5-mesačný syn si buchol hlavu, mám ísť na pohotovosť?

mira2222
6. dec 2019

Ahojte maly ma 5mes.a1tyzden.a buchol si hlavicku.. Ma to červené neplakal moc.. Potom sa aj smial po chvile.. Mala by som snim ist na pohotovosť. Nejak sa bojim. No nemá ani hrčku

veronika33
6. dec 2019

Išla by som s nim pre istotu, má to buchnuté dosť, je to malé bábätko, ktoré asi ešte nemá zrastenú fontanelu ....

xlucia
6. dec 2019

ako si ju buchol? kde? plakal hned? vracal? nie je spavy?

mira2222
autor
6. dec 2019

@veronika33 ďakujem

eliska13
7. dec 2019

@mira2222 išla by som

vandanda
7. dec 2019

Okamžite by som utekala na vyšetrenie. Každej sa to stane. Ale ma to dosť. Ako môžeš čakať len preto ze sa bojíš.?a písať namiesto aby si riešila???

mimibiga
7. dec 2019

Ja z vlastnej skúsenosti by som nešla, prvý syn tiež si buchol, padol na dlažbu, išla som s ním lebo na večer začal vracať, dali nás do nemocnice( aj vás dajú) a nachytali sme tam hnačku takže som odišla na reverznej ráno hneď a s druhým synom takéto veci som vôbec neriešila keď nebol plačlivý alebo nejak inak iný ako inokedy

veronika33
7. dec 2019

@mimibiga radšej chytiť hnačku, ako nezachytiť krvácanie do mozgu a prísť o dieťa

henka123123
7. dec 2019

Nesla by som.sledovala by som ho ci reaguju zrenice.nezvracia a podobne..a neukladala spat aspon 2-3 hodky.

shee11
7. dec 2019

ak nespadol na hranu, z velkej vysky, ak nemal vytok z usi, krv z nosa, ak nezvracal, ak su zrenicky ok, nebol spavy alebo malatny, nesla by som.

ivca88
7. dec 2019

Kamoske tiež takto padla a o dosť staršia..
Bolo tam vracanie a chvíľková malátnosť a dievčatko malo krvácanie v hlavičke .
Radšej choďte, pozrú sa na to a v pokoji pôjdete domov.
Ale pre istotu si zábal nejaké veci. Možno ostanete na pozorovaní.
Radšej byť deň v nemocnici, ako fakt ignorovať niečo vážne.
Nepíšeš aký veľký bol pád, takže podľa toho sa zariad

veronika33
7. dec 2019

tak hádam mamička s malým 5 mesačným synčekom včera išla na pohotovosť, stalo sa to včera poobede a keď neodpisuje, možno zostali v nemocnici, pevne verím, že bude chlapček v poriadku

mira2222
autor
9. dec 2019

Ahojte boli sme na pohotovosti pre istotu.. Kedze strach bol.. Velky... Ale povedali ze nic to nieje ocervenalo kedze hlavicka je mäkka.. Este.. 🙂