5 dňový syn ma hnačku. Čo mu pomôže?

zelenydudlik
8. feb 2015

Mlieka mám malo,tak musím dokrmovat. Ako často ho mam krmit,aké množstvo a hlavne čo stou hnackou???

domak2
8. feb 2015

-ako vies, ze ma hnacku? Riedka stolica je u babatiek bezna, tiez aj rozne farby.
-ak chces mat mlieka viac, tak nedokrmuj ale porad sa s laktacnou poradkynou - mamila.sk
- ak chces pokracovat s dokrmovanim riad sa podla navodu na mlieku, pripadne skrat trosku casove useky ak vidis , ze je babatko hladne
- moja spala najradsej polozena bruskom na mne, musis si sama najst co vam vyhovuje, pokial samozrejme nema bolesti- co ma privadza k najdolezitejsiemu bodu- je este velmi malinky, ak si s niecim nie si ista- smer pediater, nie internet 🙂

pribinak
8. feb 2015

normálne sa stolica sformuje, az ked začnete papat prikrmi, u novorodencov je normálne, ze majú riedku stolicu, taka žltá riedka praženica - tak vyzerá hovienko novorodenca ktorý pije materské mlieko

UM a flašku mu zatiaľ nedávaj, často si ho prikladaj, nechaj ho dlhšie na jedním prsníku, aby pil aj zadné mlieko, aj 15 min, velmi riedke kako môže byt aj z toho, ze pije len predné mlieko, to je na zahasenie smädu a zadné hustejšie mlieko ho zasýti

Podla všetkého idete zajtra na poradnu, tam ti krpca odvážia a uvidis ci priberate, teda, ci dost vypije od teba
Určite mu zatiaľ UM nedávaj, skús este vydržať

lauricka
8. feb 2015

5 dni a uz vies ze mas malo mlieka? nestracaj cas a zavolaj laktacnej, stoji to za to!
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

trulinka
8. feb 2015

Mne sa mlieko normalne spustilo az 7 dni po porode - cisarskom. Dovtedy som si ho stale prikladala a len potom dokrmila umelym mliekom. Cize urcite to vydrz, prikladaj stale ked bude chciet. Viem, je to narocne, ja som si tym sposobila to, ze som mala strasne bolave bradavky, ale to preslo. Teraz sa pekne kojime uz 7-my mesiac. Drzim palce, ta stolica je v poriadku, ze je riedka.

iwesska
8. feb 2015

5 dnove babo nemoze mat tuhu stolicu, tak by som chcela vediet, ako si prisla na to ze ma hnacku. Lebo riedka zlta voda v tomto veku je normalna. A ako casto ho mas krmit a kolko , to sa snad nebudes pytat na fore, ale budes sa riadit jeho potrebami 😉

milota164
1. dec 2015

my sme isli po cisarskom domov po 6 dnoch a uz som kojila ale mozno tak den normalne, dovtedy sme sa snazili a snazili. urcite to nevzdavaj. len si chran bradavky lebo tie dostanu zabrat pri zaciatkoch.Ja som pouzivala Bepanthen , netreba ho umyvat pred kojenim a davala som ho aj malej na zadocek takze 2v1 🙂

dadulajda
1. dec 2015

Mozno sa mylim, ale prepacte, co ste robili 9 mesiacov tehotenstva??? a co ste sa nepytali v porodnici??? kolko mlieka dat dietatu sa pytate na fore ked je dieta na svete?? je to aj na krabiciach preboha! co robi zatial to male?? ruci na cely barak kym vy cakate kto vam tu co odpise? preboha trosku zdraveho rozumu!

a ak sa tak hrozne mylim, musite vediet, aku konzistenciu a farbu ma mat stolica novorodenca a ci treba navstivit doktorku alebo to zvladnete sama a ake reakcie moze mat strava na dieta.UM vacsinou zapeka. ak ste kojenie vzdali hned na zaciatku a davate UM tak pocet davok mate urcenych ja nechapem o com... 😖