Žienky. Čo teraz? Nedokážem pochopiť ako sa to stalo. Dávala som si extrémny pozor a predsa sa mu na brade vytvoril pľuzgierik 😭😭😭 Na čo si dať pozor? Čo sledovať? Cítim sa strašne.
@domi51714 viem, preto stresujem. Pediatricka ma dovolenku. Snazime sa dovolat zastupujucej, ale nedviha. :(
skuste si zavolat pripadne do detskej ambulancie v nemocnici, pripadne pohotovostnej po pol 4, vysvetlite im situaciu a urcite Vam poradia…
@domi51714 dakujem. Idem skusit
@domi51714 objednali sme sa do sukromnej ambulancie. Nikto iny nam nedvihal :(
syn mal vo veku 3 mesiace... ja som to ani s lekárom neriešila.
Jemine,toho som sa ja veľmi bala,keď malo moje mesiac a ja herpes. Som nosila len rusko kvôli tomu a nastatsie sa nič nestalo. Ale volaj lekárke,tej zastupujúcej alebo až potom na pohotovosť. Toto je vážne.
Náš mal tiez. Asi 4 naraz. Volala som doktorke a povedala, že to je normálne. Nemusela som s ním nikam chodiť. Za týždeň boli fuč
@terka224 bojim sa, lebo internet plny hororovych pribehov 😪 Manzel tiez vravi, ze to nic nie je. Maly je vesely, bez horucky, pekne papa, aj spi, ale bojim sa. Vedeli by sme mi poradit, co sledovat? K lekarovi ideme az zajtra :(
@nelca0510 az teraz mi doslo, ze som mohla nosit aj rusko :(
Dokedy bola naozaj malička som vždy nosila, predsa len :( ale porad sa s dr., Hlavne aby sa do oka nedostal :(
Ja som mala strach ked moj mal 4mes,tiež som mala herpes.Tak strasne som davala pozor a narokom aj tie náplaste som kupila na herpes aby to bolo zakrite. Volala som na pohotovosť aj bývalej kolegine doktorke, a povedali že uplne v tenkej vrstve môzem natrieť usta zoviraxom.Kym nema teplotu sa nemusiš bať.V pripade teploty okamzite chod na pohotovosť
Škoda, že nemám fotku ale náš to mal pekne škarede. Celú bradu a ústa, najhoršie tak po 4 dňoch - sem tam mu to aj krvácalo. Ale v lekárni mi predali taký roztok z konope na to a tým som mu to natierala. Ozaj po týždni to bolo prec. Ostali mu také červené fľaky na brade ale aj to zmizlo. Podľa mňa sa netreba stresovať. Odporučila mi doktorka aj tekutý púder na to (ale to som už nakupovala ale keď tak môžete to vyskúšať)
Som Dr. Tvoj syn je už relatívne veľký, najväčšie riziko je vo veku do 3 mesiacov, najmä u nedonosenych . Treba to sledovať, ak by dostal horúčku, nereagoval a pod treba ísť do nemocnice. Môžeš mu na to dat aj krém s účinnou látkou acyclovir. Najčastejšie to našťastie ale prejde ako pár pupakov, čiže netreba mať paniku, medializovame prípady sú len vrchol ľadovca
To rusko vas teda napadnut mohlo, to by som urobila ako prve keby som mala herpes
Nech si to nechyta rukami toboz nie do oka lebo skoncite na ocnom hospitalizovany a poskodi mu to zrak
@heidy222 ďakujem velmi pekne za odpoved. 🙏🙏🙏
@taktotedanie nenapadlo. A tento komentar mi absolutne nepomohol, tak ste si ho pokojne mohla odpustit a nerypat do zeny, ktora momentalne preziva dost velky strach o svoje dieta. Ale tak, kopnite si, ak vam to urobi dobre.
Ak nie su akty v DU, pekne papa, nie je letargicky, nestresujte.Mam dvojky, predcasniatka, som infektologicka, herpes nemam ani nepamatam a predsa sme prekonali herpeticku gingivostomatitidu ak 4 mesacny...
Ahoj, ak sa ti robi herpes casto ( ja som mavala kazdy mesiac po porode, uz z porodnice som s nim odchadzala), tak mne velmi pomohlo uzivat lyzin. Teraz sa mi spravi tak 2x do roka. Tiez som byvala z neho na prasky, vsetko dezinfikovala, nosila rusko.
Ved som upozornila aby si to nechytal rukami a nesiel do oci
Clovek tu poradi a este mu aj vynadaju
riesila by som to cez Dr. - herpes je pre male deticky velmi nebezpecny …