Ahojte. Maly ma 5 mesiacov a objavili sa mu na hrudnicku male cervene suche vyrazky. Ma taketo suche miesta aj na laktoch a stehnach. Nic nove sme nejedli a perieme stale v tom istom. Excipial to len zhorsil. Nemate s tym niekto skusenost.
Aj my sme to mali...nam zaberala nechtikova indulona...
Moja to mávala skoro do roka - chodili sme ku kožnej lekárke, pretože jedine čo nám zabralo bol Afloderm, ktorý je len na predpis. Posielala nás aj na výtery, niečo jej aj zistili, ale skôr, ako mala výsledky, tak jej to zmizlo, nepotrebovali sme už antibiotiká. Potom sa to vrátilo, asi na týždeň, a tak kolotoč. Minule sa jej objavil taký malý suchý fliačik na stehienku, ale dr. povedala, nech jej skúsim potrieť mastným krémom, a prešlo to...
nam excipial tiez nepomohol. ale bepanthen ano. skuste. kazdemu zabera nieco ine.
My mame ten isty problem, mala ma take suche cervenkave miesta na brusku, na predlakti a aj na stehienku...dr. nam predpisala zarabanu mast..vraj je tam kyselina mliecna...ale velmi nezabera..asi skoncime u koznej ☹
my to tiez mame. uz asi 3 tyzdne. boli sme aj u koznej a dala nam namiesat mast - no to fliacky este viac zdoraznilo.povedala,ze v nasom pripade nejde o atopicky ekzem,len to treba podchytit,aby sa nevytvoril. Excipial nepomohol, indulona trosicku lepsie,ale nevymizlo uplne. teraz mame take mlieko od La Roche a po nom to vyzera zatial najlepsie, no este to stale ma,ale pouzivame ho len 2 dni.
my sme to tiež mali asi 2 týždne, ale ja som zmenila gél na kúpanie. Dovtedy som používala Johnson, čo je od narodenia na vlásky aj na kúpanie a ten mi došiel, tak som vyskúšala zn.Gabi - z Maďarska - dostali sme to ako darček, píše tam, že neobsahuje ani mydlo, je čisto na prírodnej báze, ale nám to uškodilo. Malý to mal hlavne na bokoch, na lakťoch, pod kolienkom a na brušku. Teraz som ho 4 dni umývala len v čistej vode a po kúpaní som mu tie suché miesta natrela telovým mliekom sebamed a po dvoch dňoch sa to stratilo. Ostali suché miesta už len na lakťoch a pod kolenom. Ale bola som z toho dosť na nervy, to ti poviem, myslela som si, že to je od jedla, ale tiež nič nové sme nedávali.
na mojej malej som tiez minule nasla take suchsie miesta hlavne na predlakti. ja ju natieram len indulonou popripade takym mastnym kremom co nam miesali v lekarni na predpis koziarky 🙂