5-ročná dcéra je stále chorá i napriek perfektnej imunite

8. aug 2024

Ahojte maminky, mam skoro 5 rocnu dcerku a stale je chora. Imunita jej vysla perfektna napriek tomu vsetko sa na nu nalepi. Niesu to len sopliky ale vysoke teploty, zelene sople, hnackove virusove ochorenia, herpesy, 5,6,7 choroba, infekcia oci+ rozne virusove ochorenia. Od zaciatku leta doma sedime lebo z jednej choroby sa vylieci pride hned dalsia. Mne je uz do placu davam jej rozne imuno blbosti ale nic nepomaha. Vylieci sa z choroby ideme medzi ludi a o 2 dni nato uz dalsia choroba, v skolke to iste a uz som z toho zufala

domkakvet
8. aug 2024

Nechybaju dake vitaminy, ja mam imunitu tiez dobru, ale ked mi chybaju vitaminy, tiez sa vsetko nalepi.

tinka_1807
8. aug 2024

Umýva si pravidelne rúčky? Nedáva ich často do úst, očí? Najskôr by som dala pozor na to. Lebo ak má dobrú imunitu, tak potom môže byť práve problém v tom, že po pobyte vonku si neumyje ruky, alebo že napríklad ohryzuje nechty, pričom keď je von na rukách má kopec bacilov, ktoré si pravidelne dáva do úst. Ak má aj zápal oka dávalo by to tiež zmysel - zápal oka sa najčastejšie prenesie len priamym kontaktom.
Ak nie to, tak čo klimatizácia - či už v byte, alebo aute - tam je veľa bacilov. Kedy ste klímu v aute dali prečistiť?
No a potom už len vitamíny.

autor
9. aug 2024

@tinka_1807 umyva si stale rucky, v skolke to zial odsledovat neviem ale doma ano, klima nie a vitaminov ma dost. Je to vyslovene tak ze ked pride do kontaktu s dietatom ktore uz je nosicom neakeho virusu/bacilu ale este sa neprejavilo tak na 100000000% aj ona dostane.

biglovemom
9. aug 2024

To ze ma dobru imunitu neznamena ze cely zivot bude zdrava.!
Jej telo tie virusy nepozna, je to normalne ze ochorie.
Len vydrzat cssom toho bude menej.

autor
9. aug 2024

@biglovemom ja necakam ze bude cely zivot bude zdrava, ja potrebujem radu ako dosiahnut aby aspon tyzden bola zdrava!!!!!!

espeo
9. aug 2024

Tak to ale predsa ne.oze mat "perfektnu" imunitu, keď je stále chorá a všetko sa na ňu lepí. Kolega má dcéru, ktorá bola stále chorá, dokonca mala odlozenu školskú dochádzku. Jej mama kvôli tomu nepracovala. Ale to vedeli, že ma vyslovene veľmi zlú imunitu. A mala ju od malička. Hned, ako ju zacali davat do skolky od 3 rokov zacal kolotoc. Jej mama ani nechodila preto do práce. Skusali vsetko mozne. Vekom sa to upravilo a od toho 6-7 roku je to ok.

lucy_ms
9. aug 2024

Aké vitamíny a probiotiká jej dávaš a koľko?

autor
9. aug 2024

@lucy_ms vitaminy ovocie a probiotika davam-striedam rozne volnopredajne. Od imuno sme mali uz bronchovaxom, isoprinosine, imunor-pocas brania bolo vsetko ok, akonahle prestala brat tak opat kolotoc a neprehanam ked ozaj poviem ze 2 dni bola zdrava:(. Problem je ze to su choroby virusove cize antibiotika tak casto neberie (od januara 3x) a jednpducho ich "musime vylezat doma"

eeffka
9. aug 2024

Dieta ktore od januara bralo 3x atb rozhodne nemoze mat dobru imunitu. Moje deti beru atb tak raz za 3roky.
Tym ze do nej stqle tlacis nejake podporovaky na zlepsenie imunity jej velmi neprospievas, ak osi ma telo navyknut na bezne okolie.

kris_tin257
9. aug 2024

@eeffka moja dcéra mala v priebehu 5 mesiacoch 3x antibiotiká a následne skončila na intravenoznych antibiotikách v nemocnici, imunologicke testy jej vyšli výborne aj primárka hovorila že už dlho nevidela také dobré imuno výsledky... Čiže áno môže sa stať 🤷

cecilia29
9. aug 2024

Atb od januára 3x je veľa. Moja 6 ročná brala za svojich 6 rokov atb 2alebo3x. ATB urcite oslabujú imunitu- do mňa pchala obvodná atb pri každej sprostosti a potom som bola presne v takom kolotoci.

