5 mesačný synček má kvasinky

lillymi1989
1. feb 2015

Ahojte, prosím pomôžte. 5 mesačný synček ma asi od mesiaca kvasinky po žalúdku a črievkach, na 4 dni mu lekárka predpísala tabletky, ale potom už len mastičku candibene, lebo sa strašne škriabe všade po hrudníku a brušku, pretože ho to zvnútra všetko svrbí. ďalej už nechce riešiť liečbu vnútorných kvasiniek vraj mu mastička pomôže, lenže čím dalej tým je to horšie.. čo robiť,??? kto sa stým stretol? kto vie čo zaberie?

duun
1. feb 2015

Skus sa poradit s lekarkou - maly mal problemy s travenim, koliky. Zabrala mu BIO GAIA. mal vtedy 3 mesiace, tie kvapky su napisane od 6 mesiacov, ale pediatricka mi povedala, ze mu mame dat nie 5, ale 3 kvapky. Porad sa s lekarkou, mozno by aj vam zabrali. Su to prirodne laktobacily. Je som mala problem s mykozami, ak to poznate, zial, je to desiva pliaga. Tiez som mala candibene, mykomax tabletky.. raz zabralo to, raz ono, niekedy zabrala masticka fungicidin (starsia generacia lieku ako tie azolove veci - candibene a ostatne) - tam len pozor na alergiu na lanolin (ak si alergicka na vlnu, to je rovnaka alergia).

V zufalstve som si povedala, no skusim aj tu bio gaia (je aj pre dospelych, 5 kvapiek denne). Probiotika mi pomohli - dali do poriadku mikrofloru a mykoza (klop, klop) presla. Pokazit by BioGaia nemala nic, no pre istotu sa vzdy spytaj pediatricky.

A len tak na okraj.. mne to vzdy aspon 3-4 dni trvalo, kym lieky zabrali, vacsina funguje na tom, ze bud brani rozmnozovaniu, rozklada bunkove steny - a to zrejme trochu trva, kym vymru vsetky tie hnusoby kvasinkove. Ba dokonca sa mi stalo, ze sa to na den-dva aj zhorsilo, kym to uplne preslo.

slnieckozjuhu
1. feb 2015

@lillymi1989 Skus kokosovy olej, na nete je dost info ako silne antimykotikum(a ine) to je.. Videla som v DM sa tiez predava..A neviem ci tak male babenko moze uz, ale po kvapkach by som mu aj vnutorne dala- po kvapkach neuskodi urcite ked je to 100% prirodny olej- urcite menej skodlivy nez tabletky.. Ked ja som mala candidu tak som si urobila take gulicky z kokosoveho oleja tuheho(studeneho) a vkladala som si ich na noc do posvi a vyliecila som sa na dlhe mesiace z tej pliagy.. A to nepomahali 2 roky nijake cipky a lieky, a tiez som ho jedavala vtedy 5x za tyzden na chleba, ako maslo🙂

duun
1. feb 2015

Este ma napadlo.. hodne odporucaju cajovnik. Mne osobne nepomohol vobec a dietatu by som to nedavala - je to zmes roznych eterickych olejov a zrejme velke riziko alergie.

Antimykotikum je aj cesnak, ale znovu, dietatu nie 😖 .

alami
1. feb 2015

@lillymi1989 čo mi napadá - kvasinky potrebujú na prežitie cukor, asi kojíš, tak vysaď čo len môžeš sladké zo svojej stravy.

bosoriak
1. feb 2015

@lillymi1989 Ak su to naozaj kvasinky, tak na tie najlepsie zabera liecivo flukonazol. Je to na predpis, treba sa poradit s lekarkou. Existuje aj sirup pre deti Diflucan, ten sa pouziva pri liecbe kvasiniek malych deti, Nam to dal doktor, ked mala dcera zabu a zabralo to paradne.
Treba sa vsak vzdy poradit s lekarom.

trgypadl
1. feb 2015

@lillymi1989 a ako mu prisli na tie kvasinky?

lillymi1989
autor
2. feb 2015

tak nám kvasinky zistii ešte niekedy v novembri, len to neriešili vôbec, neviem prečo. Až teraz somm sa dočítala na nete že cukor je potrava pre kvasinky, aj to som to musela vyčítať z netu, lebo lekárka mi to zabudla povedať. papa umelé mliečko nutrilon ar lebo má aj reflux, a pije čajík feniklový, lebo má koliku. čítala som že vraj pomáha aj denný kúpeľ, ja som ho do teraz kúpala každý druhý deň, no ale skúsim, lebo už neviem .. lekáry nič nerobia.. a stále sa mu to zhoršuje.. skúsim sa popýtať na ten diflucan, alebo flukonazol.. dakujem za rady.