5,5 mesačný syn má 9 dní hnačku

axana
30. máj 2012

ahoj mamicky, moj maly ma uz 9dni hnacku...z ryzoeho odvaru ho nafukuje a z mrkvoveho sa nic nedeje stale hnacky...smectu pit odmieta . maly ma 5,5 mesiaca. este ako na potvoru nemam dost mlieka vyskusala som aj homeopatika na tvorbu mlieka a caje a nic nepomohlo. takze som zacala prikrmovat. viem ,ze sa to nema ak su nejake problemi ale ja fakt nemam na vyber. z umeleho mlieka mi moj syncek zvracia ale ze prudom. viete poradit nieco na hnacku?

hajanka
30. máj 2012

@axana hnacu mozes doma liecit max 3 dni!!!! A potom hned vyhladat lekara!!!! Duplom ak ide o tak male babo
, moze skoncit dehydrovany na infuziach.

lvka
30. máj 2012

Co doktorka na to?

junovka
30. máj 2012

@axana slaby cierny caj, Hylak kvapky, mrkvovy odvar alebo ryzovy a zmiesaj mu to do mlieka.

alex137
30. máj 2012

nam pomaha len ORS200 od HIPP

axana
autor
30. máj 2012

doktor nam dal smectu , zijeme totizto v anglicku...kazali mi ho len krmit vela a vela vody a predpisali mi tu smectu.
dehydrovany urcite nie je.snazim sa ho v kuse nalievat vodou a aj vela papa mliecka.

junovka
30. máj 2012

@axana este ma napadlo,ze sme aj my mali 12 dni hnacku, ked prestala, tak sa nam prerezal zub

axana
autor
30. máj 2012

junovka a takemu malemu mozem dat cierny caj?

axana
autor
30. máj 2012

my sme boli na navsteve a on to chytil od kamoskinej dcery..oni tvrdili,ze ma hnacku kvoli zubkom...ale nebolo to kvoli zubkom.este jedny znamy tam boli a ich syncek ma to iste. takze virus...

junovka
30. máj 2012

@axana parkrat namoc caj do vody ...slaby vyluh neuskodi 😉

danielik79
30. máj 2012

@axana snaž sa do neho dostať bud nutrolin B pre bábätka alebo Biopron prípadne nejaké iné probiotikum a hlavne vela piť čierny čaj a pigičaj a vyhladaj podla možností lekára prípadne ihned na pohotovosť a dať infulzie tie zaberajú hned.Davať piť len po 2-3 lyžičkách zhruba po polhodine

alex137
30. máj 2012

a ake mliecko davas? nam sa osvedcil Nutrilon Low Lactose pocas takych problemov, je to take setriace mliecko

kvojtanikova
30. máj 2012

@axana predavaju tam u vas cucoriedky? kompot napriklad? (blueberries) Ak ano, mozes mu ho kupit a po lyzickach davat - aspon stavu ked este bobulky nezje. Malo by to pomoct do 12h, ak nepomoze, potom uz fakt opat konzultovat doktora. U nas to pomaha na bezne crevne problemy na 100 percent. A inak ozaj to moze mat aj zo zubov, no ale tak ci tak, pokial mas moznost to vyskusat, uskodit mu urcite neuskodis.

axana
autor
30. máj 2012

ja ho stale kojim nedavam mu nijake umele mliecko. vsetky dostupne som vyskusala a dopadlo to rovnako po par hodinach strasne zvracal. cucoriedky tu maju tkaze skusim.dakujem

cerez
30. máj 2012

Skúste si nasadiť probiotiká, keď kojíte. Na vašom mieste by som sa určite ešte obrátila na doktora, nech urobí ster.

danielik79
30. máj 2012

@axana a teplotu nemá

axana
autor
30. máj 2012

asi 2x mal teplotu ale nie vyssiu ako 37,4

axana
autor
30. máj 2012

mam probiotika pre maleho ale prvy krat ked som mu ich davala zvracal a mal hnacky

pepsyna
30. máj 2012

@axana pri hnacke je dolezite dodat organizmu soli a mineralne latky, ktore odchadzaju, takze nie cistu vodu pit ale mineralky s obsahom soli..v lekarni dostat aj pripravky na rehydrataciu organizmu-to je pri hnacke pirorita..a potom samotna liecba-probiotika, prebiotika-to vsetko sa da kupit v lekarni, ale hnacka by nemala trvat viac ako 3 dni, potom treba lekarsku pomoc-najma porobit vytery atd..

cerez
30. máj 2012

Stolica je ináč bez krvi a želatínových hlienov?

ella_joy
30. máj 2012

@axana nas to fasol, mal tak asi ak Tvoj syncek, tiez nam predpisali Smectu, Hylak, Kulisek, probiotika Bio Gaia...nic z toho mi moc neslo,maly to vypluval..mal nakoniec tak ako ako Tvoj virus ( pneumokoka),a davala som mu tu Hipp ORS200, banan a cierny caj, este jedny super probiotuka s cucoriedkovou prichutou, to jedine do seba dal, kojila som o dusu,toto nam najviac pomohlo..po 2tyzdnoch to zacalo pomaly ustupovat. Drzte sa!

lvka
30. máj 2012

@axana no, tazko radit, ja by som sa ale vratila k domtorovi...je malicky, ty nie si lekar, radsej 2x prist ako nieco zanedbat....