5,5-ročný chlapec má z ničoho nič kašeľ uprostred noci

22. okt 2023

zdravim, co to uz mam po internetoch precitane, a ze laryngitida takto nastupi - v podstate z nicoho nic sa dieta v noci rozkasle takym plechovym/stekavym kaslom.
dala som teraz fenistil kvapky a chvilu dychal vonku (ale ani poriadne chladno nie je) a potom sa sam vypytal ze “sprcha”, tak sedi v teplej vani. uz nekasle.
k lekarke sa, ak tak, dostaneme najskor v pondelok, ale teda moze to byt laryngitida? fakt ze z nicoho nic, vcera pohoda, ziadne teploty, ziadne naznaky choroby, a teraz sa zobudil s kaslom, aky som nezazila este. hned som dala ten fenistil kvapky.

3petka
22. okt 2023

Áno laryngitida je taká. Môj ju máva pravidelne v takomto obdobi. Už viem presne kedy nasadiť lieky, nám pomáha kalciovy sirup.

autor
22. okt 2023

@3petka kalciovy sirup som dala tiez. A ten fenistil kvapky. A ist s tym v pondelok vobec za pediatrickou? Vie predpisat nieco vhodnejsie?

marianarem
22. okt 2023

Ano laryngitida vie takto prekvapit uprostred noci. Ten kasel je velmi specificky. My sme prvykrat teda volali aj sanitku, lebo maly mal aj problem s dychanim. Potom to mal este raz a to sme k doktorke nesli. Je to viroza vacsinou a tam toho vela nenavymyslas.

autor
22. okt 2023

@marianarem no ja som mu dala teda ten fenistil a kalc. sirup, zaspal a spal bez kasla, bez prerusenia az do 7:30, teraz absolutne nekasle. Uvidime co povie pediatricka zajtra teda

zorkahorka
22. okt 2023

Laryngitida sa lieči tak ako kazdy kasel, ale ak by v noci dostal zachvat, je dobre mat po ruke tablety/capiky na uvolnenie - nazov mi teraz neprude na um.

zorkahorka
22. okt 2023

Aj stoptusin som davala

autor
22. okt 2023

@zorkahorka dakujem. Nastastie pomohol asi ten fenistil a spal pekne do rana a teraz vobec nic. Ani nezakaslal odkedy je hore. Pije caj, dala som znova fenistil a teda uvidime

zorkahorka
22. okt 2023

@autorka tak to je dobre. Nam tiez vzdy velmi rychlo choroba odznela. Vecer to moze byt horsie

autor
22. okt 2023

@zorkahorka no cakam, uvidim ze co a ako teda. Cely den radsej dnes len doma, kludd rezim, v podstate fajn. Nekasle. Trochu sopel, ale tak to aj ja mam, je jesen, chladno.
Este mi napadlo, ci sa v noci nemohol tak rozkaslat kvoli kombinacii - kuri sa, suchsi vzduch a on ten mierny sopel, teda plnsi nos - dychal ustami, vyschlo v krku - kasel

zorkahorka
22. okt 2023

@autorka ktozvie, mozno mu zateka a z toho kasle

autor
22. okt 2023

@zorkahorka alebo ani nie, lebo dnes zakaslal cely den len jediny raz, zaspal o 19:00 a dycha uplne cisto. Nic. 🙂
to mohol byt naozaj ten suchy vzduch vcera, dnes ide zvlhcovac vzduchu, lepsie sa dycha aj mne veru