tilonka
9. aug 2024

Mozno to chce kvalitnejsie atb alebo aj antiparazitika, len ked sa dava jedno, nedavat zaroven druhe kvoli zatazi.

lucy_ms
9. aug 2024

Napíšeš mi správu, prosím?

biglovemom
9. aug 2024

Klidek jo ? No musis vydrzat a bude tyzden zdrava.Cim je dieta starsie tym bude menej chore.
A namiesto tych umelin co do nej pchas,a akurat velky ony pomozu, kup pernamentku na plavaren na zimu,napriklad. Nech je odolnejsia.

zorkahorka
9. aug 2024

Kde a ako travite cas? Byva na slnku? Nevhodite prilis do klimatizovanych priestorov? Lebo klimy je teraz extremne vela a tie prechody do tepla vedia narobit sarapatu... staci v obchode, aute...
Alergia to nie je?
A co nosne mandle? Nema zvacsene?

autor
9. aug 2024

@eeffka krv na imunitu jej brali tyzden po tom co mala crp 125 po dobrati antibiotik a ano tiez ma to prekvapilo ale vysla jej perfektna imunita

autor
9. aug 2024

@cecilia29 nasa pediatricka predpisuje atb len ked je vysoke crp tento rok 125, 60, 80 ale zvacsa je nizke takze len doliecit doma

autor
9. aug 2024

@zorkahorka hranicna hodnota vysla na histamin-to nam lekarka povedala ze mam ignorovat lebo to ma skoro kazdy, a na mliecnu bielkovinu-tej sa snazime vyhnut. Klima vobec, a slnko ani to kedze od jula: vysoke teploty 5 dni, nato infekcia oci tyzden ze ledva videla, nato piata choroba-co na slnku sa zhorsilo :(

kiki68
9. aug 2024

Zial sa na nu nalepi, musi tym prejst a vyrast z toho. Je v skolke stastna po psychickej stranke? To je dolezite, ak ma stres, tak da tie choroby hned lepia. Aspon u nasho to tak bolo.

lienka.7
9. aug 2024

@autorka za mna ju "precpavas" vitamínmi a kódexom ďalším.
Po ďalšie, keby mala tak perfektnú imunitu, toto rozhodne nemáte

zuzubb007
9. aug 2024

Ak si choré deti vo škôlke nepomôže ti nič, nechaj ju doma dva mesiace a uvidíš, že nebude mať ani soplik, kolektív je masaker bohužiaľ, že perfektnú imunitu, keď ochorie tak nemá asi žiadnu imunitu pomaly

jazula
9. aug 2024

Možno ešte tie probiotiká skúsiť vysadiť, ak ich dávaš dlhodobo. Naša pedi ma varovala, že užívať len krátkodobo pri problémoch, lebo dlhodobé užívanie je kontraproduktívne (tuším spomínala zápal čreva alebo niečo podobné, ale nespomínam si už čo presne bol ten problém).

tilonka
9. aug 2024

Nemoze to byt aj skolkou? My sme menili a v novej boli velmi starostlive ucitelky, chore deti posielali domov, v "chripkovych" obdobiach mali vela zdravych deti a chorobnost u nas skoro nulova, verim ze aj vdaka tomu 👍

autor
9. aug 2024

@zuzubb007 uz je doma 2 mesiace, ano ke pravda ze ked je zdrava vyuzijeme aspon 1-2 dni ist niekde a pif akonahle je v kontakte s niekym kto ke mozno nosic sa nalepi na nu, v bubline ju tiez nemozem vychovavat ale ani takto to dalej nejde

luccija
9. aug 2024

Stres, pohyb, otužovanie, dobrá strava...nemá dobrú imunitu, keď brala 3 x atb niektoré deti sú také a nič nespravis.Dobre doliečit..bronchovaxom a ostatné sú výborné.
Skús zinok, b vitamíny, d vitamín

zorkahorka
9. aug 2024

Akonahle bude moct ist von, nech je von co najviac - slnko jej pomoze. Tiez by som vysadila probiotika, zbyotocne oslabuju creva

leeenka26
12. aug 2024

Neboj sa, je to len obdobie. Tvoje dieta si tym prejde,.vytvori si protilatky, bude dobre. Aj my sme mavali obdobia, kedy boli deti nonstop chore a bolo jedno ci boli alebo neboli v skole, proste v nespravnu chvilu to prislo vsetko naraz a kolotoc ochoreni,.ktore sa lepili a lepili na nich a navzajom si to odovzdavali. Preslo to. Len teda je blbe ze je leto a chapem, ze je to velmi neprijemne, ked ste izolovani. Ak bude tento stav pokracovat, na jesen je vhodne nasadit podporu imunitu, vo forme liekov, nas syn aj dcera tak obcas absolvovali 3 mes. Kuru imunoru alebo bronchovaxomu.