech je lahsie zakryta. Ja som si vzdy nastavila budik tak o 2 hodky, ak od 17ej nevystupila teplota nad 38, tak by to ezte 2 hodky mohlo vydrzat. Ak aj o 2 hodiny to bude podobne, skus 3 hodky pospat. Pripadne ak muz moze skontrolivat rano o siestej, mozes potom dospat. Odmeraj pre istotu, nez si lahnes.

autor
9. dec 2024

@majka99999 ja uz nerozumiem
tomu co je vo vzduchu uz 2 mesiace kazdy druhy tyzden teplota kasel sopel na 2-3 dni a potom to utne..vysledky ma vsetko okej a toto sa deje..Porazi ma... za 5r mala teploty len 2x aj to po ockovani..imunitu mala ako slon

cecilia29
9. dec 2024

Cipok pre 5 rocne dieta je už dosť nepríjemný.
Autorka teraz je roho veľa. Aj moje deti sú choré. Spíme pri nich. , tak ich sledujeme .

majka99999
9. dec 2024

Nestras, pred 3 tyzdnami doniesol starsi nejaku pliagu a nakazil ma, este dokasiavam, ale hrdlo ma snad 2 tyzdne bolelo plus, cely vikend som bola odpalena. Teraz uz cakam na prazdniny, snad nic nechytia. V skole toho bolo vela, aj nejake prve a posledne hodiny odpadli. Mozno tam nejaky kovid recyklujete v skolke, ja som mala presne priznaky ako pred 2,5 rokmi s kovidom. Spi pri nej, tak sa najlepsie kontroluje, moji spia tiez vtedy so mnou a to uz maju 10 a 12.

babydesire
9. dec 2024

@majka99999 no ja podobne,najprv som chytila crevnu virozu od dcery a ked uz som bola 2 dni ok, tak od syna nejaky chrchlak s teplotami, nechutenstvom,,stale niesom ok, myslim, ze ma drapol nejaky agresivny covid, stale ma drazdi na kasel, zle sa mi dycha... Ja jedina v domacnosti som chytila obe virozy

libusak
10. dec 2024

Dieta obliect do letneho pyzama, paralen (ak moze) a spat pri otvorenej vetracke.

Preco mas take silne obavy? Ma vazny zdravotny problem?

svetlonos
10. dec 2024

@viera
no to je síce geniálny napad - pokial ti ich to babo hneď nevykaka. A 5 ročnému dat čipok?? Sorry ale ja som to nenávidela, to by museli tie deti teplotovat tak, ze maju každú hodinu 40 a viac.