5 mesačná má strašný kašeľ a upchatý noštek

laurina21
6. feb 2013

Ked mala mala 2 mesiace, tak dostala nadchu. Na to mi detska lekarka predpisala MUCOSOLVAN sirup na hrdlo, FENISTIL kvapky a do nosa nejake antibiotikove kvapky, ktore som mohla davat len 7 dni. Dcerke to po tyzdni preslo.
Potom sme odcestovali mimo SR, kde momentalne aj zijeme a pred mesiacom mala ochorela znova. Boli sme u lekarky a ta jej predpisala len FENISTIL kvapky a nosny sprej na baze morskej vody. Po dvoch tyzdnoch sa jej to upravilo ale jej hlas nebol stale cisty. Tyzden na to, ked som dostala nadchu aj ja, tak sa jej to vratilo v plnej sile a mala vykasliava hlieny a takisto ma velmi zahlieneny nostek, co jej odsavam odsavackou. Predvcerom som bola u lekarky a povedala, ze ma virus a kazala mi pouzivat nosny sprej OTRIVIN pre deti a tiez nosny sprej na baze morskej vody. Mne OTRIVIN hrozne vysusil sliznicu v nose a tak sa jej to bojim davat. Bohuzial v tejto krajine nie je ziaden nosny sprej okrem OTRIVIN!!! a nosnych sprejov na baze morskej vody. Na hrdlo mi nedala nic, aj ked vykasliava hnis, tak jej davam MUCOSOLVAN, ktory som si priniesla zo Slovenska. Prosim o radu, co by som jej mala dat. Kamaratka tu o par dni cestuje, tak by som jej to kazala kupit na SK a doviest. Mala je na NUTRILONE od 2 mesiaca. Dakujem za kazdu radu.

malinkaaninka
6. feb 2013

@laurina21 aká stará je dcéra?nemusí hned potrebovať antibiotiká.otrivin nedávaj.ja dávam fakt tu morsku vodu aj desať krát denne do nošteka.super na nej je,že nestenšuje sliznicu nosa ako ostatne kvapky do nosa.a vyrieši problem.odsať soplik a streknuť.stečie až dolu a čistí aj hrdielko.a na vykašliavanie dávam tymianovy čaj alebo sirup,riedi hlieny,spustia sa velmi aj z nosa,stačí tak 5 dní.ak je to už vážnejšie alebo nepomáha,tak trifed,solmucol,bromhexin..

malinkaaninka
6. feb 2013

@laurina21 už som si vžimla,že má 5 mesiacov.a crp jej doktorka robila?

veri25
6. feb 2013

já bych mazala tymiánovým krémem hrudníček, když půjde spinkat, krásně jí to protáhne nosní dutiny a bude hezky spinkat, my ho taky používáme

beruska24.9.
6. feb 2013

@veri25 Ten se dá sehnat kde, v lékárně? Holky jsou od minulého pondělka nemocné (obě druhá atb za sebou), mladší je hrozně zahleněná a v noci ji budí hnusný kašel. Zítra jedeme na kontrolu k dr., tak bych se příp. v lékárně mohla zeptat. Jinak tady v nejbližším okolí asi nemám nikde šanci. Díky!

veri25
6. feb 2013

v lékárně, možná i v obchodě se zdravou výživou 🙂

dasulik123
6. feb 2013

@laurina21 ahoj ja mam velmi dobre skusenosti so sirupom AMBROBENE.krasne vycisti priedusky od hlienu.ten hlien moze byt zatekajuci soplik.pocas spanku troska davat dietatko do vyvysenej polohy.davam sprej do nosa PHYSIOMER,potom odsajem s odsavackou na vysavac a dam kvapky NASIVIN alebo OLYNTH.treba sem tam pri chorobe podavat aj kvapky CEBION cisty vitamin C.

