Ahojte mam skoro 5mesacneho synceka a na hlavicke ma nieco zlte co sa podoba na ekzem,ale neviem ci to je.Ma tam aj take male chrasticky a na tie sme dostali krem Linola Fett od doktorky.Povedala nam ze je to z pocasia a ze liecba trva tak cca 4tyzdne.Predtym nemal okrem toho nic a teraz to ma skoro na pol hlavicke.Ma to tak v strede hlavicky a je to vidno lebo este nema vlasky a ak aj ma tak blond.Neviete co to moze byt?
@veselavrba aj moj maly to mal, a je nato uuzasny sampon.Pouziva sa kazdy druhy den a supinky su prec behom dvoch tyzdnov(samozrejme aj s vycesavanim, ten samponik tie supinky akoby len odlepoval ale z vlaskov ich musis dostat hrebenom).Hned idem pozriet do kupelne ako sa ten sampon vola ;)
Ahoj, aj moje deti to mali. Ja som používala salicylový olej 3%, po nanesení tie chrastičky zmaknu, a potom ich vyčešeš s hrebeňom.
Ahoj, vidim, ze je vela verzii. Nam pre zmenu lekarka odporucala natierat maslom, nechat posobit 30 minut az hodinu a potom umyt samponom a vycesat a tiez to funguje 😀
@veselavrba My sme skúšali salic. masť, vyčesávanie, Babe šampon na mliečnu chrastu sme používali asi mesiac, vyzeralo to omnoho lepšie, ale stále sa to vracalo. Hlavička mu sčervenela, urobili sa červené malinké pupáčiky, ktoré mokvali a za tri-štyri hodinky už bola na hlavičke žltá kôrka. Mali sme aj prejavy atopic. ekzemu a zdalo sa mi, že ho tá hlávka svrbí ( mal to asi na pol hlavičky) , tak som mu dala Locoid lipokrem (hydrokortizon) v tenkej vrstvičke aj na hlávku a po dvoch namasteniach to zmizlo, mali sme pokoj asi tri týždne, potom sme sa očkovali, nato dostal nádchu, čiže zaberák na imunitu, tak sme do ekzemu opat rozkvitli na ličkach, nôžkach, rúčkach a zdalo sa mi, že aj na hlávke to chce rašiť, tak som opäť už len jeden krat potrela locoidom tenučku vrstvičku asi 1 cm štvorcový, kde sa mu to začalo robiť a je zas pokoj.
a pozor na čapice ,ak dávaš hrubú čapicu,vlnenú,treba dať pod to tenkú bavlnenú čapicu,inak všetko tak ako pisali dievčatá ,len žiadne kortikoidy,to nech je posledná voľba
ok baby dakujem Vam vyskusam a dam potom vediet
Zrejme to bude seborea...Skúste krémovať a po zmäknutí chrastičky dávať dole. Moje deti ich mali toľko, že som ich musela vyčesávať z ich vláskov. Žiaľ staršiemu sa to vracalo skoro do 8-mich rokov, teraz je v poriadku.