5 mesačný kojený syn stále zvracia

lelocka
22. mar 2014

Ahojte, uz som zufala ☹ Moj 5 mes. syn je este plne kojeny, ked sa naje, tak do pol hodiny vsetko mliecko vyvrati cely je mokry, vyvrati toho dost.. Zvracia aj 5 krat, len co ho prezleciem, opat sa vyvrati. Potom reve, lebo je zase hladny, tak zase mu dam mliecko a takto stale dookola. No posledny tyzden je to hrozne, bojim sa, aby to nieco nebolo s bruskom. Zeby to bolo zo zubkov? Neviem, este ziadny sa nechysta, len slinta a vsetko zuzle. Dakujem za pomoc 🙂

katren
22. mar 2014

@lelocka vola sa to reflux, precitaj si o tom 😉

katy2
22. mar 2014

@lelocka treba riesit s dr. Podla vsetkeho ide o reflux....

maskaroza
22. mar 2014

Ahoj! Aj my sme takto zvrackali a zistilo sa, že máme reflux. Treba s tým ísť ku doktorke,nech vás pošle na sono. Ak to potvrdia,dá sa to upraviť zahustením mliečka. Ono sa to časom upraví, keď sa tá klapka na žalúdku dovyvýja 🙂 Ja som začala dávať Nutrilon proti grckaniu a malá sa mi časom odstavila od kojenia. Preto by som to teraz riešila inak, aby som nestratila mliečko. Je veľa iných prostriedkov na zahustenie mliečka, treba sa poradiť. Držím palce!!! :D 🙂

0604katka
22. mar 2014

pripajam sa u nas to robila dcerka a bol z toho reflux

lelocka
autor
22. mar 2014

dakujem velmi pekne, a ten reflux je od narodenia? on ta ma tak posledne 3 tyzdne , teraz som mu dala cajik a do minuty bolo vsetko von. On nic v sebe neudrzi. Vsetci mi vravia< aby som ho zacala prikrmovat ☹ Neviem

zuzi0110
22. mar 2014

@lelocka tu sú rady ako na reflux pri dojčení http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...

katy2
22. mar 2014

@lelocka urcite chod k dr., nech vas posle na gastro na uzv.... moja ho mala od narodenia... nikdy predtym ti po napapani negrckal?
a dobra rada, ked ho nakojis, drz ho vo zvysenej polohe, kym si neodgrgne... a aj v postielke vypodloz matrac pod hlavou aby bol vyssie....
my sme davali UM pro ti refluxu - AR.... je hustejsie ako obycajne.... ale grcala ako gejzir aj tak... pomohlo az prikrmovanie a potom to postupne uplne vymizlo....

zuzi0110
22. mar 2014

@lelocka moja mala tiež a u nás stačilo nosiť po kojení a dávať pozor aby nehltala vzduch. Zmena polohy pri dojčení. Odgrgla si aj po pol hodine v šatke.

sendy182
22. mar 2014

@lelocka ahoj a normálne si po kojení odgrgne?........ak zaspí dávaš ho do zvýšenej polohy?.......

lelocka
autor
22. mar 2014

@sendy182 no po dojceni si hned odrgne a hned to aj vyvrati :( pred tym to nerobil, len tento posledny tyzden. Je pravda, ze ho kojim tak ze lezka, tak bol zvyknuty este v porodnici

zuzi0110
22. mar 2014

@lelocka ak to robí iba týždeň a tečú mu aj sliny a všetko žužle tak to zúbky môžu byť. Z nošteka mu netečie? Nie je zahlienený? Lebo aj z toho môže grckať.

sendy182
22. mar 2014

@lelocka takže lekár........pre istotu.........

katy2
22. mar 2014

@zuzi0110 ja teda neviem, zo zubov byvaju teploty, hnacka, nadcha... ale aby dieta tolko zvracalo... to by som urcite riesila a nekladla by som to za vinu zubom :(

kaja01
22. mar 2014

Môj malý to isté. Nám pomohlo skrátiť čas kojenia, on si bol schopný cuckať aj hodinu, napokon som vysledovala, že max. 15-20 min. keď cucká tak všetko nevygrcia, a je spokojný. Doktorka povedala, že kým pekne priberá, tak to nebudeme riešiť.

lelocka
autor
22. mar 2014

baby, soplik nema, ale kadi jak lion, kazdy den aj 3 krat tiez ale to tak posledny mesiac, na to mi doktorka povedala, ze je vsetko ok, ze mozu to byt tie zubky a ze vsetky vysetreia boli ok. Inac do teraz krasne priberal, no po tomto tyzdni neviem neviem, je hrozne besny, hladny, nic ine nerobim len periem ovracane, kojim, a vlacim ho aby si odrgol ☹

zuzi0110
22. mar 2014

@katy2 ak mu tečú dozadu soplíky tak ho z toho napína. Moje deti sa z nádchy bežne povracali aj keď už chodili do škôlky. Sused mal sviečku pod nosom celý čas ako mu zúbky išli. A celkovo môže byť nachladený. Lekárka ti vie zistiť.

