Ahojte prikrmujeme druhý týždeň.. 5mesacny plne dojceny doteraz. Malý mi pred zápchou trochu pooblizoval môj banán neviem ci z toho ale mal aj obilninu.. Poraďte mi žienky prosím niečo účinné už 7 dní nekakal prestala som prikrmovat druhý deň iba čisto kojím... Skúšala som aj rektalnu rurku už ale nič sa nepohlo. . Malý je spokojný vysmiaty. No 7 dni je veľmi veľaaa...
Ja len k tým príkrom. Neviem aké množstvo jedla si dala, ale treba začínať po malých množstvách. Tj .prvé dva týždne možno len množstvo ako kávová lyžička, potom viac. Aj keď dieťa by zjedlo viac, treba postupne zaťažovať tráviaci trakt
@triptamiiinka cim vsetkym uz prikrmujes? Pokial je spokojny, nestresuj. Obilniny kvoli lepku by som este v 5.mes neskusala..Ked tak,ovseny vyvar za lyzicku a to je tiez fajn na pohnutie criev.
@kubkovamama veď totok. Po dvoch týždňoch by mali byť stále iba na jednom prikrme a max 3-4 druhy zeleniny resp.ovocia
@kubkovamama viac menej zeleninu a vyskúšal quinou a pseno ale to bola ochutnávka iba nemal toho veľa... Papal hokaido, batat, červenú šošovicu, mrkvicku zatiaľ... Ale je pravda ze zjedol toho veľa myslela som ze mu chuti tak som krmila ďalej... Joj..
Ahoj mne naša pediatricka povedala že je to úplne vporiadku keď dieta začne papať tuhú stravu. Kým je spokojné tak myslím že povedala aj 10 dni je OK.
Tiež som sa vylakala keď mi mala takto prestala kakať ale potom sa to zase rozbehlo.
@triptamiiinka ono to bude tým množstvom. Píšem z vlastnej skúsenosti. Žalúdok a črievka doteraz spracovávali iba mlieko. Teraz treba vyskúšať tu stavu slivkovu, v lekárni sa dá kúpiť napr.vlaknina. a začať akoby znova. Mne keď sa to stalo, dali sme si dva týždne pauzu-cisto iba kojenie a potom som začala po trošku zas
@triptamiiinka skus davat pomenej jedla ... a viac tekutin , mojmu aj ked bol dojceny to nestacilo , tak som raz za cas dala trochu vody, slivkovej stavy ...
5 mesiacov na plné dojčeneho je ešte v norme. Názory na začatie prikr.su rôzne. Ale teda, asi najviac je začínať v 6 mesiaci
Ahoj,za dva tyzdne toho skusil uz vela.Skus troska spomalit.Mne lekarka radila system 3 dni jeden rovnaky prikrm.Ze dieta sa len uci jest a spoznavat chute.Mne sa to super osvedcilo.Znie to mozno divne ze 3 dni len varen mrka,3 dni cuketa ,3 dni...,potom miesat 3 dni mrka-cuketa...3 dni...
Ked uz tak vela skusil,tazko urcit co ho zapeka.
Ale samozrejme kazde dieta je ine.Co vyhovovalo nam,vam nemusi.
@triptamiiinka moja dcerka ked bola plne kojena tiez bezne nekakala tyzden....myslim, ze rekord mala 10 dni....
Vysmiata, ziadny problem.
Citala som, ze materske mlieko moze spotrebovat bezozvysku....
Ale neviem teda.
Skus vodu s vlockami povarit....a dochutit
@triptamiiinka Je mozne ze je to 1 druh zeleniny, ktory mu sposobil tu zapchu ale kedze si dala prilis vela v kratkom case, teraz nevies co by to mohlo byt. Uz som pocula od niekolkych mamiciek ze mrkva a batat zapekaju... naopak tekvica a cuketa pomahaju so zapchou.
Zastav vsetky prikrmy na 2 tyzdne ako radia a ked sa zase pekne rozkaka, zacni pomaly a aj 3-4 dni len s jednou zeleninou. Ranajky, obed a vecera ta ista zelenina a pozoruj ako sa zmeni jeho stolica. Niekedy sa zmena dostavi az za 2 dni.
@triptamiiinka Ahoj,, tiez by som nasadila slivkovu stavu a potom, keď tak sparene jabĺčko. Mrkvu by som nedávala každý deň. Stavu som dávala od hipp.
@triptamiiinka ahoj, mame teraz rovnaky problem. Rozpamatas sa prosim ako ste to vyriesili?
@pixie521 ahojky zienka, pomohol nám sirup od doktorky vola sa symbiolac...predpísala nám ho a po pár dňoch už to šlo pekne...je síce asi až dvoch rokov ale je čisto prirodny zo sliviek a fíg....vyskúšaj myslím ze sa da aj voľné kúpiť.drzim palce
@triptamiiinka za mna Slivková stava. Bud kúpiš v lekárni hotovú alebo kúpiš sušené slivky a rozvaris vo vode, das vypiť alebo primiešas do prikrmu;)