Ahojte, uz som zufala ☹ Moj 5 mes. syn je este plne kojeny, ked sa naje, tak do pol hodiny vsetko mliecko vyvrati cely je mokry, vyvrati toho dost.. Zvracia aj 5 krat, len co ho prezleciem, opat sa vyvrati. Potom reve, lebo je zase hladny, tak zase mu dam mliecko a takto stale dookola. No posledny tyzden je to hrozne, bojim sa, aby to nieco nebolo s bruskom. Zeby to bolo zo zubkov? Neviem, este ziadny sa nechysta, len slinta a vsetko zuzle. Dakujem za pomoc 🙂
Ahoj! Aj my sme takto zvrackali a zistilo sa, že máme reflux. Treba s tým ísť ku doktorke,nech vás pošle na sono. Ak to potvrdia,dá sa to upraviť zahustením mliečka. Ono sa to časom upraví, keď sa tá klapka na žalúdku dovyvýja 🙂 Ja som začala dávať Nutrilon proti grckaniu a malá sa mi časom odstavila od kojenia. Preto by som to teraz riešila inak, aby som nestratila mliečko. Je veľa iných prostriedkov na zahustenie mliečka, treba sa poradiť. Držím palce!!! :D 🙂
pripajam sa u nas to robila dcerka a bol z toho reflux
dakujem velmi pekne, a ten reflux je od narodenia? on ta ma tak posledne 3 tyzdne , teraz som mu dala cajik a do minuty bolo vsetko von. On nic v sebe neudrzi. Vsetci mi vravia< aby som ho zacala prikrmovat ☹ Neviem
@lelocka tu sú rady ako na reflux pri dojčení http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
@lelocka urcite chod k dr., nech vas posle na gastro na uzv.... moja ho mala od narodenia... nikdy predtym ti po napapani negrckal?
a dobra rada, ked ho nakojis, drz ho vo zvysenej polohe, kym si neodgrgne... a aj v postielke vypodloz matrac pod hlavou aby bol vyssie....
my sme davali UM pro ti refluxu - AR.... je hustejsie ako obycajne.... ale grcala ako gejzir aj tak... pomohlo az prikrmovanie a potom to postupne uplne vymizlo....
Môj malý to isté. Nám pomohlo skrátiť čas kojenia, on si bol schopný cuckať aj hodinu, napokon som vysledovala, že max. 15-20 min. keď cucká tak všetko nevygrcia, a je spokojný. Doktorka povedala, že kým pekne priberá, tak to nebudeme riešiť.
baby, soplik nema, ale kadi jak lion, kazdy den aj 3 krat tiez ale to tak posledny mesiac, na to mi doktorka povedala, ze je vsetko ok, ze mozu to byt tie zubky a ze vsetky vysetreia boli ok. Inac do teraz krasne priberal, no po tomto tyzdni neviem neviem, je hrozne besny, hladny, nic ine nerobim len periem ovracane, kojim, a vlacim ho aby si odrgol ☹
zeby som mu fakt mala dat uz tu mrkvu? bola som zastancom, ze od ukonceneho 6 mes. Neviem, len nech uz je najedeny a spokojny
ale zvlastne je, ze ked sa naje v noci, tak spi, nic nevyvrati, spi dalej. Snad to bude ok. A este ma napadlo, manzel mal asi cca mesiac do zadu brusnu chripku, zeby cosi z toho dostal?
ahoj ahoj. My máme teraz 7 mes. dcéru. Tiež do ukončeného 6 mesiaca sme grckali....a poviem ti, že niekedy aj celé čo vypila , niekedy postupne na etapy... v noci aj cez deň - som si myslela že máme manekýnku /myslím to v dobrom/ lebo sme sa prezliekali aj 10 krát za deň / jasné že aj v noci /. Po tom 6 mesiaci uťalo a pohoda. .naša Dr. to neriešila že keď priberá tak pohoda....že nás nebude ťahať po vyšetreniach. Tiež slintala a "papala" si pršteky.
Prikrmujeme od 4,5 mesiaca. Dnes už papáme "všetko". . A neboj pokiaľ nehádže doslova "šable" do väčšej vzdialenosti tak by vám to mohlo prejsť. Ale rozhodnutie či Dr. alebo nie je na tebe . Tak vám držím palce.
Ešte ma napadlo kamarátkina dcéra má teraz 1 mesačného Tomáška. A ja som teda počula prvý krát od nej že malému nerobí dobre vigantol - po ňom mu je zle. Tak mu zataiľ nedáva....
@lelocka no, od manzela po mesiaci asi tazko,a le tak ak nesedite iba doma izolovani, tak moze ist o nejaky virus, ale to by ste zrejme mali vsetci kratko po sebe. A crevna chripka netrva tyzden....mozno je problem, ze ho stale dojcis. To, ze place, nemusi znamenat, ze je hladny. Musi to mat vnutri riadne rozdrazdene, zrejme ho to aj boli a tak place. Tym, ze mu das hned napit, situaciu len zhorsujes. Davaj mu pit menej a castejsie, zrejme nevie, kedy ma dost a hlavne mu nedavaj ziaden caj, aj to mu moze sposobovat problemy. Plne dojcene dieta caje nepotrebuje. Nieco ste museli zmenit, kedze predtym nevrackal. Ak by islo o reflux, vracal by od narodenia. Tu nieco nesedi. Aky mu davas ten caj? zacala si ty jest nieco, co si predtym nejedla? treba najst pricinu. Pises, ze v noci nevracia. Ako casto ho dojcis?
@lelocka no, tak skus kazde dve hodky dojcit aj cez den. Pisala si, ze do pol hodiny od dojcenia sa ti cez den povracia, zacne plakat a tak mu das zase napit...cize ho dojcis prilis casto. Skus natahovat tie intervaly, daj mu menej pit, reguluj to ty, nenechavaj to na maleho a uvidis, ci bude nejake zlepsenie. A skus zmenit aj tu polohu.
Baby, a to ze grca a hnackuje vas nenapadla aj crevna viroza???
Ak je to len tyzden, tak reflux urcite nie, zubky tiez nie, sto pro treba ist k lekarovi, mozu to byt aj rotavirusy, cize ta crevna viroza sposobena rotavirusmi.. Mam dve deti, starsia mala reflux, toto ani nahodou netipujem na reflux, o babske ady su jedna vec a rada odbornika druha. Takze sup sup k pani dr. 🙂
@lelocka vola sa to reflux, precitaj si o tom 😉