lelocka
autor
22. mar 2014

zeby som mu fakt mala dat uz tu mrkvu? bola som zastancom, ze od ukonceneho 6 mes. Neviem, len nech uz je najedeny a spokojny

aliza
22. mar 2014

@zuzi0110 ale lelocka pise, ze maly soplik nema, takze nadcha to nebude a ani zubky to nebudu, zo zubkov sa rozhodne nevracia 😖

zuzi0110
22. mar 2014

@aliza zo zúbkov nie ale z hlienov. To som napísala... Že ak má zo zúbkov soplíky, hlieny. To že soplík nemá napísala až po mojom príspevku. Ak doktorka povedala že nemá hlieny tak to je idé. Potom neviem. Lebo moja sa s refluxom narodila a nevznikol jej počas života.

lelocka
autor
22. mar 2014

ale zvlastne je, ze ked sa naje v noci, tak spi, nic nevyvrati, spi dalej. Snad to bude ok. A este ma napadlo, manzel mal asi cca mesiac do zadu brusnu chripku, zeby cosi z toho dostal?

stvrtea
22. mar 2014

ahoj ahoj. My máme teraz 7 mes. dcéru. Tiež do ukončeného 6 mesiaca sme grckali....a poviem ti, že niekedy aj celé čo vypila , niekedy postupne na etapy... v noci aj cez deň - som si myslela že máme manekýnku /myslím to v dobrom/ lebo sme sa prezliekali aj 10 krát za deň / jasné že aj v noci /. Po tom 6 mesiaci uťalo a pohoda. .naša Dr. to neriešila že keď priberá tak pohoda....že nás nebude ťahať po vyšetreniach. Tiež slintala a "papala" si pršteky.
Prikrmujeme od 4,5 mesiaca. Dnes už papáme "všetko". . A neboj pokiaľ nehádže doslova "šable" do väčšej vzdialenosti tak by vám to mohlo prejsť. Ale rozhodnutie či Dr. alebo nie je na tebe . Tak vám držím palce.
Ešte ma napadlo kamarátkina dcéra má teraz 1 mesačného Tomáška. A ja som teda počula prvý krát od nej že malému nerobí dobre vigantol - po ňom mu je zle. Tak mu zataiľ nedáva....

aliza
22. mar 2014

@lelocka no, od manzela po mesiaci asi tazko,a le tak ak nesedite iba doma izolovani, tak moze ist o nejaky virus, ale to by ste zrejme mali vsetci kratko po sebe. A crevna chripka netrva tyzden....mozno je problem, ze ho stale dojcis. To, ze place, nemusi znamenat, ze je hladny. Musi to mat vnutri riadne rozdrazdene, zrejme ho to aj boli a tak place. Tym, ze mu das hned napit, situaciu len zhorsujes. Davaj mu pit menej a castejsie, zrejme nevie, kedy ma dost a hlavne mu nedavaj ziaden caj, aj to mu moze sposobovat problemy. Plne dojcene dieta caje nepotrebuje. Nieco ste museli zmenit, kedze predtym nevrackal. Ak by islo o reflux, vracal by od narodenia. Tu nieco nesedi. Aky mu davas ten caj? zacala si ty jest nieco, co si predtym nejedla? treba najst pricinu. Pises, ze v noci nevracia. Ako casto ho dojcis?

lelocka
autor
22. mar 2014

@aliza ja som mu cajik zacala davat len pred cca mesiacom aj to len 2 krat mal zatial. davam mu bio fenikovy od Hipp. Viem, ze v tomto to urcite nie je. Ani mi nevypije nic, chudacik, ani neviem pit z flasky 🙂 V noci kazde dve hodky si pyta.

aliza
22. mar 2014

@lelocka no, tak skus kazde dve hodky dojcit aj cez den. Pisala si, ze do pol hodiny od dojcenia sa ti cez den povracia, zacne plakat a tak mu das zase napit...cize ho dojcis prilis casto. Skus natahovat tie intervaly, daj mu menej pit, reguluj to ty, nenechavaj to na maleho a uvidis, ci bude nejake zlepsenie. A skus zmenit aj tu polohu.

madat
22. mar 2014

Baby, a to ze grca a hnackuje vas nenapadla aj crevna viroza???

madat
22. mar 2014

Ak je to len tyzden, tak reflux urcite nie, zubky tiez nie, sto pro treba ist k lekarovi, mozu to byt aj rotavirusy, cize ta crevna viroza sposobena rotavirusmi.. Mam dve deti, starsia mala reflux, toto ani nahodou netipujem na reflux, o babske ady su jedna vec a rada odbornika druha. Takze sup sup k pani dr. 🙂