5 mesačný má kašeľ a teplotu. Je to zápal priedušiek?

nika1082
9. feb 2014

Som veľmi zúfalá, neviem, ako môžem pomôcť môjmu 5-mesačnému synčekovi. Od utorka má kašeľ, vykašliava. V stredu večer sa pridala aj teplota. Vo štvrtok sme boli u lekárky, dala nám atb. Klacid, a od kašľu Ambrobene sirup. Do včera sme mali ešte teploty. A dnes maličký zasa začal chrapčať, keď dýcha, je to úplne počuť. Kašeľ stále je. A ešte je stále taký umrndžaný, nepokojný. Čo by ste mi poradili?

katkas1
9. feb 2014

aby si s nim isla na pohotovost

iinuska
9. feb 2014

pripadne este do nosteka kvapky, a zvysit pod hlavickou ked lezi. Skore uzdravenie

aprilka90
9. feb 2014

pohotovosť!!! Vypadá to na bronchitýdu a to nieje žádná sranda, niechcem strašít ale "vdaka" bronchitýde mi moja dcera prestala dýchať úplne. Takže fofrom na pohotovosť a nečekat na názory ostatních VY STE MATKA SVOJHO DROBčEKA!!!

anniera
9. feb 2014

Klacid sú antibiotiká. U takých malých detí kým zaberú, tak to trvá niekedy aj 5-7 dní. Môj syn bežne ešte na 8.-my deň chrapčí a škaredo kašle. Mám s tým bohaté skúsenosti - bronchitída, astma a zápal pľúc sú vernými kamarátmi mladšieho syna. Odporúčam izbový režim, ustriehnuť teplotu, podávať lieky ktoré predpísal lekár. Ambrobene je dobrý liek na vykašliavanie, Klacid sú dostatočne silné antibiotiká aby zápal zvládli. Dávaj hlavne pozor pri kúpaní, kúp ho radšej len každý druhý/tretí deň kým je chorý aby zbytočne nezachladol (mojim deťom sa to vždy po kúpaní zhoršilo keď boli chorí). Okrem toho u malých detí je kašeľ preto dlhšie trvajúci lebo ich hlavnou potravou je mlieko a mlieko veľmi zahlieňuje. Držím palce.