Ahojte ženy , chcem sa poradiť . Včera dcéra 5 a pól ročná vypila malo vody , možno tak pól litra , v noci plakala že ju boli hlava , dala som jej nurofen tak spala do deviatej , ráno sa zobudila mala 37.5 teplotu , dala som jej znova nurofen lebo plakala že ju hlava zasa boli , naranajkovala sa , potom už obed nechcela vôbec , vodu som jej len dávala , ale všetko to vyzvracala , cajik som jej uvarila , a suché piškoty som jej dala aby aspoň niečo zjedla a všetko to vyzvracala , dnes už asi 4krat čo bola zvracať od rana . A stále je taká ospalá , poobede mala teplotu 39 .5 , ako jej pomôcť ?
@dilino zvracia od dnes od obeda
To bude nejaká črevná viróza.. Keď nechce jesť nevadí, hlavne aby pila. Obyčajný pigi čaj po lyžičkách, a sem tam coca colu tiež po lyžičkách dávať. Ak neudrží lieky od teploty v sebe, dajte čipky ( Paralen ,Nurofen)..
aha to treba ísť ked je taká vysoká horúčka
pokial vyvracia sirup na zrazenie horucky tak by si s nou mala ist na pohotovost.
@kittykat22 no dala som jej nurofen , a nezvracala hneď po ňom
Zásadne treba dávať pozor na zavodnenie, ak netoleruje žiadne tekutiny pri vracaní a bude ešte teplotovať 2-3 dni tak bude dehydratovaná a jedine na pohotovosti sa to vyrieši. Dá sa v lekárni kúpiť také rehydratačné roztoky, alebo si na internete nájdi recept na domáci, dá sa aj tak vyrobiť, a núkať aspoň po lyžičkách. Ale pozor na to, lebo ak nepije nič 2 dni vkuse, malé dieťa sa rýchlo vysuší...
Nemôže mať úpal ? Nebola včera veľa má slnku ? Málo vody ..alebo aj črevná viróza pripadá do úvahy ..ale to by ju asi bolelo skôr bruško ako hlava ..hlava síce môže súvisieť s dehydratáciou .Skúsiť dehydratáciu roztok ,ak nezaberie ,určite pohotovosť a zavodnit .
ak nebude pit, ani lieky od teploty jej nepomozu, lebo bez vody sa minu ucinku.
Uz teraz pises, ze je v podstate takmer bez vody 2 dni, horucky do toho, plus vracanie, osobne by som uz doma nic neskusala ani na nic necakala. Zbal najnutnejsie (2-3 pyzamka, uterak, hygienicke potreby, teplomer, flasu na vodu, z ktorej ti neskor mala bude pit (pre nu vodu brat nemusis, jej daju kazdy den vody dost, kolko bude treba, akurat pre seba si vezmi, abys ti nebola smedna) daku knizku s rozpravkami, oblubeneho plysaka ci hracku, nejake oblecko na prezlecenie domace, alebo pyzamo pre teba, niekedy treba vlastny pribor, niekedy daju, ako kde) a zober malu na pohotovost. Nechaju si vas tam, daju jej infuzie na zavodnenie, porobia zakladne testy. Ak je to viroza, a bude dobre zvladat zavodnenie a naslednu dietu, za 3 dni, max. 4 ste doma.
Ostatne veci, ak by ste potrebovali, uz napises muzovi, alebo kamoske, a do nemocky ti donesu v ramci navstevnych hodin.
Radšej jej dávaj čipky. Skoré uzdravenie!
My sme mali take iste priznaky, kup si test na covid, my sme boli pozitivne, a vybav si vymenny list od lekara na pcr test..uz treba recept cez e zdravie
@ildiko36 už jej je lepšie dnes , nemá horúčky ani nezvracia , len sa zas boji papat že bude zasa zvracať , ja neviem ako do nej niečo dostanem
Urcite mala covid, ani moje deti nechcu jest pritom sme mali covid 12 augusta, ledva do nich nieco dostanem
nemusiš ju krmiť, stači piť, len vodičku, prevarenú, čajik
@ildiko36 kovid jeden deň ? Dnes už je ok , sama sa aj napapala a pila vodu , už chvála bohu nezvracia , dneska pekne papala
Moje deti..jeden syn mal 1deň tepotu a zvracal,druhe dieta 3dni teploty a zvracal prvy deň..okrem toho starsi sa stazoval na bolest mandli na jednej strane na 3den a na 5 den vsetko horho v ustach.Ja som mala prvy den bolest hlavy, krizov a zimomriavky, nemala som teplotu a boli sme vsetky pozitivne po 2-3 dnoch bez priznakov.dcera 21r nemala ziadny priznak len pozit test
Sprav si test pre istotu,s tym nic nestratiš, vela deti mal teraz covid, kazdy ma iny priznak a iny pribeh choroby..
Nad Covidom nerozmýšlaj, to je hlúposť. Mala bežnú črevnu virózu a už sa bude pomaly zotavovať.
@drake122 dakujem hej už je v poriadku iba v piatok zvracala , nejdela, nepila , chcela som ist s ňou na pohotovosť ale v sobotu už pekne papala aj pila , už nezvracala ❤️❤️
ísť s ňou k lekárovi vracanie toľko dni a tak výsoka horúčka je asi nejaký zapáľ v tele.