Dobrý deň prechádzame si s kiahnami mame 5ty den od 3ho dňa dcéru mačam(2dni 2krat denne) a včera raz denne v hypermanganovom kupeli pár sekund ten kúpeľ sa dokedy praktizuje? Nikde sa neviem dočítat plus natieram s tantum verde striedam s betadine niekde už má chrastičky niekde veľké pluzgiere.
Za každú radu vopred pekne ďakujem keďže nemám žiadne skúsenosti
@veronika2316 skúsila som na 4ty den ale nebolo to ok na pluzgiere som si všimla ten kupel.krasne uklidni nie su take cervene a puder nie vsade mi zisiel.dole puder rozmýšľam dat ked bude mat chrasty vsade mne v piatok odporucili tantum verde a tea tree v lekarni takze vikend sme tak presli
Pokial su pluzgiere, dovtedy by som to praktizovala. Ked uz su chrasticky, tak uz je to v pohode, vtedy uz mate kvazi po kiahnach.
@zuzkaa1991 keď bude mať chrasty púder už máš úplne zbytočný davat
@zuzkaa1991 ja som púder nedávala vôbec, oveľa rýchlejšie sa jej to vysušilo a zhojilo. Iba som kúpala v hypermangane a fenistil kvapky ak ešte svrbia. Pamätám si ako mi to kázali natierať tým púdrom , keď som mala kiahne ako pubertacka a dlho sa mi to hojilo, viac mokvalo. Pri dcére bolo raz-dva po kiahnach, za mňa ten púder úplná blbosť, viac škody ako úžitku
@mayami som si vsimla preto jeden den som dala kedze mala bolesti tak lekarka na ukludnenie ....ok a ten kupel mam dalej davat 2krat denne doobedu vecer ci raz? Max cez den raz dvakrát natieram co som napisala
@zuzkaa1991 v pohode môžeš aj dva krát keď to ešte svrbí. My sme to použili len možno tie najhoršie asi 3 dni, potom sa to začalo zlepšovať.
@mayami ju. Nesvrbi vôbec ja to beriem ze too vysusuje ten kupel 😊 mame 6ty den den a pol mala teplotu a len 3den v noci sme.nespali ze cikula ju bolela asi z kupela odvtedy jej mastim s imazolom ma tam.len 2 pupence ale uz zacinaju chrasty
Otázka kedy sa moze dieťa normálne umyvat s mydlom hlavne ma zaujíma vlasy kedze vcera som az nasla ze.asi 30ks ma.vo vlasoch zacala.som az vcera natierať tam
Ked chapem ze ked bude mat na každom pupence chrastu?ma male cervene bodky ktoré nakoniec zatial nerastú ani nevystvaraju pluzgiere
Ja som kupala 1x denne az do odpadnutia poslednej chrasty. Ale hlavne kvoli tomu, ze moje decka si to odskrabavali a mali krvave jamky
Puder nie!!!! Hypermangan mozes davat do uplneho zasusenia, pripadne do odpadnutia chrast (ale vtedy uz v podstate nemusis), neskodi nijako, len susi pokozku, takze potom budete musiet zasa dobre hydratovat nejakym kvalitnym neparfumovanym telovym mliekom. A vlasy ak umyvas hypermanganom, tak nepotrebujes mydlo, hypermanagan dezinfikuje, takze hlavka by mala byt cista. Kupat staci 1x denne ak ju to nesvrbi (vtedy kludne viackrat, kedze to ma aj protisvrbivy efekt).
@anavixy tak vlasy si nenamaca takze uz týždeň nema umytu hlavu preto ma zaujíma kedy mozem umyt vlasy ale asi ked budu tam chrasty ze?
Ale vlasy mozes v hypermangane umyt tiez, aj umyvaj, ked tam ma tiez kiahne, len nech jej to nejde do oci. A teda hej jemne detske mydlo az ked budu zasusene radsej..
@anavixy nechcem jej mocit vlasy lebo budu smrdiet ma dlhe veľmi. Ook tvar jej utieram s tampón z kupela tak jej namočím aj tie vyrážky na hlave
@zuzkaa1991 ja som tie vo vlasoch vobec neriesila. Nic som im tam nedavala a napodiv jej najlepsie dopadli🫣 hlavu som umyvala az po 2.5tyzdni ked tam boli len 2-3 chrasticky. Inak by si to dodrapali pri samponovani
Ahoj misy to prežívame tiež. Syn už má vyše 2 týždňov má chrasty občas ho ešte okúpem. Ale dávam mu ešte tanno hermal. Dcéra to teraz má od stredy. Kúpeme ju dvakrát denne v hypermangáne plus krémujem a nedávaj tekuty Puder ale radšej daj betadine ako mi tu odporúčali je to fakt lepšie
@zuzkaa1991 asi kým nevyschnu tie vyrážky ja som dávala aj tekutý púder