zulina9
6. feb 2013

Ahoj. My mame tiez 5 mesiacov a tak isto mame kasel a soplik. Ja mu davam do nosteka ten physiomer sprej a sinupred kvapky do bruska ,popritom cbion do caju. A odsavame sopliky odusu. Krpec tiez vykasliava hlieny az tak ze si obcaz aj grcne. Ale musime vydrzat. 😉

laurina21
autor
7. feb 2013

Takze kocky, mala bola vcera na pohotovosti a zistili, ze ma zaskrt. Takze jej nasadili kortizony / stereoidy a musi inhalovat. Dakujem za super rady.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanislavao
7. feb 2013

u takto malych deti, ani u starsich, netreba choroby liecit podomacky a liekmi, ktore vam niekto odporuci na fore. treba ist vzdy k doktorke. cim skor sa nasi spravna liecba, tym skor sa dieta vylieci. mate dietatko ockovane?

sloto
7. feb 2013

my mame tiez 5 mesiacov a obe moje babulky dvojičky mi kašlú už vyše dvoch mesiacov. v decembri sme si poležali i v nemocnici, stav sa zlepšil, ale nevyliečil celkom. takto to trvá už od vianoc. teraz mi začali zase viac kašlať, už sme vyskúšali spústu sirupčekov ale nič nejak zvlášť nepomohlo. ich kašel je vlhký, hlienovitý, sople ani moc nemajú,prakticky im odsajem len raz denne aj to len trošku, inak majú všetko vzadu.
už som takisto zúfalá, teraz ešte skúšam im dávať čaj od kašlu, tak som zvedavá čo to spraví....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurina21
autor
7. feb 2013

Ano, uz sme boli na 4 ockovaniach. Ale neviem, ci to zahrnalo aj ockovanie na zaskrt. Pravdepodobne to mala dostala v jasliach. ☹

ekinkala
8. feb 2013

hmmm moze byt pokial chodi do kasjel moze pochytit rozne choroby

alikaa
8. feb 2013

@laurina21 Pozri sa do papierov z pohotovosti aku diagnozu ti napisali. Zaskrt sa totizto na Slovensku nevyskytol od 80tych rokov.

dasulik123
8. feb 2013

@laurina21 no vyzera to tak ze tam bude v nosteku nejaka bakteria.mali by urobit nejake vytery z nosteka.moj starsi syncek ked nastupil do skolky tak nosil domov tzv.skolkarske bakterie a mladsi syncek mal pravidelne kazdy mesiac nadchu a potom mu stekali hlieny aj na priedusky.a ked pises ze chodi do jasli tak by lekari mali urobit vytery ci tam nie je premnozena nejaka bakteria.lebo aj nam predpisovali nosne antibioticke kvapky a tie potvorky boli vzdy odolne.az po vyteroch sa zistilo ze aka je tam bakteria.nakoniec ale neboli nutne ziadne antibiotika.nakoniec sme si ale nato zvykli ze pokial bude starsi syn chodit do skolky tak vzdy nieco donesie zo skolky nejaku tu skolkarsku bakteriu.a zaskrt???nie cierny kasel?

dasulik123
8. feb 2013

a co sa tyka sirupov proti kaslu?treba sledovat u dietatka aky ma vlastne kasel.lebo ked ma vlhky hlienovity tak si treba kupovat mukolytikum,expectorans to su sirupy specialne urcene na vlhky kasel,ale v priebehu dvoch troch dni sa hlien zacne vytvarat viac,tym sa cistia dychacie cesty.takze je to normalny priebeh pri uzivani mukolytik.treba dodrziavat davkovanie a dobu liecenia.a co sa tyka sucheho drazdiveho kaslu bez tvorby hlienu tak nato su sirupy antitusika.ale pokial je stale velmi silny kasel,tak radsej ist k lekarovi.

laurina21
autor
9. feb 2013

Tak kocky, dnes sme boli na kontrole a ked som sa spytala, ako mohla mala dostat zaskrt, tak doktor povedal, ze to nebol zaskrt, ale bronchiolitis. ( na prvej navsteve u lekara bol manzel a nejako si to poplietol). Teraz ale rozmyslam, ci vobec bolo dobre davat malej kortizony a antibiotika. Najpodstatnejsie je, ze je na tom omnoho lepsie. Ospravedlnujem sa za podanie chybnej diagnozy 🙂 a prajem pekny vecer